Nuri lliure

Noves mobilitzacions per reclamar l'absolució de Núria Pórtulas

DISSABTE, 5 DE SETEMBRE, CONCENTRACIÓ A GIRONA, A LES 19:00h DAVANT LA SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL

ES PRESENTARÀ RECURS A LA SENTÈNCIA DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL, DAVANT EL TRIBUNAL SUPREM

Després d'haver-se celebrat el 13 de juliol a l'Audiència Nacional el judici a Núria Pórtulas, i després d'haver sortit el 30 de juliol la sentència condemnatòria de dos anys i mig de presó i una multa de 810 € per un "delicte intentat de col·laboració amb banda armada" (delicte en grau de temptativa), les mobilitzacions per reclamar la seva absolució no s'aturen.

Comunicat de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas

Davant de la sentència de l'Audiència Nacional, que hem conegut avui, sobre el cas de la nostra companya Núria Pórtulas:

Volem deixar clar que la sentència que condemna la Núria per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té cap fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any. La sentència també cita la famosa llibreta blava, que va ser intervinguda del tot irregularment pels mossos d'esquadra, i construeix els fets provats a partir dels fanzines, fulletons, cartells, cds i adhesius polítics intervinguts en el centre social en el qual vivia la Núria Pòrtulas (com ara cartells antirepressiu sobre els mossos i de solidaritat amb persones preses).

Comunicat assemblea Núria Pórtulas

Passats dos dies de la cel.lebració del judici a Núria Pòrtulas, des de l'assemblea de suport volem fer avinent els següents aspectes:

Valorem positivament el judici ja que el que la fiscalia va presentar com a prova és:

* La llibreta blava que va ser intervinguda il.legalment en un control rutinari de seguretat ciutadana que contenia:
* Anotacions jurídiques dictades per l'advocat de Juan Surroche sobre la seva imputació, concretament: "danys amb finalitats terroristes"
* Adreces i altres anotacions d'institucions de la generalitat on es volien realitzar accions de solidaritat del tipus: pintades, penjada de pancartes, etc.
* Nom del director de la presó de Girona dins un llistat de noms, juntament amb advocats de la Creu Roja, etc. que es van donar a la mare de Juan Surroche per demanar el trasllat d'aquest a Girona.

 

* Relació amb 3 persones que segons la fiscalia serien terroristes, però que la justícia italiana ha absolt d'aquests càrrecs.

Per altra banda, els mossos d'esquadra mai ha realitzat cap investigació en referència a aquestes persones.

* Un disquet malmès, de l'any 2002, utilitzat per diverses persones, amb instruccions per fer un còctel molotov amb la fórmula química errònia.
* Material de divulgació que deia: "basta torturas y secuestros", "llibertat presos", "vuestra represión reafirma nuestras convicciones", etc. i adhesius d'Euskal Presoak.
* Un currículum vitae on consta la formació d'un cicle formatiu en química.
* Els llibres: Memoria antifascista, recuerdos en medio del camino de Francisco Brotons.i Ideologia anarquista d'Angel Cappelletti.

 

Actes de la Campanya per l'absolució de la Núria

PROPERES CONVOCATÒRIES: "13 DE JULIOL, NÚRIA ABSOLUCIÓ!"

Dissabte 11 de juliol
19:00h Manifestació davant la seu d'ICV de Girona
21:00h Sopar solidari a la plaça Ovidi Montllor ("Plaça de la Constitució") de Girona

Diumenge 12 de juliol, Busos cap a Madrid
Els interessats a venir amb els busos, apunteu-vos a el13totsamadrid@gmail.com o a el13dejulioltotsamadrid@gmail.com (indicant qui sou i des d'on sortireu). Posteriorment, a qui us hagueu apuntat s'us enviaran tots els detalls a saber (horari, parades, preu...) perquè pugueu confirmar el vostre suport presencial.

Dilluns 13 de juliol, Judici!!!, a l'Audiència Nacional espanyola, a Madrid

Manifest de la campanya per l'absolució de Núria Pórtulas

NÚRIA ABSOLUCIÓ

El 7 de Febrer de 2009 ha fet 2 anys que la Núria Pórtulas va ser detinguda a Girona sota la Llei Antiterrorista i empresonada a Soto del Real (Madrid) durant 4 mesos, d’on en va sortir en llibertat sota fiança. La seva detenció va ser preparada i executada per l’Àrea Central d’Investigació dels Mossos d’Esquadra depenents d’Iniciativa-Els Verds-Esquerra Unida i Alternativa.

Actualment però, encara s’ha de presentar un cop per setmana als jutjats i no pot traspassar les fronteres estatals. A finals de gener, principis de febrer, va sortir la petició del fiscal, que sota l’acusació de col.laboració amb banda armada, demana 5 anys de presó, 6500 euros de multa i 15 anys d’inhabilitació absoluta. La data de judici està prevista pel proper dilluns 13 de juliol de 2009 a l’Audiencia Nacional, a Madrid.

Som conscients que la detenció i empresonament de la Núria no va ser una equivocació. La repressió que exerceix l’Estat sobre les persones i els moviments combatius no és un error sinò una estratègia del poder per tal de criminalitzar-nos. Des de fa anys, els moviments socials som objecte de detencions arbitràries, identificacions, multes i empresonaments.

Cal la solidaritat als atacs contra els engranatges d’un sistema, que en nom del benefici econòmic i del poder, explota, humilia, empresona i tortura. Per això, no ens podem oblidar de l’Amadeu, en Franki, en Jona, l’Omar i tants d’altres repressaliats.

Cal actuar per l’abolició de la Llei Antiterrorista i l’Audiència Nacional; per la desaparició del FIES, l’aïllament i la incomunicació dins les presons; desenmascarar aquesta pau que es basa fonamentalment en l’autoritarisme, l’explotació i el domini; perquè en definitiva, encara ens queden moltes, massa raons per lluitar.


Per tots aquests motius, i pel moment en que ens trobem EXIGIM:

A l’Audiencia Nacional l’ABSOLUCIÓ DE LA NÚRIA I LA SEVA LLIBERTAT REAL I SENSE RESTRICCIONS.

Al Departament d’Interior, la fi de la criminalització de les persones i moviments combatius i concretament de la solidaritat amb les persones preses i la dimissió dels responsables polítics d’aquesta operació policial (en aquest cas Joan Saura i Joan Boada) i finalment judicial. Prou impunitat!

Girona, 18 de Març de 2009.

Manifest aprovat per l’Assemblea de suport a Núria Pórtulas.

Concentració per l'Absolució de la Núria Pórtulas

Aquest dissabte 6 de juny s'ha realitzat a Girona la convocatòria prevista per exigir l'absolució de la Núria Pórtulas en el judici que ha d'afrontar el proper 13 de juliol a l'audiència nacional de Madrid. Ha aplegat més d'un centenar de persones.

La concentració ha començat a les set de la tarda a la carretera Barcelona - davant la seu d'ICV - i al cap d'una estona ha començat la manifestació cap al centre de la ciutat. Davant la seu d'aquest partit repressor que forma part del govern de la Generalitat de Catalunya s'han cridat consignes contra la repressió, per l'absolució de la Núria, per la llibertat de l'Amadeu, contra les presons, l'Estat capitalista o la llei antiterrorista, entre moltes d'altres. També s'ha desplegat una gran pancarta a l'edifici del costat i s'ha penjat un ninot d'ICv pel coll.

La manifestació ha recorregut el concorregut centre comercial aparador de Girona i ha acabat davant dels jutjats, on s'han llegit els manifestos i comunicats. S'ha fet una crida a tothom a continuar lluitant i a participar dels següents actes de la campanya, la manifestació i sopar popular de l'11 de juliol a la plaça Ovidi Montllor i la sortida cap a Madrid del diumenge 12 de juliol al vespre.

Núria Absolució!

Contingut sindicat

Torna a dalt