independentisme

Tres militants de l’Esquerra Independentista a judici

Tres militants de l’Esquerra Independentista arriben a judici el proper divendres, 22 de gener, després d’onze anys d’espera. Maulets i Alerta Solidària
denuncien el caràcter polític de les detencions i de tot el procés
iniciat per la reacció dels Mossos a un acte que Maulets de la Garrotxa
va fer a Olot en contra de la Constitució Espanyola.

Concentració solidària a les portes dels jutjats:

Divendres 22 de gener – 11’30 hores

Respecte la jornada del passat 13

Respecte la jornada del passat 13 de desembre, l'assemblea de Maulets de la Garrotxa vol compartir les següents valoracions:

En primer lloc, felicitar la capacitat d'organització i mobilització de les entitats i voluntaris agrupats a la plataforma "La Garrotxa Decideix", que han permès que els veïns i veïnes de 15 pobles de la comarca hagin pogut expressar lliurement la voluntat de ser un país independent, que tot i les traves i els ridículs intents dels feixistes espanyols hem seguit endavant, i és que per més cadenes que ens posin nosaltres les segarem.

En segon lloc, volem compartir la nostra alegria amb els 4104 garrotxins que donen suport a la independència, ja hagin viscut aquí tota la vida o siguin nouvinguts, que aquesta vegada han pogut votar com cal. Ara, més que mai, podem afirmar que el procés d'alliberament nacional camina imparable amb un ampli suport popular.

I per últim, volem animar a tothom a seguir treballant dia a dia, més enllà dels referèndums, per aconseguir uns Països Catalans lliures, nosaltres no ens conformem amb estatuts que només serveixen per despistar-nos i mantenir-nos encaixats a Espanya o constitucions que no parlen de la nostra nació. El que volem és exercir el dret d'autodeterminació.
Visca la Terra !

S'omple el Casal de Bordils en suport a la consulta

Dilluns,7 desembre 2009Un centenar de persones van omplir ahir el Casal de Bordils en la presentació de l'acte central de la campanya Bordils Decideix.L'acte va consistir en una breu presentació per part d'un membre de la Plataforma Bordilenca per l`Autodeterminació i seguidament es va passar un vídeo amb un recull d'opinions de veïns i veïnes del municipi sobre la consulta.

Tot seguit el primer ponent Biel de Montserrat, portaveu de la Plataforma Girona Decideix, ens va contextualitzar el tema de les consultes a les comarques gironines.Després Francesc Ribera "Titot", músic i membre de la CUP de Berga, ens va transmetre un missatge molt positiu i esperançador sobre el camí cap a la independència que s'està obrint arreu dels Països Catalans.L'últim ponent Jordi Bilbeny, membre de la comissió organitzadora de la consulta popular d'Arenys de Munt, ens va fer una sèrie de reflexions al voltant del procés viscut a l' esmentat municipi.

Els tres ponents han remarcat la magnitud de la mobilització social que ha generat la consulta i han animat a participar-hi.La jornada ha finalitzat amb un pa amb tomàquet i embotit i amb un concert d'en Titot i en David Rosell en format acústic.

 

Acte en suport a la Consulta Popular a Bordils

  • Salut companyes i companys,

    Des de la Plataforma Bordilenca per l'Autodeterminació us informem i el mateix moment us volem convidar a participar, de l'acte central de la campanya Bordils Decideix, que portarem a terme en suport a la Consulta Popular del 13 de desembre.
    L'acte tindrà lloc el proper dilluns dia 7 de desembre el Casal de Bordils (Centre del Poble).


A les 20h Xerrada-Debat a càrrec de Jordi Bilbeny (membre organitzador de la consulta per la independència d’Arenys de Munt), Biel de Montserrat (Portaveu de la Plataforma Girona Decideix) i Francesc Ribera “Titot” músic i membre de la CUP de Berga.
Tot seguit podreu gaudir d'un  Pica-pica, Pa amb tomàquet i embotit
A continuació Concert amb format acústic d’en Titot i en David Rosell que ens presenten “L’esca pecat”


Vine i Participa!!!

Més info: www.bordilsdecideix.blogspot.com

Atentament
Plataforma Bordilenca per l'Autodeterminació

Reinagurem l'Ateneu Popular la Pioixa de Bordils

Benvolgudes companyes i companys:

Ens plau anunciar-vos que el proper dissabte 14 de novembre reinaugurem “la Pioixa”. Com moltes i molts ja sabeu, “la Pioixa” ha estat tancada des del novembre del 2008 per unes reformes que s’han hagut de dur a terme. Aquest temps a la gent del casal no ens ha desanimat, tot al contrari: ens ha servit per analitzar d’on veníem, on érem i cap on volíem anar amb la tranquil.litat i la pausa que la inèrcia del dia a dia no et dóna. Ara venim amb més embranzida que mai, disposats a fer tot allò que estigui en les nostres mans perquè l’objectiu d’aconseguir viure en un món sense injustícies socials, sense discriminacions i sense opressió sigui un pèl més proper.

Per això ens agradaria d’allò més que compartíssiu amb nosaltres aquesta jornada, que nosaltres creiem tan especial.Salut i fins al dia 14!

Actes:

* Durant tota la jornada EXPOSICIÓ "El capitalisme és crisi" cedida per l'assemblea d'Endavant (OSAN) Girona

*A les 18:00h TITELLES "En Pitu i la Sisa" a càrrec de "Els Titelles de la Júlia"

Bordils també Decideix

Comunicat Plataforma Bordilenca per l'Autodeterminació:


El passat 28 d'Octubre un grup de ciutadanes i ciutadans de Bordils van convocar la primera assemblea per començar a promoure una plataforma de suport a una possible consulta popular per l'autodeterminació el proper 13 de desembre.

La valoració va ser molt positiva ja que hi varen assistir unes 40 persones, que moltes de les quals ja es varen repartir en varies comissions (tècnica, difusió- comunicació i organització) per començar a treballar.

L'objectiu d'aquesta plataforma, que va agafar el nom de "Plataforma Bordilenca per l'Autodeterminació", és organitzar un referèndum al poble de Bordils, amb el màxim suport i vinculació, tant de les entitats i col·lectius, com de la gent del poble, i així poder aconseguir una alta participació.

Una de les conclusions més importants d'aquesta assemblea va ser tirar endavant una moció de suport a la consulta popular.

Las Juventudes del CNC felicitan a los ciudadanos de Arenys de Munt

Desde las Juventudes del Congreso Nacional de Canarias, partido independentista del Archipiélago Canario, queremos expresar nuestro total apoyo a cualquier consulta popular de autodeterminación como la convocada en la localidad barcelonesa de Arenys de Munt. Asimismo queremos felicitar a todos los catalanes nacionalistas e independentistas por el gran triunfo en la citada consulta popular, no sólo por el gran eco mediático, sino por la decidida apuesta de los vecinos a favor de la Independencia de Catalunya apoyada con un 96,1% de los votos y un 41,01% de participación de los llamados a votar. Para nosotros el que se haya podido celebrar con total normalidad la convocatoria es un triunfo de la democracia.

Actes de l'11 de setembre a les comarques gironines

Actes de l'11 de setembre de 2009 a les comarques gironines
Feu-ne la màxima difusió 

 

Girona
Organitza: CUP i Maulets

Plaça del Vi
11h Actació musical a càrrec de l'Esbart dansaire Dolça Garrotxa
12h Cantada dels Segadors (organitzat per l'ADAC i el Casal Independentista El Forn)
12:30h Cercavila pels carrers del Barri Vell amb música

L'exposició cent anys d'estelada arriba a l'Alt Empordà

A partir del dilluns 20 de juliol i fins divendres 31 de juliol es podrà visitar a la plaça dels homes (nº1) de Castelló d'Empúries l'exposició del centenari de l'estelada.

L'exposició, que compta amb 11 plafons, fa un repàs de la història de la bandera de combat catalana des de que Vicenç Ballester la va dissenyar al 1908.És la primera vegada, des de que la comissió 100 anys d'estelada va impulsar la campanya ara fa un any, que l'exposició es podrà veure a l'Alt Empordà. Després de Castelló d'Empúries, està previst que l'exposició arribi a Figueres.


Assemblea Maulets Alt Empordà

L'exposició cent anys d'estelada arriba a l'Alt Empordà

A partir del dilluns 20 de juliol i fins divendres 31 de juliol es
> podrà visitar a la plaça dels homes (nº1) de Castelló d’Empúries.
> l'exposició del centenari de l'estelada.
>
> L’exposició, que compta amb 11 plafons, fa un repàs de la història de
> la bandera de combat catalana des de que Vicenç Ballester la va
> dissenyar al 1908.
>
> És la primera vegada, des de que la comissió 100 anys d’estelada va
> impulsar la campanya ara fa un any, que l’exposició es podrà veure a
> l’Alt Empordà. Després de Castelló d’Empúries, està previst que
> l’exposició arribi a Figueres.

 

Assemblea Maulets Alt Empordà

Contingut sindicat

Torna a dalt