Cicle de xerrades sobre el decreixement

El col·lectiu Nord-est Decreix, grup local de la Xarxa pel Decreixement, organitza un cicle de xerrades sobre el decreixement els dies 2, 9 i 16 de juny al Centre Cívic Sant Narcís de Girona. La primera xerrada serà sobre el decreixement com alternativa al creixement continu, la segona, sobre sobirania alimentària, i la tercera i última, sobre les alternatives al petroli.

2 de juny: "Podem seguir creixent indefinidament en un planeta finit? El decreixement com a alternativa." El decreixement és un corrent de pensament i un moviment social que pretén reunir sota un mateix paraigües totes les lluites i reivindicacions ja existents, oferint una resposta coherent a les pràctiques destructives basades en el creixement econòmic continu.

9 de juny: "Podem escollir el que mengem? La sobirania alimentària com a alternativa." Enfront el control del comerç i la distribució dels aliments per part de les grans empreses transnacionals, el moviment pel decreixement aposta per la sobirania alimentària dels pobles. Abolir els aliments modificats genèticament, fomentar l'agricultura ecològica i el consum conscient i de proximitat ens retornaran el control de la nostra alimentació.

16 de juny: "Podem viure sense petroli? El consum responsable i de proximitat com a alternativa." Les previsions auguren la fi de les reserves petrolíferes en pocs anys sense que això sembli que alteri les ànsies de creixement infinit de la nostra societat. Les fonts d'energia alternatives no són prou eficients per mantenir el ritme de consum actual, motiu pel qual calen nous models decreixentistes com a alternativa.

Totes les xerrades es faran al Centre Cívic Sant Narcís a les 19:30.

Torna a dalt