pobles

Presentació de la candidatura d'Iniciativa Internacionalista - Solidaritat entre els pobles

Aquest divendres s'ha fet la presentació de la candidatura d'Iniciativa Internacionalista a Girona i a la Bisbal d'Empordà. A Girona s'hi ha aplegat una vuitantena de persones que han seguit els parlaments durant prop d'una hora al punt de trobada de la rambla.

L'acte ha començat amb la intervenció d'en Miquel Blanch - candidat gironí a la candidatura, i ha continuat amb la Cristina Mas - membre de Lluita Internacionalista, en Benet Salellas - advocat i membre de la Cup, la Rut Ribatallada - membre de la Cupa d'Arbúcies i en Jaume Roure - treballador a l'atur i repressaliat per la crema de fotos del Rei.

Els parlaments s'han centrat en les propostes que recull la candidatura i en la denúncia de la política repressiva i capitalista de la Unió Europea. S'ha remarcat que la veu d'Iniciativa Internacionalista servirà per a fer sentir la lluita dels treballadors i treballadores i la lluita per l'autodeterminació dels pobles oprimits.

Roda de premsa d'Iniciativa Internacionalista a Girona

Ahir dimecres 3 de juny es va realitzar una roda de premsa a Girona per presentar la candidatura Iniciativa Internacionalista - Solidaritat entre els pobles a les eleccions europees d'aquest proper 7 de juny. La Roda de premsa va comptar amb la presencia d'en Miquel Blanch, candidat número 47 d'Iniciativa Internacionalista, la Júlia Terricabras, membre del grup de suport a Girona i la Jone Goirizelaia, advocada i exparlamentària de l'esquerra aberzale al parlament basc.

Programa de la setmana Memorial Sebastià Salellas i Magret, 2009

"la veritat és que estic tan atemorit davant del model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m'han desaparegut les poques ganes de somriure de les que disposava. això no vol dir que no continuï, en tot moment, treballant per la pau i la igualtat en el món, el que passa és que, tal com no es cansa de repetir Terricabras, sense llibertat -i ara apenes en queda- no hi pot haver mai seguretat. (...) Resto, per tant, atemorit però rebel, perquè no em resigno a quedar immòbil i poruc. Penso que hauríem d'estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi simplement en arruïnats habitants del Leviatán global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans."

Sebastià Salellas, primavera de 2007

 

 

Cinquanta persones encenen espelmes a Celrà per Gaza

Foto: Nico Pallàs
Aquest passat dissabte -26 de gener- unes cinquanta persones han manifestat la seva solidaritat amb la població palestina de la franja de Gaza encenen espelmes davant de l'Ajuntament de Celrà, responent a la convocatòria que l'associació Celrà x Palestina havia fet per protestar pels càstig col·lectiu que Israel infligeix a la població palestina.

Els organitzadors han remarcat el fet que hagi estat la dinamita, i no les paraules i les negociacions, la que ha acabat amb el mur de ferro que separa la franja d'Egipte. Han rebutjat una pau que no es basi en la justícia, la retirada israeliana dels territoris ocupats l'any 1967 i el reconeixement del dret dels refugiats al retorn als seus llocs d'origen.

Per altra banda, han remarcat la importància de la solidaritat internacional davant les possibles represàlies que l'exercit d'Israel pot prendre davant el desafiament que ha suposat la voladura del mur que feia de frontera amb Egipte, i que Israel havia construït arran de la segona intifada.

Celrà x Palestina és una organització de base que busca fomentar la solidaritat amb la lluita del poble palestí amb accions informatives, difusió d’informació directa i iniciatives solidàries.

Girona també se suma al suport internacional al Poble Maputxe

Per adherir-se al manifest de la campanya com a col·lectiu envieu un correu a newenmapuche@menta.net
Com a molts altres llocs d'Europa i del món, ahir divendres es va fer a Girona una concentració en suport del Poble Maputxe en l'escalada repressiva que està patint per part del govern xilè, servidor fidel del capital que explota i destrueix el territori dels habitants originaris.

Aïllem l'Estat d'Israel. Trenquem el bloqueig a Gaza

La nit de diumenge, 20 de gener, la població de Gaza es va trobar a les fosques, i a punt de perdre el subministrament d'aigua i de veure el col·lapse total del sistema sanitari.

Davant d'aquesta terrible situació, convoquem una concentració, aquest dissabte 26 de gener, a les 20 h, davant de l'ajuntament de Celrà, amb el lema "Aïllem l'Estat d'Israel. Trenquem el bloqueig a Gaza".

Situació crítica dels presos polítics maputxes

Última hora del conflicte maputxe: es demana enviar emails de protesta (model i adreces més avall)

Senyors Bisbes, és ètic deixar morir als maputxes en vaga de fam?
(per Lucía Sepúlveda, periodista)

Contingut sindicat

Torna a dalt