figueres

Acció reivindicativa pel tren al centre de Figueres

La CUP de Figueres ha organitzat una acció reivindicativa de la nova estació de Figueres, es tracta d'una "excursió" des de la plaça de l'ajuntament de Figueres fins a l'emplaçament de la nova estació. La sortida serà el proper dijous 30 de juliol a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de l'ajuntament de Figueres.


S'anima a tothom qui vulgui participar-hi a anar "disfrassat" d'excursionista.

Organitza CUP Figueres. Dóna suport la plataforma Salvem l'Empordà i plataforma Defensem el Tren de l'Empordà.

Arxiven el cas dels dos figuerencs acusats d'injuriar el rei

L'assemblea Maulets Alt Empordà celebra l'arxivament de la causa contra en Guillem i en Francesc acusats d'injúries a la corona, i exigeix responsabilitats a l'Ajuntament de Figueres.

L'Audiència Nacional espanyola ha decidit arxivar la causa que pesava sobre els dos joves militants de l'assemblea de Maulets Alt Empordà al considerar que no hi havia proves que responsabilitzessin en Francesc i en Guillem de l'autoria de les pintades contra la monarquia que van aparèixer durant la nit dels fets.

Incidents a Figueres per St. Jordi

Aquest 23 d'abril, a primera hora del matí, membres de les nostres plataformes han penjat a la parada de Sant Jordi que compartíem a la Rambla de Figueres, la fotografia tipus "fotomaton" que s'adjunta. El cap de l'Alcalde ha estat afegit al cos d'una persona nua, que es tapa les "vergonyes" amb un aneguet i que té els peus dins d'una galleda.

Aquest mateix fotomuntatge es reproduia, a més, en l'octaveta, titulada "S'han posat de peus a la galleda". Es tracte d'un text on es critica la posició de l'equip de govern de l'ajuntament de Figueres en relació al tema del trasllat de l'estació del tren al municipi veí de Vilafant. El trasllat de l'estació és un dels eixos centrals de l'anomenat Pla Director Urbanístc del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), que afecta Figueres i 15 municipis més, i que actualment està tramitant la Generalitat. Precisament, l'octaveta servia també per anunciar un acte que es farà el proper dilluns 27 d'Abril al vespre, a la sala d'actes del Casino Sport, de Figueres, on parlarem d'aquest Pla Director que, d'aprovar-se, tindria, per moltes més raons, un gravíssim impacte sobre la nostra comarca.

Comunicat davant la presència de la família reial espanyola a Figueres el proper dimarts 17 de març

Davant la decisió de quatre entitats privades catalanes de constituir la Fundació Príncep de Girona, i arran la inesperada visita de la família reial el proper dimarts a la ciutat de Figueres; l'Assemblea de Maulets Alt Empordà volem manifestar el nostre rebuig als fets pels següents motius:

Denuncien el cobrament de taxes de fins a 450€ per l'ús d'espais municipals a Figueres

Diversos col·lectius de la ciutat de Figueres han fet pública una denúncia per la política de lloguers que s'està portant a terme en els edificis públics. En aquest sentit critiquen el conveni que va signar l'ajuntament amb tres entitats de la ciutat que permeten a aquestes fer efectius els cobraments en benefici propi.
 

Concentració per Palestina a Figueres

Aquest matí dia 6 de gener l’assemblea de Maulets Alt Empordà ha desplegat al cèntric carrer Peralada de Figueres, una pancarta de grans dimensions contra l’ocupació israeliana. Amb aquesta acció, des de Maulets volem animar a tota la ciutadania a mostrar la seva solidaritat amb el poble palestí assistint a la Concentració que ha convocat la Plataforma per la convivència pel proper dia 10 de gener a les 7 de la tarda a la plaça ajuntament. Aturem el genocidi. Solidaritat amb el poble palestí.

www.maulets.org/emporda 

www.fotolog.com/mauletsemporda

Defensem el tren, Aturem la MAT, SALVEM L'EMPORDÀ!!!

Salvem l'Empordà i la plataforma Salvem el Tren de l'Empordà organitzen el proper 25 de novembre un concert en defensa del tren de l'empordà (a punt de desaparèixer en favor de les altes velositats) i en contra de la MAT.

El concert, que se celebrarà al Teatre Municipal de Figueres, comptarà amb al presència de Toti Soler, Feliu Ventura, Titot, entre altres.

 

Per il·lustrar-vos us adjuntem algunes direccions d'interès: 

http://www.salvem-emporda.org/ (web clausurada però amb informació rellevant) 

http://www.iaeden.cat/ (Web de la Institució Altempordanesa per a la Defensa i l'Estudi de la Naturalesa) 

http://defensemeltren.bloc.cat/ (Bloc d’opinió de la plataforma ciutadana en defensa del tren de l’Empordà)

El castell de Figueres serà el museu de la guerra

Mentre l'Ajuntament de Barcelona comença a desmantellar el castell de Montjuïc, el ministeri de Defensa i l'ajuntament de Figueres han començat les negociacions per a tal de traslladar el museu militar a la fortalesa de Sant Ferran.

Cal recordar que fins fa poc es volia convertir el castell de Figueres -que és la major fortalesa militar del segle XVIII- en un centre mundial de cultura de la pau que es dediqués a tasques d'informació i recerca, de mediació i de formació de forces de pau no violentes. Quan des de diferents àmbits es va començar a parlar de fer aquest centre a Barcelona, des del mateix ajuntament de Figueres varen començar a assessorar-se per a poder acollir el museu militar que mol properament deixarà la ciutat de Barcelona.

Salvem l'Empordà es mobilitza contra el Pla director urbanístic de Figueres


Segons ha comunicat Salvem l'empordà "El Pla Director Urbanístic del Sistema Urbà de Figueres té un
impacte territorial absolutament inacceptable"
, és per aquest motiu que començaran, d'immediat, una campanya per a tal d'aturar-lo.

El Pla Director Urbanístic de Figueres -que afecta a 16 municipis- preveu, entre altres, el trasllat de l'estació de trens de Figueres a Vilafan, el tercer carril de l'AP7, el desdoblament de la NII i la classificació de 50 hectàrees com a creixement residencial.

Les primeres passes d'aquesta campanya consisitiran en un cicle de xerrades a tots els municipis afectats i la recollida d'al·legacions en contra d'aquest pla.

Per més informació: http://www.iaeden.cat

Contingut sindicat

Torna a dalt