girona

Concurs fotogràfic: Girona de postal

Des del 21 de desembre de 2009 al 21 de març de 2010:


Primer Concurs de Fotografia "Desemmascarem la seva Girona de postal".
Podeu enviar les vostres fotos a gironadepostal@gmail.com i consultar les bases al blog: http://gironadepostal.blogspot.com/

BASES DEL CONCURS

Cartell concurs fotogràficBases per a la presentació de fotos:

 

Guanyadors/es:
A partir de les fotografies enviades, es farà una selecció per a
exposar a diversos punts de la ciutat. Hi haurà una foto finalista de
cada àrea i d’aquestes se’n farà una tirada de postal-free.

Tribunal: Es crearà un tribunal d’experts/es. Aquests/es estan per determinar.
Enviament de les fotos: Enviar un correu a gironadepostal@gmail.com especificant el vostre nom, la temàtica en la què està inspirada la foto i la foto. Aquesta serà penjada al bloc http://www.gironadepostal.blogspot.com/

Títol i/o explicació: És opcional.

Signatura:Tant es pot posar nom i cognom com un pseudònim, però cal especificar en l’e-mail el vostre nom, tot i això en el bloc posarem el pseudònim.

La CUP de Girona reitera les crítiques a Girocleta, en motiu de la seva inauguració

En motiu de la posada en marxa del servei públic de bicicletes de Girona, Girocleta, la CUP de Girona ha emès un comunicat en què critica la forma com s'ha implantat el nou sistema públic de bicicletes a la ciutat. Les principals crítiques de la candidatura estan relacionades amb la cobertura territorial, els recursos invertits i la forma de gestió.

Segons la CUP, la ubicació final de les estacions ofereix un cobertura territorial desigual, i en general deficient, i el sistema exclou àrees importants de la ciutat com Sant Narcís, Vila-Roja, Font de la Pólvora, el Pont Major, Pedret, Sant Daniel, Montilivi o Montjuïc. Aquest fet, segons la candidatura, pot empitjorar l'equitat i connexió territorial en aquests barris, de la mateixa manera que el baix nombre d'estacions i bicicletes pot dificultar la consolidació del sistema.

Mossos d'esquadra de paisà intimiden col·lectius gironins

Directa Girona
girona@setmanaridirecta.info 

Membres del CSO Can Rusk de Girona han denunciat que, el 21 de maig i amb motiu d'una xerrada sobre la campanya contra el Kubotan, diversos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra van utilitzar una furgoneta per gravar l'acte. Davant d'aquest fet, les organitzadores de l'acte van sortir al carrer i van observar com un agent de paisà fugia amb la furgoneta a graan velocitat, després de xocar amb un altre cotxe que estava estacionat.

Des de l'assemblea de Can Rusk, també denuncien l'augment dels seguiments  i la intimidació dels seus membres per part d'agents dels Mossos d'Esquadra. Un dels exemples que destaquen és el fet que, durant les últimes concentracions a la ciutat - com les de la campanya per l'absolució de la Núria Pórtulas o a favor de l'avortament -, membres d'aquest cos policial han intimidat la gent de la casa okupada. En aquest sentit, el fet que la campanya per l'absolució de la Núria Pórtulas hagi iniciat diferents concentracions i actes de cara al judici a l'Audiència Nacional espanyola pot ser un dels detonants del control, arran de la gran implicació que té aquest espai en la campanya antirepressiva.

www.setmanaridirecta.info

Cicle de xerrades sobre el decreixement

El col·lectiu Nord-est Decreix, grup local de la Xarxa pel Decreixement, organitza un cicle de xerrades sobre el decreixement els dies 2, 9 i 16 de juny al Centre Cívic Sant Narcís de Girona. La primera xerrada serà sobre el decreixement com alternativa al creixement continu, la segona, sobre sobirania alimentària, i la tercera i última, sobre les alternatives al petroli.

2 de juny: "Podem seguir creixent indefinidament en un planeta finit? El decreixement com a alternativa." El decreixement és un corrent de pensament i un moviment social que pretén reunir sota un mateix paraigües totes les lluites i reivindicacions ja existents, oferint una resposta coherent a les pràctiques destructives basades en el creixement econòmic continu.

9 de juny: "Podem escollir el que mengem? La sobirania alimentària com a alternativa." Enfront el control del comerç i la distribució dels aliments per part de les grans empreses transnacionals, el moviment pel decreixement aposta per la sobirania alimentària dels pobles. Abolir els aliments modificats genèticament, fomentar l'agricultura ecològica i el consum conscient i de proximitat ens retornaran el control de la nostra alimentació.

La repressió en el primer franquisme

El dissabte dia 23 de maig a les 18'00 la Candidatura d'Unitat Popular de Girona organitza un seminari que durà per títol "La repressió en el primer franquisme" i que serà impartit per en Jaume Fabre, professor d'Història Contemporània. L'acte se celebrarà al local de la CUP , a la Pujada Sant Domènec, 9, baixos (Girona).

Aquest any n'ha fet 70 des que les tropes franquistes van ocupar el Principat de Catalunya. El 1939 fou el tret d'inici d'una dictadura que segà les vides de centenars de republicans i lliurepensadors. A la ciutat de Girona durant els primers temps del règim foren afusellades unes 520 persones. Però la repressió , especialment entre 1939 i 1953, fou cruenta en molts altres àmbits. La censura mediàtica, lingüística i cultural volgué desfer amb celeritat les victòries populars dels temps de la República.

Jornades mediambientals a Girona

La comissió ambiental de la CUP de Girona organitza unes jornades ambientals per tractar temes que afecten a la població gironina com són la mobilitat a la ciutat, el model energètic i els incendis forestals al massís de les Gavarres, pels propers 15, 29 de maig i 12 juny respectivament. A les jornades, es tractaran temes com la proposta de tramvia a la ciutat, les energies alternatives o la ramaderia com a prevenció d'incendis, entre d'altres. Així doncs, la CUP continua apostant pel debat com a eina de transformació i per aquest motiu, s'han convidat diferents tècnics que treballen en aquestes matèries. Us hi esperem!

 

a) "Mobilitat sostenible, una aposta de futur!"

Anàlisi de la mobilitat a la nostra ciutat, discussió i comparació de medis de transport més sostenibles. Són realment una aposta vàlida per al nostre territori? Exposició de la proposta de tramvia, bicicleta, carrils-bici i discussió de la implantació del tant promès sistema urbà de lloguer d'aquest medi de transport.

 

La concentració de la CUP esdevé un clam contra els Borbons i contra la Fundació Príncep de Girona

El ple municipal posterior a la protesta va rebutjar per 21 vots a 4 una moció en reconeixement de la República Catalana

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona va aconseguir aplegar mig centenar de persones aquest dimarts passat al vespre a la plaça del Vi de Girona. La concentració, que va prendre un clar sentit antiborbònic, es va dur a terme coincidint amb el 78è aniversari de la República Catalana. Mitja hora més tard, a les vuit del vespre, es va dur a terme un ple a l'ajuntament de Girona en el qual s'esperava que els grups municipals recollissin l'esperit de  a moció que la CUP els va presentar fa dues setmanes i escaig. Una moció que exigia respecte a la tradició republicana de la ciutat de Girona i demanava un pronunciament en contra de la Fundació Príncep de Girona i la retirada de la simbologia monàrquica del saló de plens. En aquest sentit, la concentració va esdevenir un clam en contra de la Fundació, que la CUP veu com “un trist exemple del provincialisme i el servilisme dels empresaris a la corona espanyola”.

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica

Concentració a la plaça del Vi (Girona) el dimarts, 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre.

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica, Si a la República Catalana!

Ara fa unes setmanes vam saber que quantre institucions gironines vinculades a l'àmbit econòmic i artístic: *la Caixa, la Caixa de Girona, la Cambra de comerç i la Fundació Gala-Dalí*, van impulsar la creació de la Fundació Príncep de Girona, una nova institució monàrquica que serà presidida pel príncep Felip de Borbó.

Des del nostre punt de vista aquesta ha estat una operació per promoure la imatge de la monarquia espanyola a les comarques gironines, una operació dirigida per l'Estat i que ha comptat amb el col·laboracionisme dels poders fàctics i econòmics. En definitiva una operació per a contrarrestar el potent moviment antimonàrquic que des de fa tants anys està arrelat a la ciutat de Girona i al conjunt de comarques gironines.

Declaren els detinguts de l'assemblea Núria Lliure

Aquest matí han declarat els tres detinguts per al policia municipal detinguts ahir al vespre per la policia municipal a Girona.

Segons han declarat, ahir mentre penjaven cartells convocant a una calçotada solidària el proper diumenge, varen ser envestits per un agent de la policia municipal, les agressions varen seguir fins a la seva detenció.

Ahir, dia 19 de març a la tarda, 3 membres de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, que estaven penjant cartells, van ser brutalment agredits -fins i tot un cop emmanillats i dins del vehicle policial- i detinguts per la policia municipal de Girona. Al vespre mateix van sortir en llibertat. Segons es desprèn del seu comunicat oficial, la policia municipal tenia la intenció que tots 3 acabessin condemnats en un judici ràpid per atemptat a l'autoritat. Malgrat això de les declaracions dels agents es desprèn que 2 dels companys - entre ells la Núria Pórtulas- només intentaven evitar la detenció de l'altre company. A més a més aquest matí, amb les declaracions i els exàmens forenses, ha quedat clar que els nostres companys -amb contusions i erosions evidents en diverses parts visibles del cos- van ser agredits per la policia. Per això, després de 5 hores de declaracions, la jutgessa ha acabat instruint diligències prèvies també contra diversos policies municipals, que hauran d'anar a declarar la setmana vinent.

L'Agència Catalana de Protecció de Dades investiga l'ús dels fitxers policials en el cas de la crema de fotografies del rei

La plataforma 'Jo també cremo la corona espanyola' ha emès el següent comunicat:

Contingut sindicat

Torna a dalt