revolta

Consulta popular i guillotinada popular al capitalisme

CGT ha organitzat una consulta popular al centre de la ciutat sota el lema retallem privilegis. En aquest sentit i davant les constants retallades que ha patit la classe treballadora en els darrers temps, es pretenia preguntar a la població a qui creia que s'havien de retallar els privilegis. Entre les diferents propostes hi havia la Monarquia, la classe política, els banquers i l'església. Prop de 200 persones han participat en la consulta popular els resultats de la qual es penjaran el dia 19 de juliol a la pàgina http://www.cgtcatalunya.cat/

Guillotinada popular

Posteriorment s'ha fet una representació de la guillotinada popular al capitalisme, després de llegir-se les acusacions que l'han portat a aquest final.

Ciutadanes, ciutadans, 

Es fa saber que:

Atès que el Capitalisme és el responsable de milions de morts, pobles sencers enfonsats en la misèria, infants privats de la més elemental educació i explotats des de ben petits.

Atès que el Capitalisme es basa en la mentida i en l’engany permanents.

Atès que el Capitalisme és un sistema fracassat i incapaç de donar satisfacció a la immensa majoria de la població ni tan sols per a cobrir les seves necessitats bàsiques.

Atès que el Capitalisme és culpable de construir un món del tot insostenible basat en el saqueig de les riqueses comunes i, juntament amb els seus sicaris Corrupció, Abús de Poder  i  Explotació, en l’acumulació de béns robats als més necessitats.

Atès que el  Capitalisme no és salvable de cap manera.

Se’l condemna, en nom dels ciutadans del món:

A restituir tot el que ha robat, sense demora

Camps de transgènics destruïts al Baix Empordà

Avui, 12 de juliol de 2010, desenes de persones hem sabotejat dos camps experimentals de blat de moro transgènic propietat de Syngenta situats al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

 

Acció transgènicsComunicat 12 de juliol

Avui, 12 de juliol de 2010, desenes de persones hem sabotejat dos camps experimentals de blat de moro transgènic propietat de Syngenta situats al terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

Hem destruït l’experiment transgènic a cel obert de Syngenta perquè entenem que aquest tipus d’accions directes són la millor manera de respondre a la política de fets consumats per mitjà de la qual la Generalitat, l’Estat i les multinacionals biotecnològiques duen dotze anys imposant-nos unilateralment els organismes modificats genèticament (OMG) en l’agricultura i l’alimentació.

L'Estat espanyol, amb més de 75.000 hac. sembrades l'any 2009, concentra aproximadament el 80% de la superfície conreada amb OMG a Europa. Després d'Aragó, Catalunya és amb unes 27.000 hectàrees la regió europea amb més hectàrees d'OMG conreats. A la vegada, durant els últims anys el 42% dels camps experimentals a cel obert d'OMG a la UE han estat sembrats a l'estat. 

Prop de 300 persones en la manifestació contra la liberalització de Correus

Manifestació Correus Girona
 
Prop de 300 persones han participat en la manifestació pel centre de Girona en motiu de la vaga convocada a Correus a tot l'estat. La vaga convocada per la majoria dels sindicats presents entre els treballadors de Correus té un seguiment del 80% per cent amb la majoria d'oficines i centres de classificació tancats. A nivell de comarques gironines la vaga té un seguiment del 65% amb un seguiment majoritari fora de les grans ciutats.
 
 
Pels sindicats el nou projecte de llei postal representa abocar correus a la privatització, fet que provocaria la pèrdua de gran part dels 65.000 llocs de treball que actualment té l'empresa. En contrapartida des de les centrals sindicals es demana al govern un pla de viabilitat real i que correus sigui al 100% estatal i desenvolupi el paper d'operador postal públic.

Un centenar de persones es manifesten en favor d'una vaga general

En motiu de la vaga convocada en el sector públic el 8 de juny la Plataforma Girona en crisi va convocar una concentració/cacerolada per reclamar una vaga general. La concentració va sortir del davant de l'edifici de Correus de Girona encapçalada per una pancarta amb el lema "Vaga general ja! Contra les retallades socials solidaritat i consciència de classe". Després de recorrer el centre de la ciutat va llegir-se un manifest davant l'ajuntament de Girona i va desconvocar-se.
Capcelera de la manifestació
 
Pel que fa a la manifestació dels treballadors del sector públic feta durant al matí també es va fer un bloc alternatiu format pels sindicats CGT,  SEPC i COS.
 
Per contactar amb la Plataforma Girona en crisi:
 
crisigironaARROBAgmail.com

8 de juny vaga del sector públic i jornada de lluita cap a la vaga general

AVANCEM CAP A LA VAGA GENERAL!!
Contra l'atur i les retallades socials, solidaritat i  consciència de classe!!

El proper 8 de juny hi ha convocada una vaga al sector públic en protesta per les retallades socials que ha aplicat el govern de l'estat espanyol. A la ciutat de Girona aquesta mobilització s'iniciarà a les 12h davant de la subdelagació del govern a Girona.

Des de la Plataforma contra la Crisi que integra diferents col·lectius anticapitalistes de la ciutat es formarà un bloc alternatiu a la manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT. La plataforma vol denunciar aquestes retallades imposades pel PSOE així com la reforma laboral que s'està negociant actualment i que suposaria noves retallades als drets de la classe treballadora. 

Per altra banda el mateix dia i en motiu de la jornada de lluita convocada en favor d'una vaga general la plataforma contra la crisi convocarà una manifestació/cacerolada a les 19h davant l'edifici de Correus de Girona.

Concentracions indefinides dels treballadors/es de la subdelegació del Govern

El conjunt de treballadors/es de l'Oficina d'estrangeria/subdelegació del Govern a Girona volem manifestar que: 

Degut al deteriorament de les nostres condicions laborals, materials i salarials ens concentrarem tots els dies laborables de forma indefinida davant la porta principal de l'edifici administratiu situat a Jaume I nº17, amb aturades de 10 minuts entre les 11:00 i les 11:10.

Tot això degut a:

  • La famosa retallada salarial del 5% ordenada per l'actual Govern Central

  • Les deplorables condicions laborals i materials de les que disposa l'Oficina

  • La disminució del personal en servei d'aquesta oficina que no es correspon al conjunt de la carrega de treball desenvolupada pels treballadors/es i la conseqüent pressió sobre l'entorn laboral.

  • La rebaixa encoberta de les nostres condicions salarials, via IRPF i baixada del complement de productuvitat

ÉS EL MOMENT DE DIR PROU

Manifestació per denunciar els fets de Gaza

Dissabte 5 de juny ::: 17:30h als Jardinets de Gràcia, Barcelona

Per més informació també podeu descarregar-vos la publicació de suport al poble palestí editada de forma conjunta per la Campanya catalana pel boicot, les sancions i les desinversions a Israel i el Setmanari de comunicació Directa.

El podeu descarregar seguint aquest enllaç

http://www.radiotrama.net/media/aturemho_boicotimpunitat.pdf

Manifestació contra el Club Bildberg

L'ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS DEL GARRAF ES MOBILITZA CONTRA EL CLUB BILDERBERG

El Club Bilderberg ha escollit Sitges per a la seva reunió anual des de la qual debatran i traçaran el full de ruta del capitalisme per als propers anys. Aquest «club» està format per importants financers, empresaris, ministres, polítics i membres de cases reials de gran influència en la política i l'economia internacionals, com Henry Kissinger, David Rokefeller o alts funcionaris d'organismes internacionals, com el Fons Monetari Internacional o el Banc Mundial.
Mobilització contra el club Bildberg
Les seves receptes no aniran precisament en favor de les classes treballadores, i sí més en direcció dels interessos privats de corporacions i capitals privats. Segueixen les directrius d'organismes no democràtics, com l'FMI, l'OMC o el Banc Mundial, basant-se en les línies econòmiques que afavoreixen una petita elit que marca la política econòmica europea i, de retruc, l'espanyola. Entre aquestes polítiques econòmiques contra la classe treballadora trobem les noves mesures del govern espanyol: reducció de les polítiques socials, congelació dels salaris dels treballadors públics, congelació de les pensions, reducció de la despesa pública en un moment on l'atur ja supera el 20% de la població en edat de treballar, etc.

Aquestes mesures es veuran complementades per la imminent reforma del mercat laboral, que abaratirà l'acomiadament, fent-lo gairebé gratuït, augmentant de manera dràstica la precarietat en els contractes per a joves i reduint les aportacions dels empresaris als fons de la Seguretat Social, entre altres aspectes.

És per totes aquestes raons que no podem restar impassibles davant les trobades de les elits econòmiques que marcaran les reduccions dels nostres drets i que hipotecaran el futur dels treballadores i les treballadores. És per això que ens mobilitzem per demostrar el nostre rebuig a les polítiques neoliberals i a aquells que les imposen. És per això que al Garraf el Club Bilderberg no és benvingut.


Que no decideixin per tu. La crisi que la paguin els rics.

Ni Club Bilderberg, ni FMI, ni UE. Ni a Sitges ni enlloc.

MANIFESTACIÓ EL 5 DE JUNY A LES 11 H. Davant l'estació de Sitges (Pl. Eduard Maristany)

ASSEMLEA PELS DRETS SOCIALS DEL GARRAF

CGT convoca vaga i jornada de lluita pel 8 de juny

CGT convoca VAGA i UNA JORNADA DE LLUITA el 8 de Juny després de les mesures adoptades pel govern contra les treballadores i treballadors públics, pensionistes, contra tota la classe treballadora, les classes més populars i la societat en general, sent al mateix temps incapaç d’adoptar cap mesura contra les rendes dels rics, banquers, patronal, especuladors.

La Vaga i La Jornada de Lluita de la CGT el 8 de Juny servirà per a fer visible el desencantament i desafecció de la classe treballadora i la societat en el seu conjunt, cap a uns dirigents polítics -tots- totalment allunyats dels interessos del poble, atents només a acatar els designis del mercat i del capital, causants primigenis de la crisi i la situació laboral i social actual.

Aquesta convocatòria de Vaga i Jornada de Lluita, han de servir a més perquè els “sindicats majoritaris” assumeixin la seva responsabilitat amb els treballadors i resolguin convocar la VAGA GENERAL que la situació actual requereix, deixant així de ser còmplices de les pernicioses polítiques econòmiques, laborals i socials d’un govern perdut, desorientat, que s’ha tret ja la màscara “socialdemòcrata” per a desvetllar el seu rostre i cor neoconservador.

CGT fa una crida a la participació de tots els treballadors i treballadores en la Vaga i Jornada de Lluita del 8 de Juny, per a donar una resposta clara i contundent al govern, una crida solidària a sortir al carrer en contra de les mesures adoptades pel govern que danyen greument els nostres drets laborals i socials.

Cal recordar i exigir a UGT i CCOO que en la situació actual de precarietat, d’atur, d’exclusió social, de desnonaments, de xenofòbia, de retallades salarials, de retallades en les pensions, en les prestacions socials, de retallades directes que atempten contra els interessos de les classes més populars, han de negar-se a signar cap nova reforma laboral, convocar la Vaga General i cridar a la mobilització social per a recuperar tot el que han robat.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL - CGT

Comunicat de la Plataforma Aturem la Guerra

Companyes i companys,

 En Youb Saoudi ja torna a ser a casa, a Salt.

I ha tornat gràcies a totes nosaltres, als correus, faxs i cartes enviades a la Subdelegació del Govern i sobretot a la campanya al
carrer, en totes les accions i concentracions, i als mitjans denunciant la seva situació injusta. És tot això el que ha fet que les administracions li donessin primer el permís de reagrupament i ara el visat que li han permès tornar a casa.  Gràcies i enhorabona a totes.
I per a celebrar-ho us convidem a un sopar de benvinguda a en Youb el divendres 21 de maig a les 21h a la Màquia (C/ Verns, 15-17 Girona)

Però no en tenim prou, volem que aquesta victòria ens serveixi per recarregar piles i seguir lluitant perquè en Mohamed Benaboura, en
Mohamed Taharoui i en Djamel Boudjelthia que ja han complert més de 3 quartes parts de la seva condemna surtin al carrer, perquè en Sohuil Kaouka sigui traslladat a Catalunya; i perquè a tots se’ls faciliti la renovació dels papers caducats durant tot aquest temps que porten injustament a la presó.

Contingut sindicat

Torna a dalt