Incidents a Figueres per St. Jordi

Aquest 23 d'abril, a primera hora del matí, membres de les nostres plataformes han penjat a la parada de Sant Jordi que compartíem a la Rambla de Figueres, la fotografia tipus "fotomaton" que s'adjunta. El cap de l'Alcalde ha estat afegit al cos d'una persona nua, que es tapa les "vergonyes" amb un aneguet i que té els peus dins d'una galleda.

Aquest mateix fotomuntatge es reproduia, a més, en l'octaveta, titulada "S'han posat de peus a la galleda". Es tracte d'un text on es critica la posició de l'equip de govern de l'ajuntament de Figueres en relació al tema del trasllat de l'estació del tren al municipi veí de Vilafant. El trasllat de l'estació és un dels eixos centrals de l'anomenat Pla Director Urbanístc del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), que afecta Figueres i 15 municipis més, i que actualment està tramitant la Generalitat. Precisament, l'octaveta servia també per anunciar un acte que es farà el proper dilluns 27 d'Abril al vespre, a la sala d'actes del Casino Sport, de Figueres, on parlarem d'aquest Pla Director que, d'aprovar-se, tindria, per moltes més raons, un gravíssim impacte sobre la nostra comarca.

Per sorpresa de tothom, al cap de poca estona han arribat a la parada 10 membres - 10- de la Polícia Local per emportar-se l'esmentada fotografia gegant, tot al.legant que havien rebut l'ordre de retirtar-la perquè l'exhibició d'aquesta podia constituir un delicte d'injúries a l'Alcalde-President. Davant la perplexitat de totes les persones presents, els polícies locals han procedit a identificar fins a 11 persones de diferents entitats i els han citat a declarar, a primera hora de la tarda, als seus locals. Totes aquestes persones s'han negat a declarar i han estat informades pel cap de la polícia present que aquest cos actuaria d'ofici per fer arribar aquestes actuacions al jutjat penal corresponent.


Per nosaltres, aquesta és una actuació injustificada contra uns ciutadans que exercien el seu dret a criticar unes actuacions polítiques concretes, tot fent servir l'humor. Han volgut fer callar els que pensen que s'han posat de peus a la galleda.... i s'hi han tornat a posar. Una alcaldada que resulta encara més grotesca i incomprensible si considerem que aquest ajuntament va contractar actors del programa satíric Polonia per a fer el pregó de les Fires de Figueres d'ara farà un any.

És molt possible que, en els propers dies, convoquem una roda de premsa.

COMUNICAT DE PREMSA de les PLATAFORMES SALVEM L'EMPORDÀ i DEFENSEM EL TREN
DE L'EMPORDA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per més informació truqueu al TF. 678535791 (Pep Gou)

+ info:  www.iaeden.cat

Comentaris

Aquí també es censura

Una llàstima que la cultura popular no tingui espai en aquest web.

Salut i revolta companys, i companyes! 

Per què ho dius això?

Al sud jo no he vist mai que es censuri res, no sé perquè dius que aquí es censura la cultura popular.

Jordi

Censura aquí també.

Mal que et pesi: Aquí també es censura.

Ho dic perque abans es podrien incloure actes amb tota normalitat a l'agenda, al fòrum... però ara ja no. Sembla que la cultura popular que es pot promoure des d'aquest web és només una.

Em sembla absolutament lamentable i hauria de servir de reflexió a més d'un, malgrat que fa uns mesos llegint la resposta que algú em va donar ja quedava tot bastant clar. Aquí només és cultura popular la que decideix l'administrador. L'altra no.

Censura. Pura i dura.

Salut, i cuideu-vos gent. 

albert mestres

fressa ent. 

Doncs no t'entenc

Jo puc certificar que el sud.org no només no censura res sinó que és un canal de participació obert a tothom ( dintre d'uns evidents marges,és clar) I em sembla greu que algú acusi de censor i censurador a aquest portal . En tots els meus anys de militància mai havia sentit quelcom així.

Jordi Navarro

Doncs mira't-ho millor...

Jo no milito enlloc des de fa anys. Vaig per lliure, i... ?

Aquí també és censura, sens dubte.

Clar que és greu la cosa, per aixó la denuncio públicament. Tu creus que ara mateix només hi ha un concert interessant a les comarques gironines? El de KOP, Berri Txarrak, etc. a Bordils?...

Què passa? Que els altres concerts no us agraden i ja no són la VOSTRA cultura popular?...

Atentament

albert mestres

fressa ent.

Ironia pura

Aquest element es queixa perquè en els seus "fòrums" no hi va ni déu, per aixó necessita embrutar la resta de webs amb la seva programació. Quasi 100 missatges i tots seus. Per aixó us necessita.

I la ironia rau en que el gran defensor de la llibertat no deixa postejar en cap dels seus múltiples fòrums.

 

T'agrada la teva pròpia mEdecina? Doncs ja saps... com era allò de dues pedres...?

Ironia pura

Però de què cony va aquest paio, si ell mateix es un totalment censurable, llàstima que ell no ho veu, que hi farEm, oi?

Torna a dalt