la directa

La Botiga del Pa d'Olot acomiada dues treballadores de la CNT pel seu treball sindical

Corresponsalia Girona-Setmanari La Directa

Dues membres de la CNT han estat acomiadades de la Botiga del Pa S.L. d'Olot davant les reivindicacions fetes a l'empresa. El conflicte va iniciar-se el passat mes d'agost davant els impagaments, de 200 a 400 euros, de les nòmines de les treballadores que la direcció de la cadena va atribuir a la situació econòmica. Davant d'aquest fet des de la secció sindical de la CNT d'Olot va iniciar-se una campanya pública per denunciar aquesta retallada unilateral dels sous.
 

El Síndic no admet l'existència de fitxers policials

Setmanari la Directa

www.setmanaridirecta.info

Corresponsalia Girona

Finalment el Síndic de Greuges ha resolt que no observa cap indici d'irregularitat en la utilització de fitxers policials per part dels Mossos d'Esquadra en el cas de la crema de fotos del rei. La denúncia, presentada per la Campanya jo també cremo la corona, va ser interposada davant la constatació de la utilització d'aquests fitxers en la identificació de les persones que van participar en la crema de fotos. En aquest sentit membres de la campanya van denunciar el fet que diverses de les persones imputades van ser citades pel cos policial a través dels seus propis mòbils particulars.

Davant d'aquesta resolució la Plataforma antirepressiva de les comarques gironines, ha emès un comunicat en el que critiquen l'actitud poc valenta del Sindic de Greuges, Rafael Ribó, i el fet que no s'hagin contemplat cap de les proves presentades. En aquest sentit denuncien que en el procés judicial fet a l'Audiència Nacional la defensa dels acusats va donar a conèixer aquest pràctica i els mateixos mossos que hi van declarar en van reconèixer la seva existència. Aquest reconeixement suposa la vulneració de l'article 22 de la Llei de Protecció de Dades que no permet emmagatzemar dades de ciutadanes si no estan sent objecte d'una investigació o representen un perill real per a la societat. En el cas de la crema de fotos, segons aquest col·lectiu, la identificació de diverses persones abans de realitzar cap investigació, en demostra la seva existència i l'ús sistemàtic d'aquestes dades per part dels cossos policials.

III Aniversari del Setmanari la Directa

El Belda i el Conjunt Badabadoc i El Nota, a la festa del tercer aniversari de la DIRECTA El setmanari d’informació crítica i alternativa celebra tres anys al carrer amb un concert de reggae i hip-hop  La festa serà completa amb amb una actuació de la colla de Diables de Sant Andreu i una sessió rumbera a càrrec de PD El Capità

Vídeo--> Tres anys posant la Directa!

El Belda i el Conjunt Badabadoc i El Nota seran els protagonistes de la festa del tercer aniversari del setmanari DIRECTA. El concert se celebrarà el dissabte 25 d’abril al Centre Cultural La Farinera del Clot (Barcelona), a les 22h, i forma part del cicle EXPRESSIÓ DIRECTA, que organitzen la DIRECTA i la Farinera per donar sortida a propostes musicals alternatives i emergents.

Demanen una moratòria en la construcció de parcs eòlics

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declarant il·legals dos parcs eòlics a la serra del Tallat, a les Garrigues, i a la serra de Vilobí, a la Conca de Barberà obra una via legal per a les campanyes contra aquestes instal·lacions. En la sentència el TSJC considera que els parcs eòlics s'haurien d'assentar en sòl urbanitzable i no en sòl rústic com és en aquest cas concret. Els dos recursos interposats per Ipcena contra el Departament de Treball i Indústria i l'empresa constructora Acciona SA poden representar el desmantalament d'aquestes infraestructures i crear jurisprudència un cop la sentència sigui ferma.
 

L'ajuntament destinarà el 10% de les ajudes per la crisi al camp del Girona

Setmanari Directa
Corresponsalia Girona

El club gironí de futbol, recentment ascendit a 2a, rebrà una inversió dotada en 1.200.000 euros per a construir la grada est i un nou edifici de serveis. Les obres representaran l'augment de la capacitat del club de futbol de 7.000 aforaments que té actualment a una mica més de 9.000 i a la construcció d'un edifici de serveis. Aquesta inversió es farà a càrrec dels fons estatals d'inversió que ha aprovat el govern de Zapatero i que dota als municipis de fons per invertir en obres locals. Dins el conjunt de projectes, 41 presentats fins al moment, aquesta partida representa un 10% del total pressupostat de la inversió, que en el seu total és de més d'onze milions d'euros. El màxim que podria rebre la ciutat de Girona, a través d'aquest fons estatal, és de 14 milions d'euros.

L'Audiencia Nacional absol els acusats de la crema en vista dels actes de solidaritat

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

-Fragments d'un judici

-Entrevista Benet Salellas, advocat d’inculpats per la crema de fotos dels reis espanyols

-Entrevista encausat crema de fotos dels reis espanyols

"Més d'un any després que 16 gironins que havien cremat fotografies dels monarques espanyols fossin processats per l'Audiencia Nacional espanyola el cas ha arribat al seu punt i final amb l'absolució de tots ells. Dimecres 29 d'octubre, i una vegada conclosa una vista oral que va tenir de tot (veieu peça), el jutge Vázquez Honrubia va absoldre els activistes ja que el fiscal havia rebaixat la petició de pena a una falta de desordres públics, fet que, segons Honrubia, no havia quedat provat durant el judici."

El centre Social la Màquia i l'esquerra independentista consoliden diferents espais a Girona

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

Llibertat amb càrrecs per a sis dels 'skins' detinguts per agressions racistes, a Girona

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

 

Els col·lectius antilínia presenten una demanda davant el Tribunal Suprem per aturar les obres de la MAT

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

La Directa arriba als 100 números

I ho celebrem amb l’edició d’un número especial. Un nou repte que se suma a la tasca setmanal d’edició del setmanari, però creiem que l’ocasió s’ho mereix. Aquesta edició també vol ser un regal per totes aquelles persones i entitats que ens donen el seu suport setmana rere setmana i que podran gaudir d’un material diferent a l’habitual.

 

Contingut sindicat

Torna a dalt