La Botiga del Pa d'Olot acomiada dues treballadores de la CNT pel seu treball sindical

Corresponsalia Girona-Setmanari La Directa

Dues membres de la CNT han estat acomiadades de la Botiga del Pa S.L. d'Olot davant les reivindicacions fetes a l'empresa. El conflicte va iniciar-se el passat mes d'agost davant els impagaments, de 200 a 400 euros, de les nòmines de les treballadores que la direcció de la cadena va atribuir a la situació econòmica. Davant d'aquest fet des de la secció sindical de la CNT d'Olot va iniciar-se una campanya pública per denunciar aquesta retallada unilateral dels sous.
 
Paral·lelament va engegar-se un treball sindical al sí de l'empresa que va consolidar-se amb la presentació d'una taula reivindicativa amb diferents demandes laborals. Una de les principals va ser la d'exigir un calendari laboral per al 2010, tal com és d'obligat compliment, per evitar l'arbitrarietat amb la que actuava la direcció en aquest punt, així com millores en la seguretat laboral. El passat 19 de novembre l'empresa va accedir en un acte de conciliació laboral a pagar els sous endarrerits davant l'amenaça d'accions legals per part de les treballadores. Tot i l'acceptació per part de la cadena del pagament dels sous endarrerits aquest passat mes de gener una treballadora va ser acomiadada i aquest mateix mes, una altra ha rebut el preavís d'acomiadament.
 
Des de la CNT denuncien que aquests acomiadaments són per la implicació sindical d'aquestes treballadores ja que una és la secretaria general i l'altre és la tresorera de la secció sindical. El segon acomiadament és pel portaveu del sindicat “un acte fora de tota ètica” davant el fet que la treballadora estava de baixa per causa d'un accident que havia patit en el seu lloc de treball i pel qual encara està sota tractament, comptant a més amb 16 anys d'antiguitat a l'empresa. Els motius eludits davant aquests acomiadaments segons la Botiga del Pa són estrictament econòmics fet que pel sindicat es desmenteix quan s'han contractat altres treballadores que ocupen els llocs de les acomiadades.

Aquesta nova situació va portar el sindicat a convocar concentracions davant els 4 establiments que té la cadena a Olot el passat dissabte 13 de febrer per fer públics els acomiadaments i exigir la reincorporació immediata de les treballadores als seus llocs de treball. Per altra banda també es van iniciar tots els tràmits legals necessaris per portar a judici la cadena i declarar nuls els acomiadaments. Aquesta nova mesura de pressió sembla que és la que ha provocat que l'empresa hagi convocat a la CNT aquest proper dijous a una reunió per iniciar negociacions.

Torna a dalt