nuria lliure

Sentència absolutòria per a la Núria Pórtulas!!!

Avui la Núria Pórtulas ha estat absolta arran del recurs interposat al Tribunal Suprem en resposta a la sentència dictada per l'Audiència Nacional que la condemnava a dos anys i sis mesos de presó per “temptativa inacabada de col·laboració amb organització terrorista”, a més d’una multa de 810 euros, dos anys i mig d’inhabilitació especial per a exercir el dret de sufragi passiu i vuit anys i mig d’inhabilitació absoluta.
 
Des de l'Assemblea de la Núria us animem a celebrar-ho amb un brindis a les 20h davant l'ajuntament de cada municipi!!!!!!!!!!!
 
La repressió no ens aturarà!!!!!!

 

Núria lliure!
Lliures tots i totes!

13 d'Abril Vista del recurs presentat al Tribunal Suprem

Des de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, us fem saber que el pròxim 13 d'abril es realitzarà la vista del recurs a la sentència de l'Audiència Nacional presentat al Tribunal Suprem. A partir d'aquí s'iniciarà la deliberació d'aquest tribunal, que en un període aproximat de tres setmanes comunicaran la seva resolució. El resultat de la resolució pot ser:

- Absolució!!!!!!!!!!!!!
- Inferior a 2 anys, tot i que es mantingués l'acusació de "temptativa de col·laboració amb organització terrorista", per la qual cosa no entraria a presó (per no tenir antecedents) però estaria fitxada
- Manteniment de la sentència: 2 anys i 6 mesos de presó, per la qual cosa entraria a presó una setmana més tard (aproximadament)
- En cap cas pot ser superior a dos anys i mig de presó, ja que la fiscalia no va presentar recurs a la sentència de l'Audiència Nacional

En aquest sentit fem una crida a tots aquests col·lectius i persones que heu donat suport des de tots els punts de la geografia, per a exigir la llibertat de la Núria Pórtulas al Tribunal Suprem. Hem de continuar fent saber que tot i la seva política repressiva cap a aquelles idees que poden fer trontollar la seva estructura, no ens aturaran, no ens faran callar.

Volem aprofitar aquest missatge per a suggerir-vos algunes actuacions a fer durant aquest període de deliberació o començar a fer-ho des d'ara mateix:

- Enviament de faxos al Tribunal Suprem
Podeu enviar el document que s'adjunta, al número de fax: 913978989
Tot i que ho podeu començar a fer a partir d'ara mateix i en podeu enviar tants com vulgueu, i a això us animem, a més dins d'aquesta acció fem la proposta concreta d'enviar el fax tots a la vegada a les 12:00 hores dels dies 12, 13 i 14 d'abril.

Podeu usar la següent pàgina web per enviar els faxos de manera gratuïta (dos faxos per dia): http://www.myfax.com/free


- Fer accions descentralitzades per continuar mostrant el rebuig a aquest sistema.
En aquest cas, ens agradaria que ens informéssiu per saber-ho i també que ens féssiu arribar material de l'acció si fos possible (fotos, text...).

- Assistir a la Concentració que es farà a Girona el dilluns 12 d'abril, a les 20:00 hores a la Pl. del Vi (davant l'ajuntament), per mostrar la nostra posició el dia abans de la vista al Tribunal Suprem (adjunts trobareu el cartell i el detall d'aquesta convocatòria).

- Concentració a les 20h davant de l'ajuntament del vostre municipi el dia que surti la resolució per fer un brindis per la victòria de tots i totes en el cas de sentència absolutòria o per mostrar el nostre rebuig en cas que aquesta sigui condemnatòria.

Us animem a fer-ne tota la difusió possible!

Si voleu posar-vos en contacte amb nosaltres: nuria.absolucio@gmail.com
o per a més informació: http://elsud.org/nuria

Núria absolució!
Lliures tots i totes!

La solidaritat, principi fonamental de l'anarcosindicalisme

Aquesta darrera setmana hem conegut la filtració de la sentència de l'Audiencia Nacional (antic TOP) contra Núria Pórtulas a través de mitjans de premsa.

Entenem clarament que, malgrat que el jutge polític encara no s'atreveix a sentenciar directament contra el terme "anarquisme", sí que dicta contra la solidaritat envers les persones recluses en una presó, i contra recollir dades de les administracions implicades en l'empresonament.

Nosaltres recollim dades de cada corporació implicada en un conflicte laboral, així com pugui ser un conflicte polític i penal, dades que ajuden a manifestar-nos amb fonament i a guanyar cada conflicte.

Així mateix tenim engegades campanyes de solidaritat per l'alliberament de presos anarquistes com Amadeu Casellas, en la qual utilitzem la nostra habitual arma, l'arma més eficaç que utilitza el moviment llibertari: la solidaritat.

L'arma més eficaç que creu tenir l'Estat és la l'empresonament i demés formes de repressió violenta, com la mescla de coses que s'ha produït en la condemna de l'Alfonso, que ens va defensar col·lectivament de l'ús de punxons contra manifestants per part de la policia nacional catalana.

Si lluitem contra les formes de violència i reclusió de l'Estat estem atacant el principal pilar sobre el què es manté el seu ordre, i si per això utilitzem la solidaritat ho estem fent amb l'arma més perillosa. D'aquí rau que dictin contra la solidaritat i la gent llibertària.

Ja ho han dit molts erudits que, si Déu no existís l'haurien d'inventar, doncs cal afegir que quan el terrorisme no hi és també se l'han d'inventar, per a justificar la repressió de l'Estat contra la consciència d'un poble.

Nosaltres seguirem reafirmant-nos en el dret d'exercir la solidaritat, també amb les persones recluses, així com investigar les corporacions implicades en cada conflicte amb la CNT-AIT.

Comunicat de premsa des de La Bisbal d'Empordà, a 2 d'agost del 2009

Surt la sentència de Núria Pórtulas

L'audiència Nacional ha filtrat la sentència a Núria Pórtulas a un mitjà de comunicació. Segons s'ha pogut saber la condemna seria de 2 anys i 6 mesos de presó pel delicte de temptativa de col·laboració amb banda armada. Aquesta sentència que pot ser recorreguda al Tribunal Suprem no s'aplicaria fins que s'haguessin resolt aquests recursos. Tot i no saber-ne el contingut, sembla clar que el motiu de la condemna és una nova construcció jurídica de l'Audiència Nacional capaç de provar fets sense cap prova.
 
L'assemblea de suport a Núria Pórtulas ha convocat una reunió per avui mateix a les 19h al Centre Social la Màquia de Girona per valorar i iniciar les mobilitzacions que es trobin necessàries.
 

Fotos de la càrrega contra la concentració davant l'Audiència Nacional

 

Fotos: Setmanari la Directa
Agresiones y detenciones en la concentración en solidaridad con Núria Pórtulas

Hoy día 13 de julio nos hemos concentrado al lado de la Audiencia Nacional para mostrar nuestra solidaridad con Núria Pórtulas, compañera anarquista acusada de colaboración con banda armada.

A la entrada de Madrid, el autobús que venía de Catalunya con lxs compañerxs solidarixs, fue retenido; desalojando previamente el autobús para identificar a todxs lxs presentes y registrar el interior y sus pertenencias personales, sin la presencia de nadie. Cuando han permitido la entrada al autobús, han retenido solo a una persona para provocarle mediante amenazas e insultos, con la metralleta en mano, haciendo gala de su prepotencia y chulería.

Al empezar la concentración, nos han rodeado al lado de la A.N. Al cabo de dos horas han empezado a coger algunos DNI e identificar a la gente aleatoriamente. Seguidamente empiezan las cargas policiales propiciando las primeras detenciones y heridos, entre porrazos a las caras, cabezas y demás partes del cuerpo.

Un cámara de TV3 (Televisión Autonómica de Catalunya), un viejo conocido que llevaba provocando desde el principio de la concentración, con insultos y grabando contra la voluntad de lxs asistentes (como ha hecho en anteriores ocasiones). Tras pedirle que dejara de grabar, ha empezado a repartir patadas y golpes aprovechando la carga policial e incitando a la segunda carga. Así han llegado más efectivos antidisturbios, aumentando el hostigamiento policial hacia las personas concentradas, consiguiendo así la dispersión de la gente en 2 o 3 grupos alejados entre sí.

En esta segunda carga se han producido más heridos y detenciones acabando con la concentración en la calle Génova echándonos hacia la plaza de Colón.

Después de 6 detenidxs y múltiples heridxs, se decide acabar con la concentración marchándonos del lugar para evitar así más cargas y detenciones. A pesar de la decisión de marcharnos voluntariamente, la policía ha perseguido a la gente hasta 4 o 5 barrios más lejos, siguiendo incluso a los autobuses de línea en los cuales abandonamos el lugar.

La solidaridad es un arma muy potente para nosotrxs, por ello reprimen y seguirán reprimiendo cualquier gesto de solidaridad hacia nuestrxs compañerxs presxs y encausadxs.

No debemos retroceder un paso ni caer en el papel de victimas, pues sabemos bien, que una de las funciones del estado es la represión a lxs que se le oponen y acabar con la fuerza de quienes se solidarizan.

Solidaridad activa con lxs que luchan; piensa, organizate y actua.

Cobertura judici a Núria Pórtulas.

Cobertura del judici minut a minut.- 

 --Comunicat de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas --> 

--Comunicat fet per diversos col·lectius de Madrid en suport als detinguts -->

--Article de David Fernàndez sobre el judici publicat a Vilaweb -->

--Fotos de la càrrega contra la concentració davant l'Audiència Nacional -->

14/07/2009.- 14:10h.- Els detinguts ja han sortit en llibertat. Han informat que estaven bé tot i les contusions que tenien i que la policia els havia mantingut drets i contra una paret durant unes tres hores abans de declarar davant del jutge.

14/07/2009.- 13:30h.-Els detinguts ja han declarat davant el jutge i s'espera que surtin amb llibertat amb càrrecs aquesta mateixa tarda (18h-19h). Les acusacions són de resistència, atemptat i desobediència pels quals es poden solicitar penes de presó d'1 a 3 anys. Els detinguts presenten contusions fetes durant la càrrega i la seva posterior detenció i dos d'ells van necessitar ser atesos pel samur.

14/07/2009.-La gent de l'autobús va poder tornar amb normalitat arribant a Girona a la matinada. Els detinguts han arribat als jutjats i ja tenen assignat l'advocat i s'espera que declarin davant del jutge avui mateix i surtin en llibertat. 

--------------------------------------------------------------------------------------

13/07/2009.-15.55.- Tothom es troba ja a punt de pujar a l'autocar. Es preveu que els sis detinguts no sortiran en llibertat fins demà. Els advocats i algunes persones es quedaran per a fer el suport. Tot i les notícies que han sortit a la premsa, i tot i el comunicat tret per la Policia Nacional, sembla ser que l'actuació policíaca ha estat del tot desmesurada. Sembla que tot s'ha iniciat en un intent d'enretirar unes pancartes de suport a la Nuri. A partir d'aqui hi ha hagut molta tensió i s'han succeït les càrregues policials i les corredisses amb els corresponents ferits i detinguts.

Els encarregats d'aquest seguiment (fet des d'elsud.org) ens estranya com una part de la premsa "convencional / de masses" ha acceptat de forma acrítica la versió dels fets donada per la polícia nacional. El contrast entre els que ens explicaven gent de l'organització (i d'elsud.org) i el que ha sortit a diversos mitjans de comunicació és més que destacable.

Esperem poder-vos seguir informant. Anireu trobant la informació aquí (a elsud.org) o, en edició paper, al Setmanari La Directa (http://setmanaridirecta.info/)

13/07/2009.-14.35.-  Es confirmen 6 persones detingudes. S'estan fent les gestions per aconseguir advocats pels detinguts.

13/07/2009.-13.50.- A fora l'Audiència Nacional hi ha poca gent. La majoria dels concentrats a primera hora del matí s'han refugiat, després de les càrregues, en una casa okupada de Madrid. Sembla ser que la Policia Nacional no els deixa sortir de la casa.

13/07/2009.-13.44.- Ha acabat el judici i la gent ha anat sorint de l'Audiència Nacional. Les dues parts s'han mantingut en les posicions inicials, així la fiscalia ha mantingut els suposats vincles de l'acusada amb cedules terroristes italianes i la defensa la absoluta innocència de Pòrtulas. Sembla que a nivell probatori res sustenta l'acusació de la fiscalia, que encara ha de demostrar amb quins grups "terroristes" hi havia connexions. Amb el judici vist per sentència esperarem què diu el tribunal.

13/07/2009.-13.34.- Es confirma que la Policia Nacional ha carregat contra un grup que havia quedat arraconat en una parada de bus.

13/07/2009.-13.32.- Corre el rumor que hi ha hagut una nova càrrega en una parada d'autocars, quans una gent intentava agafar un bus. Estem a l'espera que tot es vagi confirmant.

13/07/2009.-13.29.- La fiscalia ha acabat amb la qualificació final, i s'ha reiterat en tots els càrrecs contra la Núria Pórtulas. Ara l'advocat de la defensa comença amb les seves qualificacions on, previsiblement, demanarà l'absolució.

13/07/2009.-13.25.-Un petit grup de persones ja es troba de nou davant de l'Audiència. Sembla ser que aviat sortiran les persones que han assistit al judici. 

13/07/2009.-13.15.- Sembla que la policia ja s'ha tranquilitzat. La gent s'ha dispersat i de mica en mica es tornen a reunir davant de l'Audiència Nacional. S'està a l'espera de poder localitzar els quatre detinguts i de veure quin advocat han designat.

13/07/2009.-12.55.- El SAMU ha hagut d'atendre a diverses persones com a conseqüència de la càrrega policial.

13/07/2009.-12.36.- Ens arriben les primeres imatges dels contusionats. Sembla ser que les càrregues han estat molt dures.

 

13/07/2009.-12.29.- LA POLÍCIA NACIONAL HA DETINGUT UNA ALTRA PERSONA. Dels grups que tenen aïllats a la Plaça Colon van cridant individualment a gent per identificar-la. Després d'una d'aquestes identificacions s'han endut una persona persona més.  EL NOMBRE DE DETINGUTS PODRIA ANAR DE LES 3 A LES 6 PERSONES.

13/07/2009.-12.22.- SEMBLA SER QUE LA POLICIA NACIONAL ESTÀ MOLT NERVIOSA. No deixen  dislodre la manifestació. Han partit la manifestació en diversos blocs i estan identificant a gent.  Els tenen a tots bloquejats a la Plaça Colon. ES CONFIRMA QUE HI HA DOS DETINGUTS I SEMBLA SER QUE N'HI PODRIA HAVER DOS O TRES MÉS.

13/07/2009.-12.19.- LA POLICIA NACIONAL HA CARREGAT PER SEGON COP. Es possible que hi hagi dos detinguts, però estem a l'espera de la confirmació.

13/07/2009.- 12.15.- LA POLICIA NACIONAL HA CARREGAT CONTRA LES PERSONES CONCENTRADES FORA DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL, el grup de suport ha quedat dividit i hi ha hagut ferits. És possible que hi hagi algun detingut.

13/07/2009.- 11.20.- Una vuitantena de persones segueix concentrada davant de les portes de l'Audiència Nacional. Un cordó policial els impedeix qualsevol moviment.

13/07/2009.- 11.15.- Audiència Nacional. Acaba de declarar Núria Pórtulas davant del jutge. Ara estan declarant els Mossos d'Equadra, que previsiblement mantindran les acusacions, quan tinguem informació mes detallada del judici us la farem arribar.

13/07/2009.- 09.45h.- Madrid. El judici ha començat. 20 persones aproximadament han pogut entrar a la sala a acompanyar la Núria. A les portes de l'Audiència Nacional s'hi concentren unes 100 persones de suport, on també hi ha un cordó policial.

13/07/2009.- 9.00.- L'autocar ha arribat a davant l'Audiència Nacional, sense retards. Un centenar de persones podran donar el seu suport a la Núria davant del tribunal d'excepció.

13/07/2009.- 8.00.- Trobareu declaracions de la portaveu de la Plataforma a  http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=358439

13/07/2009.- 07.45.- L'autocar segueix la ruta cap a Madrid a través de la M30. Si les retencions no ho impedeixen arribaran a l'Audiència Nacional a temps.

13/07/2009.- 07.15.- Alcalameco. Dues furgonetes d'antidisturbis i dos agents de paisà han aturat l'autocar i, com és habitual en aquestes ocasions, han identificat a tots els acompanyants. Han registrat a una persona i han inspeccionat l'autocar. 

13/07/2009.- 00.50.- L'autocar recull als acompanyants a Lleida i segueix, sense més problemes de moment, el seu camí cap a Madrid.

----------------------------------------------------------------------------------------------

12/07/2009.- 23.30.- L'autocar recull a Bellaterra una desena de persones que s'afegeixen a la comitiva de suport a la Núria Pórtulas.

12/07/2009.- 21.30.- Una vintena de persones (amics, familiars, militants ...) han acomiadat l'autocar que anirà fins a Madrid per a donar suport a la Nuri durant el judici a l'Audiència Nacional. L'autocar, que pararà a Barcelona i a Lleida per a recollir més simpatitzants, arribarà sobre les nou del matí a Madrid. Altres persones s'han desplaçat en cotxe o en avió, així es calcula que cap a un centenar de persones s'apleguaran demà davant l'Audiència Nacional per a denunciar el caràcter estrictament polític d'aquest judici.

12/07/2009.- 21.00.- Surten els autocars de suport a la Nuri des del passeig de la copa.

 

 

 

 

 

Entrevista a Benet Salellas (advocat) 09.07.2009:

http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=358439 

Crònica de la manifestació i sopar popular a la plaça Ovidi Montllor el dissabte 11 de juliol:

Aquest dissabte 11 de juliol unes 200 persones s'han manifestat pels carrers de Girona per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas aquest dilluns a l'audiència nacional de Madrid. La protesta ha començat a les 19:00h. davant la seu d'ICV de Girona a la carretera Barcelona. S'hi ha penjat una pancarta que contra aquest partit, responsable del muntatge policial i la persecució dels moviments socials.

També davant la seu d'ICV s'ha empaperat una entitat bancària amb pancartes contra la classe política. La manifestació ha arribat fins al centre de la ciutat i ha parat davant dels jutjats i de la delegació del govern de la Generalitat i del govern espanyol. 

El final del recorregut s'ha desplegat una gran pancarta a una façana en obres de la plaça Ovidi Montllor (antiga plaça Constitució). Tot seguit s'han realitzat els parlaments polítics de diferents lluites i casos repressius, l'operació estany, en Franky de Terrassa, l'Alfonso de la mani dels kubotans. L'Enric Duran també també hi ha participat explicant breument la seva acció, ha donat suport a la Núria i ha posat èmfasi en la necessitat d'organitzar-se per poder abandonar el sistema capitalista entre tots i totes.

La jornada ha acabat amb el sopar popular cuinat pels Cuiners Solidaris de Celrà i Bordils i amb cantautors i un concert de Fiasko.

 

Entrevista a la Núria Pórtulas, en Benet Selellas i la Mireia Gaza (membre de l'assemblea de Suport) al  Setmanari Directa:  

http://dietarihumbert.wordpress.com/2009/07/03/acte-per-labsolucio-de-nuria-p/

 

Campanya per l'absolució de Núria Pórtulas.-

El passat 7 de Febrer de 2009 va fer 2 anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la Llei Antiterrorista i empresonada a Soto del Real (Madrid) durant 4 mesos, d'on en va sortir en llibertat sota fiança. La seva detenció va ser preparada i executada per l'Àrea Central d'Investigació dels Mossos d'Esquadra depenents d'Iniciativa-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa.

El proper 13 de juliol l'Audiència Nacional la jutjarà sota l'acusació de col·laboració amb banda armada amb una petició fiscal de 5 anys de presó i una multa de 6.300 euros.

Des de la campanya per l'absolució de la Núria es vol implicar el màxim de gent per aconseguir prou pressió social per tumbar la petició del fiscal i des del sud.org volem donar el màxim de difusió de tots els actes que es facin en aquest sentit.

Cronologia del cas / Manifest / Actes de la Campanya / Adherir-se al manifest

Com col·laborar?

** Participant de les convocatòries: MANIFESTACIÓ 11 de juliol a les 19:00h. davant la seu d'IC'V a Girona (c/barcelona, 5).Tot seguit Sopar popular, acte polític i música a la plaça Ovidi Montllor (antiga plç.constitució). Ja hi han tiquets a la venda a la Can Rusk, Can Kolmo, La Màquia, El Forn i a l'ATV. També pots reservar pel sopar a l'adreça electrònica: hilari47@yahoo.com

Anant a Madrid el dia del judici. Sortida d'autobusos el diumenge 12 de juliol.El correu de contacte és el: el13totsamadrid@gmail.com

** Difonent informació: Aquí hi trobaràs el manifest en català i castellà i també el full per a recollir firmes. Tambè disposem d'uns plafons que recollen informació extensa del cas. Posa't en contacte amb nosaltres si estàs interessada en tenir-la exposada al teu poble/barri/ateneu, etc.

** Adquirint productes de la campanya: Per aconseguir fons també hem fet samarretes, (8 euros) i xapes (1,5 euros). Si estàs interessat en comprar algún d'aquests productes posa't en contacte amb nosaltres!

** Donant suport econòmic: Per donar suport econòmic (La Caixa): 2100 0230 50 0101062813. Aquests diners s'utilitzaran per pagar els 15.000€ de fiança imposats a la Núria, un cop els hagin tornat el dia del judici, l'assemblea decidirà en quina altra campanya antirepressiva els utilitza.

Contacte

Escriu-nos a: info[arrova]elsud.org

Per rebre informació periòdica escriu a nurillibertat[arrova]elsud.org

+ info: http://elsud.org/nuri/

Reunions

- Girona:
Cada dilluns a les 8h. del vespre - A l'Associació Cultural Apaga la Tele (ATV) de Sarrià de Ter

Accions per l'absolució de la Núria Pórtulas


Aquests dies s'estant realitzant les darreres accions de suport a la Núria de cara al judici d'aquest dilluns 13 de juliol a l'Audiència nacional de Madrid. S'han penjat pancartes, cartells, adhesius, realitzat xerrades i manifestacions, etc

Es va penjar una gran pancarta a la grua d'una obra del centre de Girona que va estar enfocada cap a la plaça Catalunya fins a les 10 del matí. Pocs minuts després es va ordenar girar la grua i enfocar cap a la muntanya, així la Girona burgesa ja no podia llegir tant bé el missatge.

Acte a Barcelona per l’absolució de Núria Pórtulas

Aquest dilluns 6 de juliol s'ha celebrat a Barcelona una conferència per reivindicar l'absolució de la Núria Pórtulas, a la sala d'actes del centre cívic Cotxeres de Sants.

Gabriela Serra ha conduït l'acte presentant els diferents ponents que hi han participat.

En primer lloc Benet Salellas, l'advocat del cas, ha explicat que els arguments de l'acusació es basen en la criminalització d'idees, doncs encara no s'ha aportat cap prova que demostri la culpabilitat de la Núria.
Tot seguit Ariadna Monerris, com a membre de l'Assemblea de suport a la Núria Pórtulas, ha volgut recordar les responsabilitats polítiques de la Conselleria d'Interior, governada pels dirigents d'ICV, i els Mossos d'Esquadra sobre el començament i desenvolupament del cas, i ha denunciat l'assetjament policial que han rebut durant aquests dos anys i mig les persones properes a la Núria i a la campanya de suport. Ha afirmat que la Núria no és un cas aïllat de repressió ideològica per acabar concloent amb la frase "Ens volen culpables, i no som innocents". Enric Duran, conegut activista social, ha exposat alguns paral·lelismes entre el seu cas i el de la Núria, posant de manifest la persecució de les idees i de les diferents maneres de pensar, i per tant el caràcter polític d'ambdós casos. També ha plantejat que després de l'absolució de la Núria Pórtulas caldria portar als tribunals els responsables polítics, judicials i policials per tal que no continuïn actuant amb total impunitat.

Núria Lliure. Lliures tots i totes!

Contingut sindicat

Torna a dalt