Al·legacions a la MAT!

Ahir dimecres 9 de juliol es van presentar en el registre de la subdelegació del govern espanyol de Girona una cinquantena d'al·legacions al tram de la MAT entre Bescanó i Sta. Llogaia. Entre aquestes al·legacions hi havien les de tres associacions: Anglès verd, l'Associació Turisme Rural de la Selva i la CUP de Girona. Una desena de persones de la Plataforma No a la MAT han assistit a la convocatòria i han denunciat diverses irregularitats en el projecte i en l'execució de les obres.

Aquesta acció es repetirà demà divendres també a les 12 del migdia a la subdelegació del govern espanyol per a presentar les al·legacions corresponents al ramal de Riudarenes. La Plataforma No a la MAT ja ha recollit més de 500 al·legacions per aquest tram que afecta les poblacions de l'Esparra, Sta. Coloma de Farners i Riudarenes. És del cert que durant aquests dies s'han anat entrant moltes més al·legacions per part de particulars, entitats i ajuntaments.

A més a més, ahir el departament d'Economia de la Generalitat negava l'entrada d'al·legacions en aquesta administració - incomplint la pròpia legislació - i enviava  als interessats al departament d'Energia, posant així més traves i maldecaps als qui no claudiquen a les seves prepotències i abusos de poder.

La Plataforma No a la MAT continua exigint que es demostri la necessitat de la MAT i que s'obri un debat públic al seu voltant, apostant per la generació distribuïda i amb fonts renovables i netes. També denúncia la farsa que ha suposat el mediador europeu Mario Monti que s'ha plegat als interessos dels dos Estats que ofeguen els Països Catalans, l'espanyol i el francès i als de les empreses elèctriques.

Finalment la Plataforma també ha denunciat el paper totalment submís que està fent la Generalitat de Catalunya i no n'espera "absolutament res" després que hagin "demostrat" la seva "submissió" als interessos del govern de Zapatero i de la companyia Red Eléctrica.

www.nomat.org

Finalment es poden presentar al·legacions del tram de Riudarenes fins el dimarts 15 de juliol. Podeu trobar un exemple de model a presentar en una noticia anterior d'elsud.org. >>>

 

Torna a dalt