noalrei

El Síndic no admet l'existència de fitxers policials

Setmanari la Directa

www.setmanaridirecta.info

Corresponsalia Girona

Finalment el Síndic de Greuges ha resolt que no observa cap indici d'irregularitat en la utilització de fitxers policials per part dels Mossos d'Esquadra en el cas de la crema de fotos del rei. La denúncia, presentada per la Campanya jo també cremo la corona, va ser interposada davant la constatació de la utilització d'aquests fitxers en la identificació de les persones que van participar en la crema de fotos. En aquest sentit membres de la campanya van denunciar el fet que diverses de les persones imputades van ser citades pel cos policial a través dels seus propis mòbils particulars.

Davant d'aquesta resolució la Plataforma antirepressiva de les comarques gironines, ha emès un comunicat en el que critiquen l'actitud poc valenta del Sindic de Greuges, Rafael Ribó, i el fet que no s'hagin contemplat cap de les proves presentades. En aquest sentit denuncien que en el procés judicial fet a l'Audiència Nacional la defensa dels acusats va donar a conèixer aquest pràctica i els mateixos mossos que hi van declarar en van reconèixer la seva existència. Aquest reconeixement suposa la vulneració de l'article 22 de la Llei de Protecció de Dades que no permet emmagatzemar dades de ciutadanes si no estan sent objecte d'una investigació o representen un perill real per a la societat. En el cas de la crema de fotos, segons aquest col·lectiu, la identificació de diverses persones abans de realitzar cap investigació, en demostra la seva existència i l'ús sistemàtic d'aquestes dades per part dels cossos policials.

Els borbons tornen a casa nostra!! Deixem-los clar que no són benvinguts!!!

En motiu de la signatura de la Fundació Príncep de Girona, els prínceps d'Astúries seran a la nostra ciutat per apadrinar la iniciativa. Aquesta Fundació ha estat creada per diferents entitats privades (La Caixa, Caixa de Girona, Cambra de Comerç, Fundació Gala-Salvador Dalí) amb l'objectiu d'acostar la institució reial als gironins en un intent per disminuir el rebuig popular que ha generat la monarquia en els darrers temps, sobretot arran dels casos de la crema de fotografies del rei. Per nosaltres la presència dels membres de la casa reial espanyola a la ciutat és una ofensa.

És per això que l'Esquerra Independentista de la ciutat de Girona (CUP i Maulets) convoquem a la ciutadania a participar demà divendres dia 26 a la concentració de rebuig als monarques espanyols.

Plantarem cara a Felip VI igual com vam plantar cara a Felip V !!
FORA ELS BORBONS DELS PAÏSOS CATALANS!!

Divendes 26 a les 12'00 del migdia, rotonda de la Devesa, davant del Palau Firal (Dugueu xiulets i estelades).

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica

Concentració a la plaça del Vi (Girona) el dimarts, 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre.

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica, Si a la República Catalana!

Ara fa unes setmanes vam saber que quantre institucions gironines vinculades a l'àmbit econòmic i artístic: *la Caixa, la Caixa de Girona, la Cambra de comerç i la Fundació Gala-Dalí*, van impulsar la creació de la Fundació Príncep de Girona, una nova institució monàrquica que serà presidida pel príncep Felip de Borbó.

Des del nostre punt de vista aquesta ha estat una operació per promoure la imatge de la monarquia espanyola a les comarques gironines, una operació dirigida per l'Estat i que ha comptat amb el col·laboracionisme dels poders fàctics i econòmics. En definitiva una operació per a contrarrestar el potent moviment antimonàrquic que des de fa tants anys està arrelat a la ciutat de Girona i al conjunt de comarques gironines.

L'Audiència Nacional manté la multa posada a Roure i Stern

El ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha revocat el recurs presentat per la defensa de Roure i Stern per la Crema de Fotos del Monarca. La desestimació del recurs ha rebut 10 vots favorables en contra de 5 que s'hi mostraven contraris.

Cal destacar que el ponent de la Sentència ha estat Javier Gómez Bermúdez i no Alfonso Guevara -com anunciàvem la setmana passada, cosa que pot evidenciar cert malestar dins la sala per aquest tema.

Segons ha comentat l'advocat de la defensa, Benet Salellas, és molt probable que es presenti un recurs al tribunal constitucional, al tractar-se d'un judici d'un fort component polític que afecta a un dret fonamental.

Podeu llegir la sentència a: http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/sentencia2.pdf

L'Audiencia Nacional absol els acusats de la crema en vista dels actes de solidaritat

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

-Fragments d'un judici

-Entrevista Benet Salellas, advocat d’inculpats per la crema de fotos dels reis espanyols

-Entrevista encausat crema de fotos dels reis espanyols

"Més d'un any després que 16 gironins que havien cremat fotografies dels monarques espanyols fossin processats per l'Audiencia Nacional espanyola el cas ha arribat al seu punt i final amb l'absolució de tots ells. Dimecres 29 d'octubre, i una vegada conclosa una vista oral que va tenir de tot (veieu peça), el jutge Vázquez Honrubia va absoldre els activistes ja que el fiscal havia rebaixat la petició de pena a una falta de desordres públics, fet que, segons Honrubia, no havia quedat provat durant el judici."

L'Audiència Nacional ajorna la revisió de la sentència d'injúries a la corona per la primera crema de fotos dels monarques

El dia després que absolguessin a 16 gironines per la crema de fotos del rei, el Ple de la Sala d'allò Penal de l'Audiència Nacional havia de resoldre sobre la sentència que condemnava a 2.700€ als dos primers gironines que varen cremar fotos del monarca.

La Sala ha decidit que el jutge Alfonso Guevara serà el ponent de la sentència, que segons sembla es debatrà en el plenari que tenen el dijous de la setmana vinent.

 

Entrevistes a l'advocat i als encausats per la crema de fotos del rei

Foto advocat

Nom: Benet Salellas

Advocat dels encausats per la crema de fotos del rei

- Sembla clar el caràcter polític del judici; tindreu la oportunitat de posar sobre la taula elements per denunciar-ho?

Hi ha diferents moments per fer-ho, suposo que els encausats ho manifestaran en algun moment de les seves declaracions i també en l'ús de la darrera paraula. A mi em correspon denunciar les manifestacions jurídiques d'aquest caràcter polític del procés i la marcada situació desigual en relació amb la fiscalia en què sempre ens trobem en aquests casos. Per exemple s'haurà d'explicar per la via de les qüestions prèvies que s'exposen a l'inici de la vista que se'ns ha limitat el dret de prova quan no s'ha acceptat la petició que vinguessin de testimonis al judici el rei i la reina o la directora de TVC i el del diari El Punt. També s'ha d'explicar que la investigació policial s'ha basat únicament en treballs periodístics, la majoria dels quals han estat obtinguts coaccionant i fent xantatge als mitjans de comunicació, la qual cosa suposa un greu atac a la llibertat de premsa i el dret a la informació. Incidirem finalment en aquest apartat en la qüestió dels fitxers policials, que ja hem posat de relleu altres vegades, i en com la policia emmagatzema moltíssima informació sobra la vida política i social dels ciutadans que després és utilitzada com a criteri per a "seleccionar" els imputats en un procés judicial. Més enllà de les qüestions prèvies i ja com a tema de fons no podem oblidar que la defensa de la llibertat d'expressió és una consigna política incomparable.
 

- Després de la condemna d'en Met i l'Enric semblava clara la condemna als 16 imputats que jutjaran el dia 19; recentment hem sapigut que s'ha arxivat gairebé tota la resta de casos per injúries a la corona, canvia això l'escenari amb el qual afronteu el judici?

A veure, no es pot perdre de vista que la condemna d'en Met i l'Enric no és ferma. De fet, el Ple de la Sala Penal de l'Audiència Nacional es reuneix el dia 30 d'octubre per resoldre el seu recurs. Per tant, sí que sabem el criteri de Vàzquez Honrubia i que ell els condemnarà però també ho és que el debat jurídic només ha començat i que caldrà veure com acaba tot plegat aquí i si no, al Tribunal dels Drets Humans d'Estraburg. També cal atendre al fet que en ser un judici polític en qualsevol moment pot canviar l'interès de l'Estat en aquest tema i modificar el sentit de les resolucions judicials. Aquest darrer aspecte i la voluntat de no generar més enrenou és el que podria explicar l'arxiu de la resta de casos d'injúries a la corona. Però, com sempre, hem de recordar que el cas gironí és més especial perquè és el focus d'origen de la moguda i per tant ha de ser exemplarment castigat. 

 Nom: Nuri Brugada

Portaveu dels encausats per la crema de fotos del rei

- Com afronteu el judici de Madrid? Quina actitud penseu tenir respecte al procés?


Doncs amb ànims, gràcies a la solidaritat rebuda des del primer moment crec que ens sentim amb força per fer front a un procés clarament polític. Tenim clar que serem condemnats a pagar una multa per injúries a la corona, però també tenim clar que tot plegat forma part de la voluntat de l'estat espanyol de castigar, una vegada més, les idees polítiques.


- Aprofitareu per a denunciar el caràcter polític del procés?

Aprofitarem el ressó mediàtic per denunciar tot el procés i per denunciar, també, els fitxers policials que utilitzen els mossos d'esquadra per enviar-nos a l'audiència nacional espanyola. Sabem que el jutge que ens toca no ens deixarà parlar gaire i, a més, es podria tornar a donar la situació d'indefensió que van patir en Jaume i l'Enric en el primer judici, però tot això només juga al nostre favor en el sentit que es tornarà a fer evident el caràcter polític del procés.


 

Foto encausatNom: Lluís Sala

Encausat per la crema de fotos del rei.

- Fa unes setmanes la CUP va presentar una moció a l'Ajuntament de Girona a favor vostre que ni es va discutir. Com valoreu el paper de les institucions catalanes respecte a tot el procés? Heu rebut algun tipus de solidaritat?


Jo personalment el valoro negativament. De fet són les mateixes institucions catalanes les que han demostrat ser molt poc raonables. Ara, quan ja ni la pròpia Audiència Nacional està interessada en els diferents casos d'injúries a la Corona, els Mossos continuen passant informes. Ho vam veure fa pocs dies amb els quatre imputats pels fets de l'11 de setembre de Barcelona - les denúncies contra ells van ser arxivades o trameses als Jutjats ordinaris -. Darrera dels Mossos, és evident que hi ha uns comandaments polítics que haurien de respondre sobre la motivació que els du a actuar amb tant de zel contra expressions que potser fa dos anys haguessin quedat indavertides. El poder sembla que sempre busca una forma novedosa de perseguir els seus oponents. Les lleis es flexionen per perseguir la dissidència. Altra cosa, com dèieu, és el paper jugat per l'Ajuntament de Girona. En alguns moments entenc que simplement s'ha vist desbordat per la situació (com en la manifestació del 16 de setembre del 2007 a la plaça del Vi, en què hi havia centenars de Mossos, en un desplegament mai vist). D'altres cops, en canvi, han actuat amb els prejudicis de sempre contra els sectors contestataris de la ciutat. En canvi, sobre la solidaritat rebuda per les institucions, la cosa té diferents intestitats. Hi ha Ajuntaments que moguts per mocions de la CUP o de grups de suport han aprovat ressolucions realment dignes, que critiquen la mateixa existència de l'Audiència Nacional. Però en tot cas aquestes expressions són mínimes. La majoria d'accions institucionals "solidàries", en canvi, no són tals, ja que sempre oposen reserves ètiques sobre la nostra forma de protesta (la crema de fotografies) o, en algunes ocasions, fins i tot intenten demanar respecte per l'acció de la justícia espanyola. Això, en tot cas, no és solidaritat.
 

- No està clar com els Mossos d'Esquadra van poder-vos identificar, i sempre quedarà el dubte de l'existència de fitxer policials; enteneu que la responsabilitat transcendeix la policial i també és política? en aquest cas, denunciareu durant el procés aquesta responsabilitat política?

Evidentment. La responsabilitat és política. Són els comandaments polítics els que els toleren. Però hi ha un joc polític, entre els quadres policials afins a CiU i els comandaments d'IC, que impedeix avançar en res pel que fa a l'esclariment d'escàndols. El coorporativisme és absolut, en aquest cos. Ja ho vam veure en l'afer dels kubotans, per exemple. En tot cas, jo crec que si bé IC n'és plenament responsable, perquè en té la responsabilitat política però en canvi és totalment incapaç d'aturar aquestes pràctiques. No sabem si ho volen fer, tampoc. En tot cas, cal dubtar-ho perquè els posicionaments públics dels alts càrrecs d'IC generalment han estat força durs contra els moviments polítics que han rebut les atzaigades policials. En el judici, això sortirà perquè de fet hauria d'invalidar d'arrel el procés. No pots enviar a 16 persones a judici, acusar-les d'injúries a la Corona, demanar-los-hi 3.700 e. de multa i  tot això fer-hi amb proves aportades de forma il·legal. És escandalós i cal ser contundents, en aquest punt. És important no deixar de denunciar-ho, i arribar fins on calgui. Perquè els arxius polítics són molt perillosos i de fet ens demostren que hi ha estructures i formes de compartir el poder que no han variat a l'Estat espanyol d'ençà del règim franquista.


 

Nom: Mostafà Shaimi

Encausat per la crema de fotos del rei.

- Quins són els motius de fons que us van dur a iniciar aquesta campanya contra la monarquia?

Els motius són molts, en primer terme defensar la llibertat d'expressió de dues persones que van expressar el seu rebuig a la monarquia, creiem que qualsevol individu ha de tenir la lliberta d'expressió garantida. Segon, que la institució de la monarquia és una institució que no te cabuda en la democràcia, nosaltres pensem que les monarquies han de desaparèixer, aquí i a tot arreu. En tercer terme hem de parlar de la repressió de l'Estat quan un grup de persones qüestionen alguns aspectes del sistema.


- Ara, quan falten unes hores per a començar el judici, creus que encara són vigents els motius de la crema de fotos del rei?

Els motius continuen vigents, perquè són motius que tenen a veure amb aspectes estructurals d'una societat anomenada democràtica, llibertat d'expressió, lluitar contra una institució antimonàrquica, lluitar contra la repressió de l'Estat.

 

Cobertura del judici de 16 gironins a per la crema de fotos del rei

 

Roda de premsa de la campanya "Jo també cremo la corona espanyola"

Finalment aquest dimecres 29 d'octubre es celebrarà el judici polític
contra els 16 gironins i gironines imputades per la crema de
fotografies de la família Reial espanyola el dissabte 22 de setembre de
2007 a la plaça del Vi de Girona. Seran jutjats a l'Audiència Nacional
de Madrid pel titular del jutjat central penal, José María Vázquez
Honrubia.

Aquest episodi repressiu de l'Estat Espanyol i de la Generalitat de
Catalunya va començar el dijous 13 de setembre de l'any passat quan les
altes esferes de la Universitat de Girona van decidir convidar el Borbó
a la inauguració del Parc Tecnològic de la UdG. Des del Sindicat
d'Estudiants dels Països Catalans i l'Esquerra Independentista de la
ciutat es van organitzar diverses protestes contra aquesta indesitjable
visita. El Rei és un dels principals representants de l'opressió
nacional i social que patim els pobles de l'Estat espanyol,
...privilegis, repressió, militarisme, autoritarisme, patriarcat,
tortura, etc. Durant la concentració d'aquell vespre a la plaça de Vi
es va cremar un retrat del rei i la reina i arran d'aquesta acció
reivindicativa es van imputar pel delictes d'injúries a la corona
espanyola a l'Enric i en Met.

Arran d'aquests fets, el dissabte 22 de setembre es va realitzar una
segona crema de fotografies dels borbons, aquest cop col·lectiva, com a
mostra de solidaritat. La repressió va continuar i es van cridar a
declarar novament a l'Audiència Nacional a 19 dels companys/es que hi
van participar. Aquests van ser identificats a partir de fitxers
polítics policials i a partir de les coaccions i amenaces a periodistes
per part dels mossos d'esquadra.

La protesta i solidaritat s'ha estès des de llavors fins a diferents
punts dels Països Catalans i fins i tot a Galícia, on 4 joves de
Nós-Unidade Popular també van ser imputats per la crema de fotografies.
A figueres també es van imputar dos companys acusats de realitzar
pintades antimonàrquiques i encara estan a l'espera de la resolució de
l'Audiència Nacional.

Un altre cas de persecució política i de vulneració de la llibertat
d'expressió va ser el cas d'en Santi de Tarragona, que també va ser
acusat per la crema de fotos en una concentració antimonàrquica que va
tenir lloc el 18 d'octubre de 2007 a la Plaça de la Font de Tarragona.
La seva causa es va arxivar.

L'últim capítol repressiu ha estat el procediment judicial contra
quatre independentistes barcelonins també a l'Audiència Nacional arran
de la crema de fotografies dels monarques durant la diada de l'11 de
setembre d'enguany a Barcelona. En aquest cas s'ha arxivat la causa.
Recentment també s'ha arxivat el cas d'en Xavier de Barberà, acusat de
penjar una pancarta antimonàrquica.

El 20 de novembre van ser jutjats pel magistrat José María Vazquez
Honrubia de l'Audiència Nacional de Madrid (hereva del Tribunal d'Orden
Público franquista) l'Enric i en Met. La sentència arribava el gener
del 2008 amb una condemna de pena de presó de quinze mesos substituïble
per una multa de 2.700 euros per a cada un d'ells. El passat 1 de
juliol es va repetir el judici, ja que l'anterior va quedar anul·lat
perquè els acusats no van poder ni parlar en català - la sentència va
ser la mateixa.

Mostra la teva solidaritat. Participa a la concentració de dimarts 28 a les vuit del vespre a la plaça del Vi de Girona.
Participa a les concentracions del dimecres 29 a les 12 del migdia
davant dels jutjats de Girona i a 2/4 de 9 del vespre a diverses viles
i ciutats del país.

Roda de premsa de la campanya "Jo també cremo la corona espanyola"

Crema de fotos en solidaritat amb els primers represaliats per l'Audiència Nacional

Tres encausats en el judici per la crema de fotos del rei han realitzat una roda de premsa aquest matí a la seu del col·legi de periodistes de Girona. Cal recordar que els fets pels quals tindrà lloc el judici del proper dia 29 es remunten al 22 de setembre del 2007, quan unes 200 persones van calar foc a fotografies del rei a la plaça del Vi de Girona. L'acció s'inscrivia en la campanya de solidaritat iniciada una setmana abans per protestar contra la imputació del militant independentista Jaume Roure. En l'acció del 22 de setembre foren identificades 19 persones, que al llarg del mes d'octubre anaren a l'Audiència Nacional a declarar, acusades d'injúries a la corona. El jutge instructor, Fernando Grande Marlaska, decidí finalment arxivar la causa contra tres dels imputats. Per això, un any després, en el judici s'acusarà a 16 persones.
 

L'Audiència Nacional i els Mossos d'Esquadra el mateix bàndol amb diferents colors

Els acusats per aquests fets admetran públicament haver participat en la crema de fotos tal com ja van fer en la primera declaració davant l'Audiència Nacional. En aquest sentit, basen la seva declaració en el fet que l'acció s'emmarca dins el dret a la llibertat d'expressió i en la denúncia d'una institució tant antidemocràtica com és la monàrquica. Tot i això en l'inici del judici se'n demanarà la nul·litat per les irregularitats comeses pels Mossos d'Esquadra a l'aportar les proves que incriminen els acusats. La portaveu de la campanya ha recordat en aquest cas, que durant tot el temps han denunciat la utilització per part d'aquest cos polical de fitxers policials il·legals. Prova d'això és la citació dels acusats a través dels seus mòbils particulars, quan aquesta informació, és clar, que no va ser aconseguida a través de les fotos i vídeos de l'acció de la crema de fotos.
Aquest treball dels Mossos d'Esquadra, i en conseqüència dels seus superiors polítics a la Generalitat, així com l'Audiència Nacional com a tribunal d'excepció també seran denunciats durant el judici. En referència al paper dels responsables dels Mossos d'Esquadra des dels portaveus de la campanya s'ha denunciat el fet que tot i que amb els últims acusats per la crema de fotos del rei l'AN ja no ha tirat endavant les denúncies els Mossos segueixen confeccionant informes que entreguen a aquest tribunal. Sobre L'AN han recordat que és un tribunal que és l'herència directa del Tribunal de Orden Publico del franquisme i en aquests moments és una eina més en la repressió dels conflictes polítics a l'estat espanyol.
 

Actes en solidaritat amb els encausats

En la roda de premsa també s'han fet públics els actes preparats per denunciar el judici a l'Audiència Nacional d'aquest dimecres 29. Els actes emmarcats dins la campanya “Jo també cremo la corona espanyola” començaran aquest dimarts amb una concentració a la Plaça del Vi de Girona amb la presència de tos els imputats en el cas de la crema de fotos. Durant la concentració es faran parlaments polítics i després hi haurà l'actuació de Cesk Freixas i Atversaris. Finalment una manifestació transcorrerà pels carrers de Girona fins a arribar a l'espai de barraques des d'on sortiran els autobusos que aniran fins a Madrid. El mateix dimarts hi haurà concentracions a diferents ciutats dels Països Catalans (València, Barcelona, Lleida, Manresa, Vic...) i l'endemà hi ha convocada a les 12h una concentració davant els jutjats de Girona.
Roda de premsa

Cobertura del judici a 16 gironins per la crema de fotos del rei

Escriu un comentari de suport! Segur que a tota la gent que ha fet el llarg viatge d'anada i tornada a Madrid els farà il·lusió! Per comentar: http://elsud.org/comment/reply/2371#comment-form

-->14:38 Madrid<--

Els han absolt! Al final, després de tant marejar la perdiu, el fiscal ha variat la seva petició des d'injúries greus a una falta lleu per desordres públics, com que l'AN jutja delictes i no pas faltes, el jutge s'ha mostrat sorprès i els ha absolt "in voce".

-->13:16 Madrid<--

Acaben de fer una petita pausa i hem pogut parlar per telèfon amb la gent de l'interior de l'AN. Segons expliquen, les samarretes que portaven (amb el lema "jo també cremo la corona espanyola") han molestat considerablement als jutges i els han demanat que se les giressin sota amenaça d'expulsió de la sala. Han recriminat repetidament a en Mustafà Shaimi per parlar en català. Continua la concentració a l'exterior de l'AN amb el suport i presència de la gent d'Izquierda Castellana i Yesca.

-->12:53 Madrid<--

Les 25 persones que estan concentrades al C/Gènova de Madrid, hi continuen, al davant, la policia nacional, els reté amb un cordó. Com que no han deixat entrar mòbils a l'interior de l'AN, encara no se sap res del procés.

-->12:46 Girona<--

Es dóna per acabada la concentració de suport que hi havia davant els jutjats, unes 30 persones s'hi han reunit com a mostra de suport als i les encausades. 

-->11:40 Madrid<--

Finalment el judici ha començat. Les persones que no han aconseguit entrar com a public, unes 25, es troben concentrades davant l'Audiència Nacional, on membres d'Izquierda Castellana han vingut a donar suport.

-->11:20 Madrid<--

A les 11:20, unes 30 persones han aconseguit entrar dins de la sala on s'ha de celebrar el judici. Prèviament, sobres les 10:54 ho havien fet els inculpats després d'haver estat retinguts amb la resta de companys a la Plaça Colon.

-->10:30 Madrid<--

A les 10:30, ens trobem retinguts dins l'autocar a la Plaça Colon. Només els encausats han pogut baixar d'aquest per dirigir-se a l'Audiència. Les forces de l'ordre espanyola els han obligat a treure's la samarreta de la campanya.

--> 29/10/2008 10:00 Madrid<--

A les 9:00 del mati, agents de la policia nacional espanyola ens han aturat e l'entrada de Madrid en una àrea de servei. Ens han registrat a tothom, i han confiscat les samarretes de la campanya. Posteriorment, hem estat escortats fins l'Audiència Nacional. A hores d'ara, el judici no ha començat.

-->ACTUALITZACIÓ 28/10/2008 22:30 Girona<--Bastoners St. Celoni

Sota la suau pluja que hem disfrutat durant tot el dia, s'ha fet la concentració a la plaça del Vi, on unes 200 persones han donat suport als i les encausades per la crema de fotos del rei.

Tal com estava previst, ha actuat en primer lloc la Colla Bastonera Quico Sabaté per donar pas al parlament de la Nuri Brugada que ho ha fet en nom dels i les companyes, durant la seva intervenció ha qualificat el judici de “farsa” i ha mostrat el seu suport a la resta d’encausats per actuacions similars. Recordant que el màxim responsable polític és el conseller Saura i que els mossos d’esquadra utilitzen fitxers il·legals per donar noms i cognoms al jutge. Per acabar ha agraït el suport rebut des dels diferents àmbits, menys des d’ICV, partit, que ha qualificat d’hipòcrita.
Parlaments no al rei
Com a mostra de suport, ha parlat en Xavi Oñate de Barberà del Vallès, que va ser denunciat per la policia local com a responsable d’haver penjat una pancarta on posava "300 anys de pesta borbònica, 300 anys de resistència", el cas va acabar arxivat a Madrid i segons ha explicat, és una mostra de la persecució política i policial que pateixen a l’Ateneu Popular de Barberà.

Per acabar els actes, s’ha pogut escoltar una mostra de la música d’en Cesk Freixes, en Pau Alabajos i els Atversaris, que han combinat parlaments i cançó per denunciar la situació.

Tot seguit, s’ha marxat en manifestació cap a la devesa, on hi havia els autobusos esperant per anar a Madrid.

 

-->Roda de premsa de la campanya "Jo també cremo la corona espanyola"

-->Entrevistes a l'advocat i als encausats per la crema de fotos del rei

 

Cronologia d'un procés polític:

 

Finalment aquest dimecres 29 d'octubre es celebrarà el judici polític contra els 16 gironins i gironines imputades per la crema de fotografies de la família Reial espanyola el dissabte 22 de setembre de 2007 a la plaça del Vi de Girona. Seran jutjats a l'Audiència Nacional de Madrid pel titular del jutjat central penal, José María Vázquez Honrubia.
Crema de fotos del rei

Aquest episodi repressiu de l'Estat Espanyol i de la Generalitat de Catalunya va començar el dijous 13 de setembre de l'any passat quan les altes esferes de la Universitat de Girona van decidir convidar el Borbó a la inauguració del Parc Tecnològic de la UdG. Des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans i l'Esquerra Independentista de la ciutat es van organitzar diverses protestes contra aquesta indesitjable visita. El Rei és un dels principals representants de l'opressió nacional i social que patim els pobles de l'Estat espanyol, ...privilegis, repressió, militarisme, autoritarisme, patriarcat, tortura, etc. Durant la concentració d'aquell vespre a la plaça de Vi es va cremar un retrat del rei i la reina i arran d'aquesta acció reivindicativa es van imputar pel delictes d'injúries a la corona espanyola a l'Enric i en Met.

Arran d'aquests fets, el dissabte 22 de setembre es va realitzar una segona crema de fotografies dels borbons, aquest cop col·lectiva, com a mostra de solidaritat. La repressió va continuar i es van cridar a declarar novament a l'Audiència Nacional a 19 dels companys/es que hi van participar. Aquests van ser identificats a partir de fitxers polítics policials i a partir de les coaccions i amenaces a periodistes per part dels mossos d'esquadra i de la justícia.

La protesta i solidaritat s'ha estès des de llavors fins a diferents punts dels Països Catalans i fins i tot a Galícia, on 4 joves de Nós-Unidade Popular també van ser imputats per la crema de fotografies. A figueres també es van imputar dos companys acusats de realitzar pintades antimonàrquiques i encara estan a l'espera de la resolució de l'Audiència Nacional.

Un altre cas de persecució política i de vulneració de la llibertat d'expressió va ser el cas d'en Santi de Tarragona, que també va ser acusat per la crema de fotos en una concentració antimonàrquica que va tenir lloc el 18 d'octubre de 2007 a la Plaça de la Font de Tarragona. La seva causa es va arxivar.

L'últim capítol repressiu ha estat el procediment judicial contra quatre independentistes barcelonins també a l'Audiència Nacional arran de la crema de fotografies dels monarques durant la diada de l'11 de setembre d'enguany a Barcelona. En aquest cas s'ha arxivat la causa. Recentment també s'ha arxivat el cas d'en Xavier de Barberà, acusat de penjar una pancarta antimonàrquica.

El 20 de novembre van ser jutjats pel magistrat José María Vazquez Honrubia de l'Audiència Nacional de Madrid (hereva del Tribunal d'Orden Público franquista) l'Enric i en Met. La sentència arribava el gener del 2008 amb una condemna de pena de presó de quinze mesos substituïble per una multa de 2.700 euros per a cada un d'ells. El passat 1 de juliol es va repetir el judici, ja que l'anterior va quedar anul·lat perquè els acusats no van poder ni parlar en català - la sentència va ser la mateixa.

Mostra la teva solidaritat. Participa a la concentració de dimarts 28 a les vuit del vespre a la plaça del Vi de Girona. Participa a les concentracions del dimecres 29 a les 12 del migdia davant dels jutjats de Girona i a 2/4 de 9 del vespre a diverses viles i ciutats del país.

 Recull d'algunes noticiespublicades a elsud.org, llibertat.cat i noalrei.elsud.org:

 

26 set 2007 - Citació a l'Audiència Nacional d'un conegut foto-periodista gironí i de l'Enric >>>

04 oct 2007 - Més d'un miler d'estudiants es solidaritzen amb i les imputades >>>

07 oct 2007 - Mig miler de perosnes omplen el Casinet d'Hostafrancs (Barcelona) >>>

09 oct 2007 - La policia identifica les persones que van cremar fotos pel 9 d'octubre a València >>>

10 oct 2007 - Gran desplegament policial a Palma de Mallorca i Granollers a les concentracions de suport >>>

11 oct 2007 - Declara a Girona un dels companys de Figueres acusat de fer pintades antimonàrquiques >>>

17 oct 2007 - Identificacions per la crema de fotografies de Santa Coloma de Gramenet >>>

Octubre 2007 - S'aproven i es rebutgen mocions solidaries als Ajuntaments >>> >>> >>> >>> >>>

01 nov 2007 - Acte polític i Manifestació nacional a Girona >>> >>>

19 nov 2007 - Concentracions de suport a l'enric i en Met en motiu del seu primer judici >>>

21 nov 2007 - Identificades i posades a disposició del fiscal les persones que van cremar imatges del rei a Mataró >>>

08 des 2007 - Concert solidari a Sarrià de Ter >>> >>>

16 gen 2008 - Citació, declaració i concentració de suport a en Santi de Tarragona >>> >>> >>>

17 gen 2008 - La Fiscalia demana 3600 euros a 16 dels 19 imputats >>>

29 gen 2008 - Tres gallecs encausats per injuries a la corona >>>

Maig 2008 - Embargaments de bens pels imputats de les cremes >>>

01 jul 2008 - Segon Judici a l'Enric i en Met >>> >>> >>>

22 jul 2008 - Arxiu de la causa d'en Santi de Tarragona >>>

22 oct 2008 - Arxiu de la crema de fotos de l'11 de setembre d'enguany a Barcelona >>>

Per Fires 2008 de Girona lluita i solidaritat! >>>Cronologia de llibertat.cat >>>

Web de la Plataforma Jo També Cremo la Corona Espanyola >>> (http://noalrei.elsud.org)

Contingut sindicat

Torna a dalt