decreixement

Cicle de xerrades sobre el decreixement

El col·lectiu Nord-est Decreix, grup local de la Xarxa pel Decreixement, organitza un cicle de xerrades sobre el decreixement els dies 2, 9 i 16 de juny al Centre Cívic Sant Narcís de Girona. La primera xerrada serà sobre el decreixement com alternativa al creixement continu, la segona, sobre sobirania alimentària, i la tercera i última, sobre les alternatives al petroli.

2 de juny: "Podem seguir creixent indefinidament en un planeta finit? El decreixement com a alternativa." El decreixement és un corrent de pensament i un moviment social que pretén reunir sota un mateix paraigües totes les lluites i reivindicacions ja existents, oferint una resposta coherent a les pràctiques destructives basades en el creixement econòmic continu.

9 de juny: "Podem escollir el que mengem? La sobirania alimentària com a alternativa." Enfront el control del comerç i la distribució dels aliments per part de les grans empreses transnacionals, el moviment pel decreixement aposta per la sobirania alimentària dels pobles. Abolir els aliments modificats genèticament, fomentar l'agricultura ecològica i el consum conscient i de proximitat ens retornaran el control de la nostra alimentació.

Trobada pel Decreixement a les Comarques Gironines

És temps de crisi de l'economia del creixement: temps de reinventar la manera de viure, de reestructurar la societat, reutilitzar i reciclar els recursos, redefinir l'imaginari col.lectiu... una oportunitat històrica per potenciar la transformació social i sembrar les llavors de les alternatives al capitalisme.

A les comarques gironines hi ha algunes lluites en marxa i alternatives esbossades, hi ha individus i col.lectius afins al decreixement, però ens falta una mica de coneixement mutu i coordinació. Per això, ens agradaria conèixer-nos tots els que en aquesta regió estem per potenciar el decreixement serè i virtuòs.

Volem contagiar-nos de bones idees i artícular-nos una mica més en forma de xarxa. La trobada serà aquest dissabte 28 de març a la tarda a Llampaies (Camallera).

Crònica dels actes d'aquest cap de setmana

Aquest dissabte i diumenge els moviments socials i l'esquerra independentista ha realitzat diversos actes al carrer de protesta, solidaritat i debat.

El dissabte a la tarda el Festival Desviat va centrar les seves activitats en el decreixement i contrapoder. Una cinquantena de persones primer van escoltar les xerrades de crisi energètica, decreixement i iniciatives de transició i després van encetar un debat. Altre cop es va encetar el debat durant la xerrada-presentació del llibre "de la protesta al contrapoder" de l'Ivan Miró. El Desviat va continuar amb una connexió en directa amb l'Enric Duran i amb el sopar i els concerts musicals.

Trobada de moviments socials, temps de re-voltes!

Aquest proper cap de de setmana, del 4 al 6 de juliol, es celebra a la masia de Cal Cases (Sta. Maria d'oló, Bagès) la trobada de moviments socials "posem en marxa el decreixement, construïm contrapoder". Aquesta trobada arriba després de quèla marxa pel decreixement hagi recorregut per molts dels pobles i ciutats del nostre país per a posar sobre la taula el debat del decreixement i la necessitat de construir una altre manera de viure.

Decreixement i MAT

Els arguments dels defensors de la MAT són els de prevenir possibles apagades de llum per a les comarques gironines, sobretot durant els pics de potència de l'estiu. Adverteixen que les comarques gironines són una illa elèctrica al conjunt del sistema elèctric de l'Estat espanyol. Recorden el constant creixement anual de la demanda elèctrica i també defensen la interconnexió entre Sentmenat i Baixàs per a l'evacuació de l'energia generada en els futurs parcs eòlics gironins. Els seus arguments són creixement, creixement i més creixement, ...però resulta que aquest 2008 s'ha descobert ja clarament que ni amb tot el domini i violència actual del capitalisme es pot mantenir aquest ritme de creixement econòmic.

Activitats de la marxa pel decreixement a les comarques gironines

Baix empordà

PALAFRUGELL, dimarts 8 d'abril

Matí
Rebuda de la Marxa als instituts del municipi. Estan separats uns 200 metres.

Tarda
19.00 h- Sala d'actes del TMP Palafrugell
"Petroleo, humo y reflejos": Documental on experts parlen sobre el cènit del petroli i la seva relació amb el 11-S i l'agressiva política exterior que està duent a terme l'Administració sobre països productors de petroli

Activitats de la marxa pel decreixement a les comarques gironines

Garrotxa:

OLOT, dilluns 31 de març

* 19:00h Xerrades:
o Crisis energètica i frau bancari de la creació del diner.
o Passi de vídeo: Money as debt

OLOT, dimarts 1 d'abril

* 9:00h : Descobrint la realitat territorial de la Garrotxa. Excursió pel territori a càrrec de David Jimeno membre de l'agrupació naturalista de la Garrotxa.

* 19:00h: Tallers sobre el decreixement.

Temps de re-voltes, posem en marxa el decreixement!

El dissabte passat 10 de febrer va començar la marxa pel decreixement. Temps de re-voltes, posem en marxa el decreixement és

 

---------------per acabar!!!!!

 

je, je, suds, suds,   suds

 

 

SUD!!              SUD! 

30 minuts de veritats

30 minuts de veritats. Amb aquest títol el blog ecologista ''prohibim els cotxes'' ens remet el documental de tv3 del passat 27 de gener titulat Consumint el planeta.

Contingut sindicat

Torna a dalt