Comunicat assemblea Núria Pórtulas

Passats dos dies de la cel.lebració del judici a Núria Pòrtulas, des de l'assemblea de suport volem fer avinent els següents aspectes:

Valorem positivament el judici ja que el que la fiscalia va presentar com a prova és:

* La llibreta blava que va ser intervinguda il.legalment en un control rutinari de seguretat ciutadana que contenia:
* Anotacions jurídiques dictades per l'advocat de Juan Surroche sobre la seva imputació, concretament: "danys amb finalitats terroristes"
* Adreces i altres anotacions d'institucions de la generalitat on es volien realitzar accions de solidaritat del tipus: pintades, penjada de pancartes, etc.
* Nom del director de la presó de Girona dins un llistat de noms, juntament amb advocats de la Creu Roja, etc. que es van donar a la mare de Juan Surroche per demanar el trasllat d'aquest a Girona.

 

* Relació amb 3 persones que segons la fiscalia serien terroristes, però que la justícia italiana ha absolt d'aquests càrrecs.

Per altra banda, els mossos d'esquadra mai ha realitzat cap investigació en referència a aquestes persones.

* Un disquet malmès, de l'any 2002, utilitzat per diverses persones, amb instruccions per fer un còctel molotov amb la fórmula química errònia.
* Material de divulgació que deia: "basta torturas y secuestros", "llibertat presos", "vuestra represión reafirma nuestras convicciones", etc. i adhesius d'Euskal Presoak.
* Un currículum vitae on consta la formació d'un cicle formatiu en química.
* Els llibres: Memoria antifascista, recuerdos en medio del camino de Francisco Brotons.i Ideologia anarquista d'Angel Cappelletti.

 

Davant de tot això, l'assemblea de suport a la Núria valora que els indicis, que no són proves, estan descontextualitzats. Per exemple: en les anotacions de la llibreta, l'únic nom que presenten en el judici és el del director de presons i deixen de banda la resta de noms que fan evident que la finalitat d'aquest llistat és de tipus social.

Volem recordar que, tot i que l'acusació que es presenta és de col.laboració amb banda armada, mai encara s'ha determinat quina és aquesta banda armada ni en què consisteix aquesta col.laboració. El fet que Núria Pòtulas sigui l'única acusada ho evidència.

Per altra banda la fiscalia no diferencia el material requisat al centre social del material personal. Tot i així aquest material inculpatori no deixa de ser, llibres, material divulgatiu i informatiu.

Per tot això creiem oportú manifestar que un cop més s'ha demostrat que aquest és un procés polític on en cap moment s'estan jutjant actes ni fets sinó criminalitzant una ideologia. Creiem que la sentència hauria de ser absolutòria.

Aprofitant aquest comunicat volem condemnar l'acutació policial que va carregar de manera molt violenta contra el centenar de persones que hi havia concentrades davant l'Audiència Nacional. Es va produir després de 2 hores d'estar concentrats sense cap incident i motiu desencadenant, agredint amb cops de porra d'on van resultar contusionades diverses persones, una desena d'elles al cap i la cara. Un cop dispersades les persones concentrades, aquestes van ser perseguides fins a cinc barris més enllà del carrer Gènova.

Durant la càrrega van ser detingudes 6 persones que van sortir el dimarts 14 amb càrrecs de resistència, desobediència i atemptat contra l'autoritat i danys.

Així mateix, volem aprofitar per mostrar el nostre descontentament en el tractament de la notícia per part de certs mitjans de comunicació.

* Han deixat de banda el fet principal que era el judici, per quedar-se amb l'anècdota de la càrrega.
* Els mitjans de comunicació han emès la notícia a partir del comunicat de la policia sense contrastar-la amb els portaveus de l'assemblea assignats ni amb els diferents comunicats emesos per aquesta.

 

Finalment, dir que en cap moment la campanya busca el conflicte amb la premsa tot i els insidents produits a Madrid amb un càmara. En aquest sentit s'ha presentat una queixa formal a TV3 per l'actitud d'aquest càmara que de manera reitarada increpava als concentrats amb afirmacions com "sou uns nens de papà", "què feu aquí, hauríeu d'estar treballant", o "quan vosaltres encara no hi éreu, jo ja em manifestava...", no va acabar aquí la seva actitud, ja que volem constatar que ell mateix va ser qui va agredir a alguns dels concentrats, cosa de la que evidentment no se'n fa esment a la notícia, però que així va ser, i pel que també en deixem constància en aquesta comunicació.

Assemblea de Suport a Núria Pòrtulas

Girona 15 de juliol de 2009

Torna a dalt