cnt

Solidaridad Obrera nº 346. Especial Reforma Laboral 2010

Nou número de "Solidaridad Obrera" portaveu de la regional catalano-balear de la CNT-AIT. Especial Reforma Laboral 2010. Editat i gestionat excepcionalment per companys de la CNT d'Olot.

En aquest número especial de
“Solidaridad Obrera” sobre la Reforma Laboral s'han intentat abordar els
aspectes que ens toquen de més aprop a la classe treballadora. Apart de
la Reforma Laboral i la convocatòria de Vaga General del 29-S (a la que
CNT-AIT s'ha adherit), informem d'aspectes com ara l'atur, les
possibles implicacions en la desmobilització actual de la classe
treballadora derivades del model sindical imperant, punts de vista
econòmics i també algunes alternatives com les Cooperatives de Consum i
algunes de les propostes que CNT posa sobre la taula per sortir
d'aquesta situació...

Sumari:

Pàg. 2 – Editorial del Secretari General del Comitè Regional de la CNT-AIT catalano-balear.

Pàg. 3 i 4 – ACTUALITAT. Article “29 de setembre: una Vaga General necessària? dels companys Salvador Sánchez i Joaquín Ortiz.

Pàg. 5 i 6 – SINDICAL. Article “ Un problema de model sindical” del company Jordi Vega.

Pàg. 6 i 7 – SINDICAL. Actualitat dels diferents conflictes de la regional de Catalunya i Balears.

Pàg. 8 i 9 – REPORTATGE. La Reforma Laboral: jugada clau per la
desaparició dels drets dels treballadors/es. Què opinen els nostres
afiliats?

Pàg. 10 i 11 – CULTURA. Llibres, pel·lícules, documentals i notícies.

Pàg. 12 – ENTREVISTA. Entrevista a membres de la Cooperativa de Consum “La Rauta”.

Pàg. 13 – OPINIÓ. Article “Ocupació i resistència” de l'historiador Xavier Diez.

Pàg. 14 i 15 – ECONOMIA. Article “Programa neoliberal i contrareforma laboral” del company de l'ICEA Lluís Rodríguez.

Pàg. 16 – Convocatòria de manifestació de la CNT-AIT pel 29-S a Barcelona.

 

Descarrega el PDF: http://soliobrera.cnt.es/?sec=VerNumero&id=29

 

 

Comunicat de premsa de la CNT davant el conflicte laboral a Olot a l'empresa "La botiga del pa"

En aquest moment (dimecres dia 24 de febrer), no s'ha pogut arribar a un acord amb la direcció de “La botiga del pa” per acabar amb les mobilitzacions que estem portant a terme, per aconseguir la readmissió als seus llocs de treball de les nostres companyes acomiadades per defensar els drets laborals a l'esmentada empresa. +info

La Botiga del Pa d'Olot acomiada dues treballadores de la CNT pel seu treball sindical

Corresponsalia Girona-Setmanari La Directa

Dues membres de la CNT han estat acomiadades de la Botiga del Pa S.L. d'Olot davant les reivindicacions fetes a l'empresa. El conflicte va iniciar-se el passat mes d'agost davant els impagaments, de 200 a 400 euros, de les nòmines de les treballadores que la direcció de la cadena va atribuir a la situació econòmica. Davant d'aquest fet des de la secció sindical de la CNT d'Olot va iniciar-se una campanya pública per denunciar aquesta retallada unilateral dels sous.
 

La solidaritat, principi fonamental de l'anarcosindicalisme

Aquesta darrera setmana hem conegut la filtració de la sentència de l'Audiencia Nacional (antic TOP) contra Núria Pórtulas a través de mitjans de premsa.

Entenem clarament que, malgrat que el jutge polític encara no s'atreveix a sentenciar directament contra el terme "anarquisme", sí que dicta contra la solidaritat envers les persones recluses en una presó, i contra recollir dades de les administracions implicades en l'empresonament.

Nosaltres recollim dades de cada corporació implicada en un conflicte laboral, així com pugui ser un conflicte polític i penal, dades que ajuden a manifestar-nos amb fonament i a guanyar cada conflicte.

Així mateix tenim engegades campanyes de solidaritat per l'alliberament de presos anarquistes com Amadeu Casellas, en la qual utilitzem la nostra habitual arma, l'arma més eficaç que utilitza el moviment llibertari: la solidaritat.

L'arma més eficaç que creu tenir l'Estat és la l'empresonament i demés formes de repressió violenta, com la mescla de coses que s'ha produït en la condemna de l'Alfonso, que ens va defensar col·lectivament de l'ús de punxons contra manifestants per part de la policia nacional catalana.

Si lluitem contra les formes de violència i reclusió de l'Estat estem atacant el principal pilar sobre el què es manté el seu ordre, i si per això utilitzem la solidaritat ho estem fent amb l'arma més perillosa. D'aquí rau que dictin contra la solidaritat i la gent llibertària.

Ja ho han dit molts erudits que, si Déu no existís l'haurien d'inventar, doncs cal afegir que quan el terrorisme no hi és també se l'han d'inventar, per a justificar la repressió de l'Estat contra la consciència d'un poble.

Nosaltres seguirem reafirmant-nos en el dret d'exercir la solidaritat, també amb les persones recluses, així com investigar les corporacions implicades en cada conflicte amb la CNT-AIT.

Comunicat de premsa des de La Bisbal d'Empordà, a 2 d'agost del 2009

Xerrada sobre la CNT de les comarques gironines

Aquest dissabte 18 d'octubre hi haurà una xerrada i un posterior debat sobre anarcosindicalisme a la casa okupada Can Rusc de Girona (c/Agustí Riera i Pau - Pont Major). El debat serà a càrrec de militants de la CNT-AIT de les comarques gironines i tothom que hi estigui interessat, començarà a les 6 de la tarda.

Allà ens veiem si us interessa!!

Actes Xè aniversari CNT Olot: Presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional"

El proper dissabe 29 de març la CNT d'Olot celebrarà el seu desè aniversari amb la presentació del llibre "anarquisme i alliberament nacional". La presentació del llibre serà a carrec del col·lectiu co-editor Negres Tempestes a les 17:30h. a la sala d'actes de Can Trincheria d'Olot. Tot seguit hi haurà un debat amb col·lectius de la comarca; Maulets, La Greda i la CNT-Olot.

Contingut sindicat

Torna a dalt