Amadeu Casellas inicia una vaga de set

L'Amadeu Casellas és un pres anarquista que fa uns anys reivindica la seva llibertat per haver complert ja la seva condemna. L'1 de juny ha iniciat una vaga de set, com a resposta a haver estat incomunicat; ara no li deixen rebre cartes o fer trucades, i només el pot visitar el seu advocat. El 25 de maig, ja havia iniciat una vaga de fam, que també continua vigent.

L'excusa que li han donat, per incomunicar-lo és un atac que s'ha realitzat contra el C.I.R.E i que ha estat reivindicat anònimament per gent de fora. Es evident que està totalment fora de la llei, prendre una mesura contra un pres, per algo que presumptament han realitzat al carrer i en el que ell no ha participat.
Aquesta es una nova demostració de la impunitat amb la que actuen des de la direcció de les presons alhora de prendre determinades mesures.

En els 65 dies que jo he estat a la presó, diversos interns m'han explicat la seva situació i com la direcció de serveis penitenciaris els ha impedit o retirat permisos de manera arbitrària. Per exemple, un pres que està penat per un delicte d'estafa contra la generalitat està veient com la conselleria de justícia li retira tots els permisos que des de la direcció del centre li atorguen per bona conducta. Un segon pres que ha participat en lluites de defensa dels drets dels interns, està complint ¾ de la seva condemna sense beneficiar-se del tercer grau que li correspondria en haver-ne complert la meitat.

Casos com aquests responen a la impunitat que la direcció penitenciària té en relació a les penes dels condemnats. Aquest òrgan polític decideix sobre el futur d'aquestes persones que si no estan d'acord només poden reclamar al jutge penitenciari. Cada presó té un jutjat penitenciari assignat, de manera que acostumen a ser sempre els mateixos jutges els qui han de decidir sobre les mesures preses per la direcció penitenciària.
Parlant amb diversos interns vaig poder comprovar que hi ha un sentiment entre ells de que és poc menys que inútil apel·lar al jutge penitenciari, perquè acostuma a donar la raó sistemàticament a la direcció penitenciària fent palesa clarament que la separació de poders, almenys en aquest cas concret és una fal·làcia.

I el cas concret de l'Amadeu és la mostra més clara d'aquesta situació. Es tracta d'una persona destacada per la militància activa tant a fora com a dins la presó. A finals dels 70 i principis dels 80, atracava bancs i destinava part del seu botí a finançar lluites revolucionaries. Per això el van detenir i el van condemnar a 20 anys de presó. Per cert que la premsa de l'època l'anomenava Robin Hood, com ara ho fa amb mi.

Dintre de la presó l'Amadeu Casellas s'ha destacat com un actiu activista en defensa dels drets dels presos i de la millora de les condicions a les presons. Per això, li han impedit gaudir dels permisos que li correspondrien, i per això continua a la presó, anys després d'haver complert totalment la pena màxima de 20 anys, ara en porta 23 seguits. Es tracta d'una situació il·legal que no es pot qualificar de cap altra manera que com un segrest.

La causa d'això és que l'Amadeu és massa perillós al carrer, massa perillós pels dirigents penitenciaris corruptes, donat que ha desvetllat durant la seva trajectòria nombrosos casos d'irregularitats i corrupció dins de les presons i ho podria fer molt més si estigués lliure. En podeu trobar exemples en alguns dels seus darrers comunicats

http://www.nodo50.org/Tres-comunicados-de-Amadeu.html

La direcció penitenciària s'aprofita de la seva impunitat per a decidir sobre la vida dels presos, per retenir-lo a la presó tot i haver-li promès la llibertat perquè deixés vagues de fam anteriors.

Ara la situació és d'extrema urgència, doncs l'Amadeu potser desesperat, ha iniciat una vaga de set. En una situació tan gran d'injustícia, és una qüestió de dignitat humana exigir la llibertat immediata de l'Amadeu Casellas. Ara és més urgent que mai.

Amb aquest objectiu, una petició concreta i urgent és que el Síndic de Greuges actuï tal i com es va demanar en aquesta carta de fa uns dies, mediant perquè es compleixi el tercer grau promès a l'Amadeu
http://www.alasbarricadas.org/noticias/?q=node/10694

I també li hauríem de demanar al president del govern català, si pensa deixar que la seva conselleria de justícia, per defensar la corrupció i la vulneració de drets a les presons, actuï impunement contra l'Amadeu Casellas fins que mori.

Llibertat Amadeu Casellas!!!

Enric Duran

Escrit d'Enric Duran llegit a: http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/374653/index.php


+ info: http://llibertatamadeu.blogspot.com/

Comentaris

Comunicat de l'Amadeu Casellas

Comunicado 27/05/2009

Tras unos días, en los que creo que se han creado confusiones por distintos grupos, incluida la CNT_AIT, quiero dejar clara mi posición y mi estado anímico, mental y físico, como también quiero agradecer a todos, empezando por DALP, Francesc, Diana y Felip, que me apoyan en mis decisiones para bien o para mal. Supongo que como todos nosotros, se han cometido errores y en muchas ocasiones porque siempre he ido un paso por delante y esto ha dificultado su trabajo, pero cuento con ellos y sigo confiando plenamente en ellos.

También quiero agradecer a la CNT-AIT, el apoyo que me han dado y que como sindicato anarco-sindicalista, muchos continuarán dándome. A los que piensan que yo psicológicamente puedo estar tocado por las huelgas de hambre y por lo tanto que estoy debilitado mentalmente; nada más lejos de la realidad porque después de estos días en los que, por motivos que ahora no vienen al caso, he tenido dudas en la decisión a tomar.

Mentalmente he salido reforzado, como no podía ser de otra manera, pero respeto la decisión que tomen y agradezco el apoyo que me han dado. También están los grupos anarquistas y anti-sistema que me consta que siempre han estado conmigo y que lo seguirán estando. y más con esta decisión que he tomado, que está en la recta final y que he mantenido durante décadas; gracias por vuestro apoyo, porque se, que continuáis ahí y confío plenamente en vosotros. También quiero agradecer la mano abierta que siempre me ha tendido Miguel Lara Carpio y su familia, socio de la empresa de construcción TOMENCA de obras, de la comarca de Osona, porque siempre me ha dado trabajo y me lo sigue dando, aún y teniendo problemas por la crisis capitalista y burguesa que hay en la actualidad sin importarle el que yo estuviera en la cárcel.

También doy las gracias a todos los amigos que tengo la suerte de conocer y que no nombro porque les puedo traer más perjuicios que beneficios, pero sabéis que os quiero a todos.

Hago este comunicado, porque aún estoy físicamente entero y se que se acercan tiempos difíciles y más adelante, no estaré en condiciones de escribirlo, porque esta será mi última huelga de hambre y se que el sistema fascista, puede dejarme morir. Ante esta posibilidad real, acuso como máximos responsables a la Consellera de Justicia, Montserrat Tura y Albert Batlle, Secretario General de las Cárceles Catalanas.

También quiero dejar muy claro, que todas las acciones que se hagan en mi favor, vayan dirigidas en contra de ellos y del sistema judicial español, que utilizan la Constitución según les conviene, dependiendo de si eres un fascista o no lo eres; tal y como dijo Erika López del Juzgado Penal nº 2 de Manresa, ella se encuentra bajo el imperio de la ley. Estas palabras hablan por sí solas.

Bueno compañeros, espero que esta última batalla la ganemos y en caso contrario, gracias por todo y ya tenéis los nombres de los responsables.

¡LIBERTAD O MUERTE!

 

L'Amadeu finalitza la vaga de set

Ha estat tres dies en vaga de set i el seu estat de salut ha empitjorat molt. Després l'una revisió mèdica, la doctora l'ha advertit de la gravetat de la seva situació i del perill de patir una insuficiència renal si continuava sense prendre aigua. És per aquests motius que ha decidit deixar la vaga de set però continuar la de fam.

Les represàlies contra ell continuen.

http://www.llibertatamadeu.blogspot.com/

 

Torna a dalt