Acte a Barcelona per l’absolució de Núria Pórtulas

Aquest dilluns 6 de juliol s'ha celebrat a Barcelona una conferència per reivindicar l'absolució de la Núria Pórtulas, a la sala d'actes del centre cívic Cotxeres de Sants.

Gabriela Serra ha conduït l'acte presentant els diferents ponents que hi han participat.

En primer lloc Benet Salellas, l'advocat del cas, ha explicat que els arguments de l'acusació es basen en la criminalització d'idees, doncs encara no s'ha aportat cap prova que demostri la culpabilitat de la Núria.
Tot seguit Ariadna Monerris, com a membre de l'Assemblea de suport a la Núria Pórtulas, ha volgut recordar les responsabilitats polítiques de la Conselleria d'Interior, governada pels dirigents d'ICV, i els Mossos d'Esquadra sobre el començament i desenvolupament del cas, i ha denunciat l'assetjament policial que han rebut durant aquests dos anys i mig les persones properes a la Núria i a la campanya de suport. Ha afirmat que la Núria no és un cas aïllat de repressió ideològica per acabar concloent amb la frase "Ens volen culpables, i no som innocents". Enric Duran, conegut activista social, ha exposat alguns paral·lelismes entre el seu cas i el de la Núria, posant de manifest la persecució de les idees i de les diferents maneres de pensar, i per tant el caràcter polític d'ambdós casos. També ha plantejat que després de l'absolució de la Núria Pórtulas caldria portar als tribunals els responsables polítics, judicials i policials per tal que no continuïn actuant amb total impunitat.

L'últim parlament l'ha fet Josep Maria Terricabras, que ha qüestionat que hi hagi realment democràcia i llibertat d'expressió a l'Estat espanyol. Ha denunciat el trencament sistemàtic del principi de presumpció d'innocència per part de l'estat i ha exigit l'abolició de l'Audiència Nacional i de la lei antiterrorista.


Després dels parlaments Gabriela Serra ha llegit el comunicat per l'absolució de Núria Pórtulas i el llistat de personalitats públiques que s'hi han adherit inicialment. La recollida d'adhesions resta oberta fins el dia del judici.

Finalment ha intervingut Cesk Freixas, que ha volgut destacar durant la seva actuació la importància i necessitat de la cançó política i la cultura amb compromís social, i ha acabat amb la interpretació de "la Samarreta" d'Ovidi Montllor.

 

 

 

 

 

 

 

Per altra banda, la campanya per l'absolució de la Núria Pórtulas ha convocat a noves accions i mobilitzacions. Així, aquest dimecres, 8 de juliol, a les 12h davant la Delegació del Govern a Girona (C/Jaume I, 7), es farà el lliurament de signatures per l'absolució de la Núria (s'entregaran al Govern de la Generalitat i a la Subelegació del Govern de l'Estat espanyol). Dissabte, 11 de juliol, a les 19h, de davant la seu d'ICV a Girona sortirà la manifestació que acabarà a la Plaça Ovidi Montllor (Plaça de la Constitució ), on se celebrarà un sopar solidari organitzat per la Coordinadora Antirepressiva de la comarques gironines.

El diumenge, 12 de juliol, sortirà un autobús cap a Madrid. I el dilluns, 13 de juliol, dia del judici, hi ha convocada una concentració a les 9:30h davant l'Audiència Nacional a Madrid.

Núria absolució!

7 de juliol de 2009

Assemblea de suport a la Núria Pórtulas

 Adhesions al comunicat per l’absolució de la NÚRIA PÓRTULAS
Presentat el 6 de juliol a l’acte celebrat a Cotxeres de Sants de Barcelona

 


Alfonso Sastre (Dramaturg)
Carlos Taibo (Professor de Ciència Política i de l'Administració a l'UAM)
Cesc Freixas (Cantautor)
Cris Juanico (Cantant)
David Vázquez Vilamor (Cantant de Ràbia Positiva)
Enric Duran (Activista social)
Feliu Ventura (Cantautor)
Gabriela Serra (Membre del moviment antiglobalització)
Guillem Terribas (Llibreter)
Joan Reig (Músic)
Josep Maria Terricabras (Filòsof)
Lluís Llach (Cantautor)
Mario Regueira (Escriptor)
Martí Peraferrer (Actor i director de teatre)
Núria Vidal de Llobatera i Pomar (Biòloga i Ambientòloga)
Rita Marzoa (Periodista)
Sebas Parra (Professor d'Educació Social a la UdG)
Titot (Cantant)
Vicent Partal (Periodista)
Víctor Alexandre (Escriptor)

(07/07/09) La recollida d’adhesions resta oberta fins el dia del judici, previst pel 13 de
juliol a l’Audiència Nacional a Madrid.

 

Torna a dalt