Comunicat de l'assemblea de suport a Núria Pórtulas

Davant de la sentència de l'Audiència Nacional, que hem conegut avui, sobre el cas de la nostra companya Núria Pórtulas:

Volem deixar clar que la sentència que condemna la Núria per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té cap fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any. La sentència també cita la famosa llibreta blava, que va ser intervinguda del tot irregularment pels mossos d'esquadra, i construeix els fets provats a partir dels fanzines, fulletons, cartells, cds i adhesius polítics intervinguts en el centre social en el qual vivia la Núria Pòrtulas (com ara cartells antirepressiu sobre els mossos i de solidaritat amb persones preses).

La sentència arriba a reconèixer que: "[las actuaciones concretas de la procesada] no consta que trasvasaran la esfera personal de la interesada, puesto que no existe acreditación acerca de que sus informaciones y sus actos coadyuvantes fueran proporcionados a personas pertenecientes a aquel grupo de signo terrorista. Tampoco consta, por supuesto, que tales acciones las fuera a cometer la propia acusada."

Malgrat això, el tribunal d'excepció que és l'Audiència Nacional condemna la Núria a 2 anys i mig de presó, perquè tot aquest procés respon a una persecució sistemàtica de l'Estat contra els moviments combatius (en aquest cas, la solidaritat amb les persones preses...)

L'assemblea de suport a la Núria Pórtulas continuarà lluitant per l'absolució de la Núria i us convoca a una concentració el proper dilluns 3 d'agost, a les 7 del vespre, davant de la Subdelegació del Govern a Girona.

Núria absolució!
Prou criminalització de la solidaritat amb les persones preses!
Dimissió dels responsables polítics d'aquesta operació policial i judicial.

Assemblea de suport a la Núria Pórtulas
Girona, 30 de juliol de 2009

Comentaris

Molts ànims!

Quina vergonya! Molts ànims i endavant!

ànims a Núria i al grup de suport

Molts ànims a na Núria, al grup de suport així com a la seva gent propera, encara no està tot decidit, esperem que no hagi de tornar a trepitjar presó.

solidaritat llibertària desde Menorca!

solidaritat internacional

http://www.indymedia.nl/nl/2009/08/60843.shtml

Ahir hi va haver una concentració solidària en suport a la Núria a Amsterdam, davant del consulat de l'Estat espanyol. Pujarem fotos en breu.

Salut.

Llibertat per la Núria

Quina sentència més injusta, i més patètica.

ânims a la Nüria i força a tothom

PD: NO comparteixo algunes de les metodologies emprades per algunes persones que assisteixen a les manifestacions i actes de suport. L'espectacle de Madrid no ajuda ni a la Núria ni al seu entorn familiar. Per aconseguir suports massius cal una imatge seriosa i molta sang freda.

que és el que va passar a

que és el que va passar a les portes de l'audiència? que a internet només ha aparegut que la policia va carregar i detindre 6 persones sobres les 12 del migdia, pero no explica com va succeïr aquest fet. si es pot dir alguna cosa que aboque un poc de llum sobre l'assumpte sense perjudicar ningú seria collonut...

ànim a la Núria i a tothom qui ha compartit moments amb ella, la repressió no s'atura i la solidaritat tampoc!

salut desde Violència, capital del Turia.

que va passar?

primer de tot no es va anar a provocar la policia, suposo es es presuposa.

Aquesta va ser la provocació, manifestar-nos, denunciar publicament la injusticia feta a la nuria, la hipocresia de la seva llei i la brutalitat  (demostrada) desproporcionalitzada dels cossos de repressio.... 

com va anar la cosa?....  el moment de les garrotades va anar molt depressa i no se si va anar com explicaré...

1er ens van acordonar uns 10 nacionals a la vorera i aixi vam estar dues hores aixi. S'en devien cansar de noslatres (interpreto devien rebre ordres de dissolució), i van arribar 10 pasmes mes, ja eren 20 o mes, nosaltres menys d'un centenar. En un moment donat  la policia va arrencar amb mala llet una pancarta penjada, creant un moment de tensió i un policia va acostarse a un manifestant, i de cop i volta ja el psama s'estava barallant amb ell , i el noi a terra i envoltat de 5 policies, a 2 mes els va passar el mateix. Corrents un periodista entra a la mani, i de cop i volta esta donant coces i cops de camara a un manifetant. Els altres manifestants flipavem i de cop i volta la policia ens exigeix dissolde'ns per manifestació ilegal a cops de porra per tots cantons. Es van ben esplaiar ja que ningú va oferir cap cop de resistencia. Mes de 10 persones amb blaus, mes detinguts, 3 ferits o mes, (2 al samur), i bastants mes que van rebre cops.

La cosa no s'acaba aqui, ja que el grup es va dividir, i un va se perseguit fins que es varen poder refugiar a casa d'uns amics. No van poder sortir fins al cap de varies hores.

Crec que poc i podem fer, si el Poder politic segueix la politica de reprimir i voler justificar la violencia sobre la rebeldia. Continuaran provocant, mentinit, reprimint fins on calgui utilitzant el seu poder; monopoli de la violencia i l'imperi de la seva llei arbritaria.

 

salut!

gràcies per la resposta

gràcies per la resposta company (o companya), sempre ve bé tindre un poc de idea de com han passat les coses.

 

salut!

Hi estic d'acord

Cert, no és intel·ligent provocar els aparells repressius de l'estat i forçar detencions a les portes d'un judici a una presa anarquista.

La Nüria necessita suport de tothom i aquells fets no ajuden gaire.

 

No és amb accions com aquesta que l'anarquisme recobrarà el protagonisme a la societat. Kropotkin, Reclús, Kant, Proudhon; Hegel, Bakunin...i altres referents àcrates no es mereixen això.

no entenc eixos comentaris

no entenc eixos comentaris sobre els fets ocorreguts, culpant d'alguna manera als/les anarquistes de provocar una repressió que d'altra manera no s'havera donat (segons dieu)

 

no ho entenc la veritat

pensa

Doncs pensa, fes-nos aquest favor, pensa i intenta entendre-ho.

salut.

fes-nos tu el favor

mes que fer pensar, hauries de llegir el que he escrit un xic abans. A vore si el que ho entens ets tu.

jo hi era, i no es que provoquesim la policia, sino que la "policia" no els va agradar el que feiem, que no era res de l'altre mon... hi ha detalls que igual la vam pifiar, pero de cap manera justifica la repressio que vam patir.  No es plan d'anar dient que vam anar a buscar la confrontació... cosa k'es falsa.

no obstant, si una manifestació davant l'audiencia cridant consignes (per dures que fossin) es provocar, doncs vam provocar.

salut!

Durruti!!!!!!!!!

Si Durruti aixequés el cap i veiés la imatge que projecte alguns autoanomenats anarquistes, se'n tornava de cop a la tomba.

bla bla bla...

FOC A L'ESTAT! GUERRA AL CAPITAL! FORA ESQUERRES! VISCA L'INSURRECCIÓ @!

això, bla,bla,bla,

Si,si, molta  consigna però res de res, ni revolució  ni res, Durruti, torna!allò si que eren anarquistes, no el que hi ha ara.

corregueu a inventar una

corregueu a inventar una màquina del temps, quina mania en anhelar vells i millors temps...

i tant

És que des de Durruti i Abel Paz l'anarquisme no ha aixecat cap, el panorama actual és per posar-se a plorar.

els tres ultims comentaris

els tres ultims comentaris si que fan pena, no ajuden gens !!! hi guanyeu algu per dir rucades??

la repressio que hem patit els anarquistes per davant pel darrera, per fora per dins, per l'esquerra i per la dreta, no les ha patit cap altre ideologia durant la democracia parlamentaria.... 40 anys de dictadura van fer feina, i els anarquistes no hem tingut cap burgesia que ens cobris les espatlles...

si en durruti aixeques cap faria el mateix que feia. I l'abel paz ,descansi en pau, era molt conscient de la repressio que ha patit l'anarquisme....

salut!

no,no

I tant que si que molts anarquistes han estat coberts per la burgesia. I no és cert que sigui la ideologia que ha patit més repressió, ni de bon tros. Si us plau, prou pretesa superioritat ideològica.

ah si? dons instrueix-nos

ah si? dons instrueix-nos si us plau...

si, potser si que val mes que pleguem d'escriure que no se
serveix per res de bo. Un respon a rucades facilones, i ja el responen
que som petit burgesos. Com acrata, crec que son els mes han lluitat
per la llibertat i el socialisme popular, pero es questio de gustos i
interpretacions. Pero tens rao entrar en que si el que mes i el que
menys, tampoc serveix de res.

La representacio social que
tenim es ridicula. 4 gats escindits en 4 grups, i continuen
reprimint-nos. Mentre el poble s'empasi el magre pinso parlamentarista,
serem 4 gats. D'aki un uns d'anys ja vorem, pero segurament
desaprofitem l'oportunitat de donar una resposta a la crisi. 30 anys de
parlamentarisme i ja veus on estem; en el pais de les llibertats, i el
socialisme. Em rendeixo, soms uns superioristes, potser si que nomes
ens queda l'orgull en la nostra solitaria torre de marfil ideologica.
M'agradaria que no.

salut!

 

 

quina gràcia

durruti.. ha!

tota la gent que té opinions tant negatives (curiosament coincidents amb les versions que es donen per la tv, premsa, etc.) sobre els "anarquistes actuals" em resulta bastant graciosa, m'agradaria saber quina opinió tindrien vostès de Durruti si haguèssin viscut als anys 20.. Tinc la sensació que probablement dirien que només va ser un assassí i que amb els seus atemptats no afavoria gens el moviment obrer, únicament donant excuses a l'Estat i la patronal per exercir la repressió.. I el mateix pensarien de Sabatè als 50 i de tants altres..

Si "els anarquistes d'avui dia" us fan tanta pena, feu alguna cosa per canviar aquest sentiment: organitzeu-vos vosaltres mateixes, inicieu els vostres propis cercles i grups anarquistes tal qual els voldrieu.. Perquè per molta nostàlgia que tingueu i molt que us queixeu, ara per ara amb comentaris així, escrits desde el sofà de casa, sou pitjors que les persones a les quals critiqueu.

Torna a dalt