antimilitarisme

Campanya d'Objecció fiscal 2009

Aquests dies de maig i juny s'estant realitzant les declaracions de Renda de l'any 2008. Fem un recordatori i una crida a tothom a fer l'objecció fiscal a la despesa militar de l'Estat Espanyol. L'any passat el govern espanyol va destinar ni més ni menys que l'astronomica xifra de 68,68 milions d'€uros diaris en armament, investigació i manteniment de l'exèrcit - segons un estudi d'en José Toribio Barba a partir dels pressupostos inicials de l'Estat i la despesa finalment liquidada cada any, un augment mitjà del 15-20%.

Una nova operació d'estètica del 23f

En el context actual, en una situació de crisi econòmica, es planteja una nova cortina de fum per a que la gent no parli dels acomiadaments, de les injeccions de diners a la banca, etc. En un 28è aniversari d'un fet tant peripatètic com va ser el 23f, dues cadenes de televisió de cobertura estatal, es vanaglorien de produir uns publireportatges en forma de sèries i uns documentals sobre el tema. Seguint la tònica habitual, la revisió històrica fa noves lectures dels fets històrics segons els gustos dels poderosos. I es que la finalitat d'aquests programes no és la d'esclarir el paper dels seus protagonistes, sinó la de netejar la imatge d'alguns d'ells.

El castell de Figueres serà el museu de la guerra

Mentre l'Ajuntament de Barcelona comença a desmantellar el castell de Montjuïc, el ministeri de Defensa i l'ajuntament de Figueres han començat les negociacions per a tal de traslladar el museu militar a la fortalesa de Sant Ferran.

Cal recordar que fins fa poc es volia convertir el castell de Figueres -que és la major fortalesa militar del segle XVIII- en un centre mundial de cultura de la pau que es dediqués a tasques d'informació i recerca, de mediació i de formació de forces de pau no violentes. Quan des de diferents àmbits es va començar a parlar de fer aquest centre a Barcelona, des del mateix ajuntament de Figueres varen començar a assessorar-se per a poder acollir el museu militar que mol properament deixarà la ciutat de Barcelona.

Contingut sindicat

Torna a dalt