Cinquanta persones encenen espelmes a Celrà per Gaza

Foto: Nico Pallàs
Aquest passat dissabte -26 de gener- unes cinquanta persones han manifestat la seva solidaritat amb la població palestina de la franja de Gaza encenen espelmes davant de l'Ajuntament de Celrà, responent a la convocatòria que l'associació Celrà x Palestina havia fet per protestar pels càstig col·lectiu que Israel infligeix a la població palestina.

Els organitzadors han remarcat el fet que hagi estat la dinamita, i no les paraules i les negociacions, la que ha acabat amb el mur de ferro que separa la franja d'Egipte. Han rebutjat una pau que no es basi en la justícia, la retirada israeliana dels territoris ocupats l'any 1967 i el reconeixement del dret dels refugiats al retorn als seus llocs d'origen.

Per altra banda, han remarcat la importància de la solidaritat internacional davant les possibles represàlies que l'exercit d'Israel pot prendre davant el desafiament que ha suposat la voladura del mur que feia de frontera amb Egipte, i que Israel havia construït arran de la segona intifada.

Celrà x Palestina és una organització de base que busca fomentar la solidaritat amb la lluita del poble palestí amb accions informatives, difusió d’informació directa i iniciatives solidàries.

Aïllem l'Estat d'Israel: trenquem el bloqueig a Gaza

La nit de diumenge -20 de gener-, la població de Gaza es va trobar a les fosques, i a punt de perdre el subministrament d'aigua i de veure el col·lapse total del sistema sanitari.

Davant d'aquesta terrible situació, es va convocar la concentració de dissabte, davant de l'Ajuntament de Celrà, amb el lema Aïllem l'Estat d'Israel. Trenquem el bloqueig a Gaza.

El bloqueig que imposa l'Estat d'Israel és un càstig col·lectiu, imposat de forma indiscriminada a una població civil. És, per tant, il·legal, i es mereix una sanció internacional. Veiem, però, que els governs europeus, en lloc d'exigir responsabilitats a Israel, es fan còmplices de les seves accions, en col·laborar amb el bloqueig de Gaza, continuant donant suport econòmic i venent armes a l'agressor israelià.

Exigim que s'aixequi de forma immediata el bloqueig criminal a Gaza, i que s'aïlli l'Estat d'Israel mentre aquest continuï trepitjant els drets humans del poble palestí.

Font: www.eldimoni.com

Torna a dalt