Manifest de l'11 de Setembre de la Plataforma No a la MAT

ALS TRAÏDORS, JA ELS HEM DESANMASCARAT: AMB MENTIDES NO PASSAREU!

Un cop més ha arribat la diada nacional. Una jornada de reivindicació, lluita i reafirmació catalana. La Plataforma No a la MAT, vol afegir-se també a aquesta diada i impulsar una reflexió profunda sobre el país. De formes de defensar el territori n'hi ha moltes. Però sens dubte, les més efectives són les que parlen de la seva gent, del seu progrés i del seu entorn. Les paraules, són buides si al darrere no hi ha un treball diari de compromís i fermesa.

Fa més de tres anys que ens asseguraven que necessitàvem una interconnexió elèctrica amb l'Estat Francès.. Una ferida mortal al territori, al seu paisatge, a la salut de la seva gent, a l´economia etc. Per què? Encara no ens ho han dit. Durant aquest temps, hem hagut d'aguantar mentides, manipulacions i crítiques despiadades..

Mentre ens acusaven de frenar el progrés, de dir el no pel no , la Plataforma, ha sabut aglutinar ciutadans i ciutadanes de diferents condicions, sota uns arguments sólids, i realtizables. Els pagesos, excursionistes, artistes, pensionistes, funcionaris, professionals de molt díversa indole, que treballem per la Plataforma, no som utòpics. Creiem que aquest país necessita una nova cultura de l'energia i que això és possible.

El model centralitzat de producció energètica, ja hem vist quins efectes té. Hem explicat i denunciat, que el grau de dependència de la xarxa elèctrica a empreses multinacionals amb afany comercial i de negoci, ha comportat una xarxa vella, obsoleta i generadora de greus problemes. Només cal recordar la gran apagada de Barcelona i la ridicula multa que els hi han imposat.. L'any 2004 hi va haver una apagada en cadena a 11 països Europeus, causada per un error a la xarxa elèctrica alemanya. El motor d'Europa i un dels països amb més interconnexions.

Tot aquest temps, hem treballat durament per explicar qui som i què volem. Hem fet mobilitzacions, xerrades i campanyes de sensibilització. Hem aconseguit el suport d'un grapat d'ajuntaments reuints entorn a la plataforma AMMAT. Uns consistoris que actuen junts, exercint força com a administració. Hem aprofundit els lligams amb els nostres germans del nord, creant un esperit fort de col·laboració entre catalans de banda i banda dels Pirineus. Amb ells, hem firmat dos manifestos al Pertús.Aquest any hem anat a París, a Bruseles etc.Hem desanmascarat al mediador europeu Mario Monti.El Síndic de Greugues ha realitzat dos dossiers molt amples i durs amb la manera de treballar l´Administració,i Govern i REE.Hem portat totes aquestes questions a Bruseles, a on ens han reconegut oficialment com part interessada.Estem pendents del Tribunal Suprem de Madrid pel tram Sentmenat-Bescanó, a on han començat obres.Encara hi han molts fronts oberts...

Per totes aquestes raons, aquest any, 2008 en motiu de Perpinyà com Capital de la Cultura, la caminada al Pic del Canigó sortirà de la capital rossellonesa Catalana.Cada any, el Foment 11 de Setembre elabora un manifest i dedica la caminada a una persona ó entitat.Enguany es dedica la pujada al Col.lectiu "No a la THT/MAT" .És un fet que ens honra i ho agraïm de tot cor i ho dediquem tota la gent que ens ajuda i col.labora.
Junts, hem defensat un model basat en una xarxa elèctrica en forma de mallat, interconnectada entre si i amb petites centrals properes als nuclis de consum. Hem defensat les energies renovables, i un canvi en la mentalitat dels ciutadans. I aquestes propostes han començat a fer por. El president espanyol, assegurava que no tenia perquè escoltar a tots els que parlaven en nom del medi ambient. Però ves per on, si que escolta a tots aquells que parlen en nom del progrés i del negoci.

Avui, aquells que des de la política ens xerràven de defensa del territori, mans netes i ecologisme, resten muts, veient complaents o resignats, com un exnúmero dos de Red Eléctrica Española és el secretari General de l'Energia. Parlar amb la boca plena de paraules com nació, país, sobirania o bandera, i no fer res des del propi Govern al deixar impunament a lobys econòmics i energètics, guanyar milions d´euros degollant el territori, és vergonyós, indecent i un engany a aquells que confiàven que els polítics representaven el poble i defensaven el territori. Però les persones d´aquest moviment social, cansats que ens prenguin el pél, ja tenim les eines ben esmolades i preparades. Als traïdors, encara que vagin disfresssats d'amics del poble, ja els hem desanmascarat.

Amb mentides, no passareu!

Plataforma No a la MAT. Girona, 11 de setembre 2008.


Fotografies de la desgràcia que realitza REE amb la plena complicitat i coordinació del govern de la Generalitat de Catalunya.

 

 

[fotografies de la Plataforma No a la MAT]

Torna a dalt