Programa de la setmana Memorial Sebastià Salellas i Magret, 2009

"la veritat és que estic tan atemorit davant del model de seguretat dels nostres estats socials i democràtics de dret que ja fa mesos que m'han desaparegut les poques ganes de somriure de les que disposava. això no vol dir que no continuï, en tot moment, treballant per la pau i la igualtat en el món, el que passa és que, tal com no es cansa de repetir Terricabras, sense llibertat -i ara apenes en queda- no hi pot haver mai seguretat. (...) Resto, per tant, atemorit però rebel, perquè no em resigno a quedar immòbil i poruc. Penso que hauríem d'estar convençuts perquè aquest silenci de cementiri no ens converteixi simplement en arruïnats habitants del Leviatán global, obedients a la norma de seguretat i còmplices de tota aquesta tragèdia dels drets humans."

Sebastià Salellas, primavera de 2007

 

 

PROGRAMA SETMANA MEMORIAL SEBASTIÀ SALELLAS I MAGRET, 2009


DIJOUS 28 DE MAIG

A 2/4 de 8 del vespre, inauguració plaça Sebastià Salellas a Vila-roja (Girona), al costat del CAP.

 

 

DIVENDRES 29 DE MAIG

A 2/4 de 8 del vespre a l'auditori del Col·legi d'Advocats de Girona:

Conferència Sebastià Salellas, lluitador a càrrec del Dr. J.Mª Terricabres. Presenta: Joan Sureda

 

 

DISSABTE 30 DE MAIG

A les 12 del matí als Quatre Cantons de Girona, vermut popular anti-especulatiu

Organitza: Col·lectius de l'esquerra anticapitalista de Girona

 

A les 7 de la tarda al Centre Social La Màquia (C/ dels Vern, 15 de Girona) presentació del llibre Rastros de Dixan, dedicat a Sebastià Salellas Magret, i projecció del documental del llibre amb alguns dels seus autors i protagonistes

Organitza: Col·lectius de l'esquerra anticapitalista de Girona i editorial Virus

 

 

DILLUNS 1 DE JUNY

A les 8 del vespre a la llibreria 22, presentació del llibre de poesia de Rosa Font, Des de l'arrel, premi Cadaquès a Rosa Leveroni 2008.

 

A les 10 i quart del vespre, projecció de pel·lícula Hic Digitur Dei (Catalunya 1977) sobre la transició al cinema Truffaut. Presentarà la pel·lícula Guillem Terribas (president del col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona) i Antoni Martí, director del film. En acabar la pel·lícula hi haurà un debat, moderat per Guillem Terribas, amb Salvi Jacomet, Xavier Corominas,.. i altres membres de la colla de Fontsabeu.

 

 

DIMARTS 2 DE JUNY

A 2/4 de 8 del vespre a l'auditori del Col·legi d'Advocats de Girona: Taula rodona sobre les presons. Hi participen: Carles Monguilod (advocat), Mateu Seguí (Advocat), Begoña Garcia de Cortázar (treballadora social) i Xavier Palou Falcó (expres) Presenta: Benet Salellas (advocat)

 

 

DIMECRES 3 DE JUNY

A 2/4 de 8 del vespre a l'auditori del Col·legi d'Advocats de Girona:

Conferència Llei de partits i dret de defensa a càrrec de l'advocada basca Jone Goirizelaia Presenta: Carles McCragh, vice-degà del Col·legi d'Advocats

 

 

Organitza: Comissió per la creació de la Fundació Sebastià Salellas

Col·labora: Ajuntament de Girona

Col·legi d'Advocats de Girona

Diputació de Girona

Llibreria 22

Punt Diari

Memòria, Lluita i Resistència- Taller de Cultura

Cinema Truffaut

 

Torna a dalt