No a la MAT

Concentració contra el desallotjament de l'okupació forestal anti-MAT

AVUI A LES 20.00, A LA PLAÇA CATALUNYA DE GIRONA, S'HA CONVOCAT UNA CONCENTRACIÓ DE REBUIG AL DESALLOTJAMENT DE L'OKUPACIÓ FORESTAL ANTI-MAT.

+ INFO.

Llegim a http://desdelsboscos.blogspot.com/:

La zona està ocupada per mossos d'esquadra, segurates d'Eulen,
secretes... La zona dels voltants de l'ocupació està envoltada en mig
kilòmetre a la redona. No es permet el pas a la premsa alternativa
(Directa) ni local (Altaveu de Sant HIlari) ni als mass media (hi ha
càmeres de TV1 i TV3). L'ordre de desallotjament fou expedida ahir en
el jutjat de Santa Coloma de Farners.
En el poble de Sant Hilari
també hi ha secretes. Si pugeu als boscos. vigileu. Es fa una crida a
la solidaritat en al zona, a Barcelona o on siga!!!
La informació sobre detingudes/retingudes continua sent de tres persones.

Estan desallotjant el campament contra les torres de la MAT (Sant Hilari Sacalm)

Ha començat el desallotjament del campament aquest matí, fa un parell d'hores.
Es fa una crida a tothom a pujar a donar suport a la lluita de la MAT. La resistència es preveu llarga.

 Més info:

- http://desdelsboscos.blogspot.com/

- http://bcn.indymedia.org/

- http://okupemlesones.blip.tv/file/3325444/

Campament Anti-MAT a les Guilleries!

El 17 d'octubre, una cinquentena de solidàries contràries a la MAT van iniciar una acció directa per oposar-se i- en la mesura del possible- impedir la construcció d'aquesta autopista elèctrica. L'acció està consistint en fer un campament aeri a la zona boscosa situada on s'ha d'ubicar la futura torre 114 de la línia- al terme municipial de St.Hilari Sacalm i instal.lar-s'hi.

Es tracta d'un conjunt de persones que s'oposen no només a la MAT, sinó a tota forma de progrés lligat al context capitalista actual, amb governs i empreses que actuen amb total impunitat en aquest sistema egoista i manipulador.

Des de fa dies s'estan portant a terme diferents tipus d'activitats per a difondre l'acció. A part de concerts, xerrades i tot tipus d'activitats per donar vida a l'espai. Per a més info, visitar el seu blog: desdelsboscos.blogspot.com

Jornades contra la MAT a la Vall del Llémena

Organitzat per diverses entitats i associacions anti MAT, Sant Gregori serà l'escenari, aquest cap de setmana, del rebuig popular a la imposició, per la via dels fets consumats, de la polèmica línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat-Bescanó-Baixàs.


ACTES PREVISTOS

La marató de ràdio que a partir de les 8 del vespre de divendres 27 de novembre, emetrà Ràdio Sant Gregori serà el tret de sortida dels actes programats. En un monogràfic especial dedicat a la MAT, els programes Una Stona de Rock i Perduts per la Vall, oferiran informació exhaustiva i entrevistes sobre la problemàtica de la línia i molt especialment del seu pas per la Vall del Llémena.

Dissabte 28 de novembre, a les 5 de la tarda tindrà lloc una conferència-taula rodona sobre la MAT, amb Jordi Nogué, alcalde de Sant Gregori i membre d'AMMAT (Associació de Municipis MAT), Toni Ferro d' ALARMAT (Afectats del Llémena Al Revardit per la MAT), Albert Serra, d'AVISMAT (Associació Vilanna contra la MAT), Joan Martí, portaveu de la Plataforma No a la MAT, i de l'Associació Sant Grau i Veïns. A la Sala La Pineda de Sant Gregori.

Nova aturada de les obres de la MAT

Aquest dijous al migdia, una desena de ciutadans i ciutadanes hem aturat l'excavadora que està fent els accessos a la torre 39 de la MAT i un parell ens hi hem encadenat.

Després de dues hores els mossos han tallat les cadenes i ens han desallotjat d'un a un.

Continuem demanant un parell de coses elementals en un estat de dret:
- saber quins són els interessos socials o privats d'aquesta línia, i
- confiar que el Tribunal Suprem pugui dictar les seves sentències sense que estigui condicionat pels fets consumats.

http://novaculturaenergia.blogspot.com/

Caminada en Defensa del Territori, No a la MAT!


El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada en defensa del territori per copsar sobre el terreny l'impacte ocasionat per les obres de la línia de Molt Alta Tensió i  que mitjançant una política de fets consumats els representants de l'empresa Red Eléctrica de España(REE) ja han iniciat en el tram comprès entre Sentmenat-Bescanó, amb el beneplàcit del govern ecologista i d'esquerres de la Generalitat de Catalunya. 

Amb aquesta caminada volem reivindicar una part del territori que estimem i respectem, un espai de la serralada pre-litoral enclavat en el terme municipal de Bescanó que indefectiblement patirà un impacte i degradació ambiental que afectarà indrets i persones.

Es busca cap de turc, tothom contra la MAT!

Demà divendres 3 d'octubre un membre de la Plataforma No a la MAT i de Maulets Osona està citat a declarar al jujtat d'instrucció número 1 de Vic, acusat d'uns suposats danys a les obres de la MAT.

Continuem denunciant la lentitud de la justícia respecte a un projecte de molt dubtosa legalitat, per la seva mancança d'estudi d'impacte ambiental, per el frau de llei en la tramitació d'un projecte fragmentat quan es un projecte unitari de caràcter ttransfronterer i l'evident atac contra el nostre territori la nostra cultura, la nostra economia i la salut del nostre poble.

Tot i les milers d'al·legacions presentades i les denuncies al Tribunal Suprem veiem que sense encara obtenir cap resposta, tenim la comarca d'Osona sembrada per immenses torres de ferro.

Manifest de l'11 de Setembre de la Plataforma No a la MAT

ALS TRAÏDORS, JA ELS HEM DESANMASCARAT: AMB MENTIDES NO PASSAREU!

Un cop més ha arribat la diada nacional. Una jornada de reivindicació, lluita i reafirmació catalana. La Plataforma No a la MAT, vol afegir-se també a aquesta diada i impulsar una reflexió profunda sobre el país. De formes de defensar el territori n'hi ha moltes. Però sens dubte, les més efectives són les que parlen de la seva gent, del seu progrés i del seu entorn. Les paraules, són buides si al darrere no hi ha un treball diari de compromís i fermesa.

Al·legacions a la MAT!

Ahir dimecres 9 de juliol es van presentar en el registre de la subdelegació del govern espanyol de Girona una cinquantena d'al·legacions al tram de la MAT entre Bescanó i Sta. Llogaia. Entre aquestes al·legacions hi havien les de tres associacions: Anglès verd, l'Associació Turisme Rural de la Selva i la CUP de Girona. Una desena de persones de la Plataforma No a la MAT han assistit a la convocatòria i han denunciat diverses irregularitats en el projecte i en l'execució de les obres.

Recollida d'al·legacions contra la MAT

Ha sortit a exposició pública el ramal de la MAT a Riudarenes. El què segueix és el text d'al.legacions que hem preparar unes veïnes de Riudarenes i Santa Coloma amb el suport de la Plataforma No a la MAT. La nostra postura és ben clara i la podeu llegir. Us demanem el vostre suport per a poder recollir tantes al.legacions com sigui possible: imprimiu-lo, firmeu-lo al final i envieu-lo per correu a l'apartat 153 de Santa Coloma de Farners.

Hi ha temps fins aquest dimecres 9 de juliol, També les podeu fer arribar al vostre centre social més proper o a les entittats ecologistes de les comarques gironines i d'Osona o presentar-les al registre de qualsevol ajuntament.La data límit per a la presentació d'al.legacions és el pròxim dimecres, dia 9, a les 13h.

Contingut sindicat

Torna a dalt