anarquisme

El 28 d'agost l'Amadeu Casellas va ser traslladat a l'hospital penitenciari de Terrassa

Amadeu ha sigut traslladat a l'hospital penitenciari de Terrassa aquest divendres dia 28 d'Agost del 2009.

A través d'una trucada que amb impediments va poder fer el company Amadeu ahir, ha pogut transmetre el trasllat que li han fet a l'Hospital Penitenciari de Terrassa.


Ja feia 45 dies que l'Amadeu estava en vaga de fam. L'any passat quan va ser traslladat no portava tants dies amb aquesta dura protesta i hem de dir que estava físicament millor del que ho està actualment.


Any Ferrer i Guàrdia, també a l'Escala

Centenari de l'afusellament i cent cinquanta aniversari del seu naixement.
Demanen a l'Ajuntament l'Escala que tingui en consideració un escrit de l'Ateneu Art i Cultura per iniciar el procés municipal per recuperar en el nostre nomenclàtor local la figura de Francesc Ferrer i Guàrdia.

Francesc Ferrer i Guàrdia, pedagog i màrtir del lliure pensament
(Alella, 10 de gener de 1859 - Montjuïc 13 d'octubre de 1909)

A Brussel·les, li van erigir un monument, que els alemanys, durant la Gran Guerra, es van encarregar de desmuntar, temporalment. A Nova York es van fundar en honor seu les Ferrer Schools, impulsades per Emma Goldmann, en què es van formar importants intel·lectuals i artistes, entre ells el nucli dels dadaistes.

Amadeu Casellas inicia una vaga de set

L'Amadeu Casellas és un pres anarquista que fa uns anys reivindica la seva llibertat per haver complert ja la seva condemna. L'1 de juny ha iniciat una vaga de set, com a resposta a haver estat incomunicat; ara no li deixen rebre cartes o fer trucades, i només el pot visitar el seu advocat. El 25 de maig, ja havia iniciat una vaga de fam, que també continua vigent.

L'excusa que li han donat, per incomunicar-lo és un atac que s'ha realitzat contra el C.I.R.E i que ha estat reivindicat anònimament per gent de fora. Es evident que està totalment fora de la llei, prendre una mesura contra un pres, per algo que presumptament han realitzat al carrer i en el que ell no ha participat.
Aquesta es una nova demostració de la impunitat amb la que actuen des de la direcció de les presons alhora de prendre determinades mesures.

3er recull de contes antiautoritaris

Arribem al 3r certamen de contes antiautoritaris amb el conseqüent recull de contes autoeditat, demostrant un cop més que som capaces d'explotar la nostra creativitat al marge dels estímuls econòmics. En aquest certamen no s'hi participa per l'afany de competitivitat i guanyar un premi o prestigi, o encara menys per satisfer l'afany de popularitat; els motius que empenyen a partcipar-hi probablament tinguin més a veure amb el goig de difondre idees i seguir construint aquest imaginari col·lectiu antiautoritari.
I perquè antiautoritari? Fins quan haurem de ser anti, anti, anti...?

Més informació a www.negrestempestes.org

Feu les vostres comandes a anarcontes@gmail.com. Salut.

Negres Tempestes

Amadeu Casellas abandona de moment la vaga de fam

Des de els murs de la ignominia que s'aixequen sobre aquest indret Amadeu Casellas vol fer publica amb el recolçament de tota la C.N.T.-A.I.T. que oficialment des de avui dilluns 18 de maig hem decidit abandonar voluntàriament la vaga de fam en la que portava 26 dies al haver considerat que en aquest moments es preferible que la lluita es continui portant endevant sense que quedi condicionada a l'estat de la meva salut. Ara la meva salut és integra però les intencions dels poderosos son les de fer-la mimbar tant física com psicologicament aïllant-me no només de l'exterior sinó inclús dins de la propia presó. Per tant, hem considerat que el millor es parar en aquest moments la vaga de fam i sumar forces en aquesta lluita per la llibertat i la dignitat humana.

GRACIES A TOTHOM PER LA SOLIDARITAT I US ANIMO A TOTS A CONTINUAR AMB LA LLUITA PER LA LLIBERTAT DE TOTXS ELS/LES PRES@S I LA DEMOLICIÓ DE TOTES LES PRESONS.

Amadeu Casellas Ramón juntament amb representants de C.N.T.-A.I.T.

Sant Esteve Sesrovires a 18 de Maig del 2009

+info: http://llibertatamadeu.blogspot.com/

X jornades culturals i llibertàries

A continuació afegim el programa de les desenes jornades culturals i llibertàries de les comarques gironines. Aquest any organitzades per l'Ateneu llibertari Paquita, el CSOA Can Rusk, la CNT d'Olot, la CNT de la Bisbal, la CNT de Figueres i la CNT de Perpinyà.

Perpinyà, dissabte 9 de maig

12:00h. Dinar solidari

15:00h. Debat sobre la repressió a França i arreu

17:00h. Documental "La batalla de Chile" (1a part;dual)

[Union Locale de Perpignan (CNT-AIT) 9, Puchalmeau]

 

Condol per Abel Paz

Olot, 14 d'abril del 2009

Als familiars, amics i companys d'Abel Paz i a tot el moviment llibertari.

Aquest passat 13 d'abril ens hem assabentat de la mort del company Abel Paz, lluitador incansable que ha dedicat tota la seva vida a La Idea. A través de la seva obra molts hem aprés el que va estar i és actualment el món llibertari i ha estat en moltes ocasions font d'inspiració per les lluites presents i futures i al mateix temps un maldecap constant pels nostres enemics.

L'únic homenatge vàlid que li podem retre és continuar la seva lluita que també és la nostra fins que assolim l'alliberament que ens ha de permetre construir un món nou com el que ell va viure i descriure tantes vegades.

Una nova operació d'estètica del 23f

En el context actual, en una situació de crisi econòmica, es planteja una nova cortina de fum per a que la gent no parli dels acomiadaments, de les injeccions de diners a la banca, etc. En un 28è aniversari d'un fet tant peripatètic com va ser el 23f, dues cadenes de televisió de cobertura estatal, es vanaglorien de produir uns publireportatges en forma de sèries i uns documentals sobre el tema. Seguint la tònica habitual, la revisió històrica fa noves lectures dels fets històrics segons els gustos dels poderosos. I es que la finalitat d'aquests programes no és la d'esclarir el paper dels seus protagonistes, sinó la de netejar la imatge d'alguns d'ells.

Manifest contra la Constitució

Des del col·lectiu Negres Tempestes us fem arribar un comunicat amb motiu del trentè aniversari de la Constitució espanyola. Per uns Països Catalans lliures i llibertaris, i per la revolució social a tots els pobles del món.

Estimades companyes i companys,

Amadeu Casellas finalitza la vaga de fam

Aquest divendres 5 de setembre l'Amadeu Casellas ha finalitzat la vaga de fam que havia iniciat el 22 de juny passat. Désprés de resistir 76 dies ha aconseguit que se li concedeixi el tercer grau penitenciari. El Síndic de Greuges de Catalunya ha traslladat a l'Amadeu el compromís del departament de Justícia d'atorgar dos permisos de 48 hores quan es recuperi de la vaga de fam i després un tercer grau restringit.

La seva resistència i la mobilització popular ha aconseguit un cop més frenar la impunitat i la repressió de l'Estat. Presos al carrer!

Es manté la xerrada informativa sobre la lluita de l'Amadeu d'aquest dimecres 10 de setembre a les 19:00h a la Màquia de Girona,  

Contingut sindicat

Torna a dalt