solidaritat

Solidaritat amb las activistes de Itsasondo desde Girona
(cat)

Ahir a la tarda van desallotjar les quatre activistes que es trobaven
dins de les mines d'Itsasondo des de dijous passat.

Aquestes activistes van okupar les mines per intentar parar les
detonacions que s'estaven realitzant a les obres de TAV d'aquesta zona.

Des de Girona ens solidaritzem amb les quatre activistes .

Les han aconseguit desallotjar, però la lluita contínua.

Des d'aquestes terres on la MAT (linea de tensió molt alta) i el TAV
tant dany|mal estan fent amb el seu progrés destructiu diem bé alt i bé
clar:

¡ ¡ NO AL TAV!!
¡ ¡ NO A LA MAT!!!
¡ ¡ NO A AQUEST SISTEMA INSOSTENIBLE!!!

Des de Girona una abraçada molt forta a les companyes d'Euskal Herria.

La solidaritat, principi fonamental de l'anarcosindicalisme

Aquesta darrera setmana hem conegut la filtració de la sentència de l'Audiencia Nacional (antic TOP) contra Núria Pórtulas a través de mitjans de premsa.

Entenem clarament que, malgrat que el jutge polític encara no s'atreveix a sentenciar directament contra el terme "anarquisme", sí que dicta contra la solidaritat envers les persones recluses en una presó, i contra recollir dades de les administracions implicades en l'empresonament.

Nosaltres recollim dades de cada corporació implicada en un conflicte laboral, així com pugui ser un conflicte polític i penal, dades que ajuden a manifestar-nos amb fonament i a guanyar cada conflicte.

Així mateix tenim engegades campanyes de solidaritat per l'alliberament de presos anarquistes com Amadeu Casellas, en la qual utilitzem la nostra habitual arma, l'arma més eficaç que utilitza el moviment llibertari: la solidaritat.

L'arma més eficaç que creu tenir l'Estat és la l'empresonament i demés formes de repressió violenta, com la mescla de coses que s'ha produït en la condemna de l'Alfonso, que ens va defensar col·lectivament de l'ús de punxons contra manifestants per part de la policia nacional catalana.

Si lluitem contra les formes de violència i reclusió de l'Estat estem atacant el principal pilar sobre el què es manté el seu ordre, i si per això utilitzem la solidaritat ho estem fent amb l'arma més perillosa. D'aquí rau que dictin contra la solidaritat i la gent llibertària.

Ja ho han dit molts erudits que, si Déu no existís l'haurien d'inventar, doncs cal afegir que quan el terrorisme no hi és també se l'han d'inventar, per a justificar la repressió de l'Estat contra la consciència d'un poble.

Nosaltres seguirem reafirmant-nos en el dret d'exercir la solidaritat, també amb les persones recluses, així com investigar les corporacions implicades en cada conflicte amb la CNT-AIT.

Comunicat de premsa des de La Bisbal d'Empordà, a 2 d'agost del 2009

Accions per l'absolució de la Núria Pórtulas


Aquests dies s'estant realitzant les darreres accions de suport a la Núria de cara al judici d'aquest dilluns 13 de juliol a l'Audiència nacional de Madrid. S'han penjat pancartes, cartells, adhesius, realitzat xerrades i manifestacions, etc

Es va penjar una gran pancarta a la grua d'una obra del centre de Girona que va estar enfocada cap a la plaça Catalunya fins a les 10 del matí. Pocs minuts després es va ordenar girar la grua i enfocar cap a la muntanya, així la Girona burgesa ja no podia llegir tant bé el missatge.

Acte a Barcelona per l’absolució de Núria Pórtulas

Aquest dilluns 6 de juliol s'ha celebrat a Barcelona una conferència per reivindicar l'absolució de la Núria Pórtulas, a la sala d'actes del centre cívic Cotxeres de Sants.

Gabriela Serra ha conduït l'acte presentant els diferents ponents que hi han participat.

En primer lloc Benet Salellas, l'advocat del cas, ha explicat que els arguments de l'acusació es basen en la criminalització d'idees, doncs encara no s'ha aportat cap prova que demostri la culpabilitat de la Núria.
Tot seguit Ariadna Monerris, com a membre de l'Assemblea de suport a la Núria Pórtulas, ha volgut recordar les responsabilitats polítiques de la Conselleria d'Interior, governada pels dirigents d'ICV, i els Mossos d'Esquadra sobre el començament i desenvolupament del cas, i ha denunciat l'assetjament policial que han rebut durant aquests dos anys i mig les persones properes a la Núria i a la campanya de suport. Ha afirmat que la Núria no és un cas aïllat de repressió ideològica per acabar concloent amb la frase "Ens volen culpables, i no som innocents". Enric Duran, conegut activista social, ha exposat alguns paral·lelismes entre el seu cas i el de la Núria, posant de manifest la persecució de les idees i de les diferents maneres de pensar, i per tant el caràcter polític d'ambdós casos. També ha plantejat que després de l'absolució de la Núria Pórtulas caldria portar als tribunals els responsables polítics, judicials i policials per tal que no continuïn actuant amb total impunitat.

Assemblees de desocupats/des

Declaració de LA GATINADA NEGRA

Cal transformar les assemblees de desocupats en òrgans de contrapoder i transformació social postcapitalista. 

Apareixen, com a ressò d'unes vers altres, les anomenades assemblees de desocupats, com ara a Barcelona i Girona, també tenim notícia d'assemblees d'aquest tipus a ciutats com ara València, Granada o Madrid. La OIT apunta que en els propers mesos a nivell mundial hi haurà cinquanta u milions més de proletaris sense feina i que el 45 % de la població mundial s'haurà de buscar de la vida per menjar cada dia amb un dòlar. Al Regne d'Espanya hi ha un horitzó laboral que apunta per les pròximes setmanes cap els cinc milions i mig de desocupats. Només cal veure l'allau d'acomiadaments. Tot això amb una bossa enorme de desocupats que ja no cobren l'atur.

Concentració per Gaza a Girona

La concentració d'aquest dimarts a Girona ha aplegat més de dues centes persones.

Aquest dimecres 31 de desembre els morts palestins ja sumen 380 arran dels atacs aeris israelians contra el poble de Gaza. Els ferits en són més de 1.700.

Mourem muntanyes

Aquest matí de dissabte, ja amb una premonició de tardor a l'aire, ja amb un alè de llibertat al cor, hem tornat una vegada més a l'Hospital Penitenciari de Terrassa. Mentre uns acompanyàvem la mare d'Amadeu Casellas en la seva visita (en previsió dels possibles, previsibles i probables entrebancs a què ens tenen acostumats), un grup d'una trentena de persones pujava a peu des de l'estació de tren de Terrassa, amb pancartes i crits de llibertat per a Amadeu.

Concert i Xerrada per la llibertat d'en Franki de Terrassa

Xerrada al carrer el divendres 6 de juny a les 8 del vespre al pont de pedra de Girona. 

Concert solidari el dissabte 14 de juny a les piscines de Celrà. A partir de les 23:00h.

A la xerrada hi intervidran membres del SAT de Terrassa.

Acte públic per exigir l'arxiu de les causes per la crema de fotografies del rei

Dissabte 17, 18'00

Plaça de l'Oli (Girona)

Acte públic a Girona :

Per exigir l'arxiu immediat de les causes contra els activistes que van cremar les fotografies dels reis

Cinquanta persones encenen espelmes a Celrà per Gaza

Foto: Nico Pallàs
Aquest passat dissabte -26 de gener- unes cinquanta persones han manifestat la seva solidaritat amb la població palestina de la franja de Gaza encenen espelmes davant de l'Ajuntament de Celrà, responent a la convocatòria que l'associació Celrà x Palestina havia fet per protestar pels càstig col·lectiu que Israel infligeix a la població palestina.

Els organitzadors han remarcat el fet que hagi estat la dinamita, i no les paraules i les negociacions, la que ha acabat amb el mur de ferro que separa la franja d'Egipte. Han rebutjat una pau que no es basi en la justícia, la retirada israeliana dels territoris ocupats l'any 1967 i el reconeixement del dret dels refugiats al retorn als seus llocs d'origen.

Per altra banda, han remarcat la importància de la solidaritat internacional davant les possibles represàlies que l'exercit d'Israel pot prendre davant el desafiament que ha suposat la voladura del mur que feia de frontera amb Egipte, i que Israel havia construït arran de la segona intifada.

Celrà x Palestina és una organització de base que busca fomentar la solidaritat amb la lluita del poble palestí amb accions informatives, difusió d’informació directa i iniciatives solidàries.

Contingut sindicat

Torna a dalt