censura

L'ajuntament i la comissió de festes s'enquisten en la discriminació.

 
 El
passat dijous 18 de febrer al ple de l'ajuntament d'Olot entrava en
debat la moció presentada per l'assemblea comarcal de Maulets. La
finalitat de la moció era eliminar un punt discriminatori i poc
democràtic que literalment diu “Quedaran expressament excloses del
procés d’adjudicació de barraques les entitats o associacions
polítiques, sindicals o religioses; així com aquelles que sense ser-ho
explícitament, tinguin la mateixa finalitat.” També es demanava que
s’efectués un estudi, seriós i objectiu, per a l'ampliació del nombre
de barraques, i en cas de no ser possible, l'aplicació d'un sistema de
rotació, facilitant així que totes les entitats sense ànim de lucre de
la ciutat puguin accedir i participar en un espai públic com aquest.
Amb 11 Vots en contra (PSC-PP-PxC ), 3 abstencions(ApG-ERC ), i 7 vots
a favor (CIU), no es va aprovar la moció.

L'ordenança de barraques d'Olot, un instrument polític

 

L'ordenança de barraques d'Olot, ha discriminat històricament, les entitats que a través d'una tasca política hem defensat uns ideals d'igualtat i justícia social, que ens portin a construir un nou model de societat, i concretament, en el cas de les festes del Tura, a un nou model de barraques; obert, solidari i equitatiu, amb i per a totes les entitats d'Olot. L'ordenança de barraques (la de sempre), ratificada enguany, és discriminatòria perquè sota el punt 2"b" s'hi diu: Quedaran expressament excloses del procés d'adjudicació de barraques les entitats o associacions polítiques, sindicals o religioses; així com aquelles que, sense ser-ho explícitament, tinguin la mateixa finalitat.

Incidents a Figueres per St. Jordi

Aquest 23 d'abril, a primera hora del matí, membres de les nostres plataformes han penjat a la parada de Sant Jordi que compartíem a la Rambla de Figueres, la fotografia tipus "fotomaton" que s'adjunta. El cap de l'Alcalde ha estat afegit al cos d'una persona nua, que es tapa les "vergonyes" amb un aneguet i que té els peus dins d'una galleda.

Aquest mateix fotomuntatge es reproduia, a més, en l'octaveta, titulada "S'han posat de peus a la galleda". Es tracte d'un text on es critica la posició de l'equip de govern de l'ajuntament de Figueres en relació al tema del trasllat de l'estació del tren al municipi veí de Vilafant. El trasllat de l'estació és un dels eixos centrals de l'anomenat Pla Director Urbanístc del Sistema Urbà de Figueres (PDUSUF), que afecta Figueres i 15 municipis més, i que actualment està tramitant la Generalitat. Precisament, l'octaveta servia també per anunciar un acte que es farà el proper dilluns 27 d'Abril al vespre, a la sala d'actes del Casino Sport, de Figueres, on parlarem d'aquest Pla Director que, d'aprovar-se, tindria, per moltes més raons, un gravíssim impacte sobre la nostra comarca.

Atac a la llibertat d'expressió a l'estació de Girona

Un company i una companya de Lluita Internacionalista a Girona, Miquel Blanch i Sílvia Rispau, han estat denunciats per la companyia de seguretat que té contractada l’empresa ADIF a l’estació de RENFE de Girona, per haver repartit un full explicatiu del programa de LI durant la campanya electoral de les eleccions al parlament de l'Estat espanyol del març passat. El dia 10 de febrer seran jutjats.

Comencen les mobilitzacions de protesta contra el judici per la crema de fotos.

Una tancada a la UdG (al rectorat
a les 8 del vespre) donarà el tret de sortida a les mobilitzacions.

Amb l’aproximació del judici que dura a setze gironines davant de l’Audiència Nacional per a ser jutjats per un presumpte delicte d’injúries a la corona (a l’haver cremat fotos amb la cara del monarca de l’estat espanyol) s’inicia un cicle de protestes sota el lema “.. per Fires, lluita i solidaritat a Girona”.

Els principals actes seran els següents:

-->Dijous 16 . TANCADA A LA UNIVERSITAT
Lloc: Rectorat UdG
Hora: 20.00
21.00 sopar popular.

-->Dimarts 28 d’octubre; CONCENTRACIÓ PL. DEL VI + ACTUACIÓ
DE CESK FREIXES I ATVERSARIS
Lloc: Pl. del Vi.
Hora: 20.00

-->Dimarts 28 d’ocubre. AUTOCARS D’ACOMPANYAMENT A MADRID.
Sortida el dia
28 al vespre i tornada a la nit del 29. (+info: 605251393 o noalrei@gmail.com)

-->Dimecres 29 d’octubre. CONCENTRACIÓ DAVANT DELS JUTJATS DE GIRONA.
Lloc: Jutjats de Girona
Hora: 12.00 del migdia.

Tancada simbòlica contra el judici per la crema de fotos del rei

La Plataforma "Jo També Cremo la Corona Espanyola" i els 16 encausats per la crema de fotos del monarca es tancaran, de forma simbòlica, el proper 16 d'octubre a l'església de Sant Pau de Girona. L'objectiu de la tancada és protestar contra el procés obert per l'Audiència Nacional que els durà a 16 gironines, el proper 29 d'octubre, a ser jutjats pel tribunal d'excepció espanyol.

De moment, des de la Plataforma "Jo també cremo la corona espanyola" ja s'ha anunciat l'organització de busos solidaris per a acompanyar als imputats a Madrid (podreu anar-hi tot trucant al 605251393 o bé enviant un correu a noalrei@gmail.com).

També us podeu solidaritzar econòmicament a través del compte 2030 0040 92 3300034788.

Més informació: http://noalrei.elsud.org/

L’Audiència Nacional jutjarà, el 29 d’octubre, a 16 gironines per la crema de fotos del rei

José María Vázquez Honrubia, titular del jutjat central penal, i conegut per no deixar declarar en català als dos primers imputats per la crema de fotos dels monarques, jutjarà, el proper dia 29 d'octubre, a 16 gironines com a possibles responsables d'un delicte d'injúries a la corona.

La peculiaritat de la data, recordem que coincideix amb la festa patronal gironina, marcarà amb tota probabilitat, unes Fires de Girona altament solidàries amb els imputats.

De moment, des de la Plataforma "Jo també cremo la corona espanyola" ja s'ha anunciat l'organització de busos solidaris per a acompanyar als imputats (podreu anar-hi tot trucant al 605251393 o bé enviat un correu a noalrei@gmail.com).

També us podeu solidaritzar econòmicament a través del compte 2030 0040 92 3300034788.

Més informació: http://noalrei.elsud.org/

El sopar que dóna mala imatge als turistes

Aquest dijous 24 hi havia programat un sopar solidari-antirepressiu a les 21:00 a la plaça Ovidi Montllor de Girona (plç.constitució), però
l'Ajuntament de Girona no ha donat permís per fer el sopar al·legant que "donem mala imatge als turistes" i que no vol que els carrers siguin "sopadors populars"

Estem intentant fer-ne la màxima difusió per aconseguir que el sopar sigui un èxit. A continuació podeu llegir la convocatòria.

La Coordinadora d'ONG Solidàres edita un anunci sobre el Dret a Vot

Aquí visc. Aquí treballo. Aquí pago els meus impostos. Aquí creixen els meus fills. Aquí construeixo la nostra societat...On voto? Aquest és el l'argumentari de l'anunci editat per la Comissió pels Drets Socials i Polítics de la Coordinadora d'ONG Solidàries, en el marc de la campanya Per al Dret a Vot.

La Generalitat Valenciana precinta el repetidor de TV3 de la Carrasqueta

ACPV: AMB EL TANCAMENT DE LA CARRASQUETA LA GENERALITAT HA CONSUMAT L'ATAC A LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ I A LA PLURALITAT INFORMATIVA DELS VALENCIANS MÉS GREU DE LA DEMOCRÀCIA

Funcionaris de la Generalitat tanquen amb nocturnitat i sense avís previ el repetidor que ACPV té a la Serra de la Carrasqueta (Alacantí)

Contingut sindicat

Torna a dalt