CUP

La CUP de Girona reitera les crítiques a Girocleta, en motiu de la seva inauguració

En motiu de la posada en marxa del servei públic de bicicletes de Girona, Girocleta, la CUP de Girona ha emès un comunicat en què critica la forma com s'ha implantat el nou sistema públic de bicicletes a la ciutat. Les principals crítiques de la candidatura estan relacionades amb la cobertura territorial, els recursos invertits i la forma de gestió.

Segons la CUP, la ubicació final de les estacions ofereix un cobertura territorial desigual, i en general deficient, i el sistema exclou àrees importants de la ciutat com Sant Narcís, Vila-Roja, Font de la Pólvora, el Pont Major, Pedret, Sant Daniel, Montilivi o Montjuïc. Aquest fet, segons la candidatura, pot empitjorar l'equitat i connexió territorial en aquests barris, de la mateixa manera que el baix nombre d'estacions i bicicletes pot dificultar la consolidació del sistema.

Acció reivindicativa pel tren al centre de Figueres

La CUP de Figueres ha organitzat una acció reivindicativa de la nova estació de Figueres, es tracta d'una "excursió" des de la plaça de l'ajuntament de Figueres fins a l'emplaçament de la nova estació. La sortida serà el proper dijous 30 de juliol a 2/4 de 8 del vespre a la plaça de l'ajuntament de Figueres.


S'anima a tothom qui vulgui participar-hi a anar "disfrassat" d'excursionista.

Organitza CUP Figueres. Dóna suport la plataforma Salvem l'Empordà i plataforma Defensem el Tren de l'Empordà.

La repressió en el primer franquisme

El dissabte dia 23 de maig a les 18'00 la Candidatura d'Unitat Popular de Girona organitza un seminari que durà per títol "La repressió en el primer franquisme" i que serà impartit per en Jaume Fabre, professor d'Història Contemporània. L'acte se celebrarà al local de la CUP , a la Pujada Sant Domènec, 9, baixos (Girona).

Aquest any n'ha fet 70 des que les tropes franquistes van ocupar el Principat de Catalunya. El 1939 fou el tret d'inici d'una dictadura que segà les vides de centenars de republicans i lliurepensadors. A la ciutat de Girona durant els primers temps del règim foren afusellades unes 520 persones. Però la repressió , especialment entre 1939 i 1953, fou cruenta en molts altres àmbits. La censura mediàtica, lingüística i cultural volgué desfer amb celeritat les victòries populars dels temps de la República.

Jornades mediambientals a Girona

La comissió ambiental de la CUP de Girona organitza unes jornades ambientals per tractar temes que afecten a la població gironina com són la mobilitat a la ciutat, el model energètic i els incendis forestals al massís de les Gavarres, pels propers 15, 29 de maig i 12 juny respectivament. A les jornades, es tractaran temes com la proposta de tramvia a la ciutat, les energies alternatives o la ramaderia com a prevenció d'incendis, entre d'altres. Així doncs, la CUP continua apostant pel debat com a eina de transformació i per aquest motiu, s'han convidat diferents tècnics que treballen en aquestes matèries. Us hi esperem!

 

a) "Mobilitat sostenible, una aposta de futur!"

Anàlisi de la mobilitat a la nostra ciutat, discussió i comparació de medis de transport més sostenibles. Són realment una aposta vàlida per al nostre territori? Exposició de la proposta de tramvia, bicicleta, carrils-bici i discussió de la implantació del tant promès sistema urbà de lloguer d'aquest medi de transport.

 

La concentració de la CUP esdevé un clam contra els Borbons i contra la Fundació Príncep de Girona

El ple municipal posterior a la protesta va rebutjar per 21 vots a 4 una moció en reconeixement de la República Catalana

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona va aconseguir aplegar mig centenar de persones aquest dimarts passat al vespre a la plaça del Vi de Girona. La concentració, que va prendre un clar sentit antiborbònic, es va dur a terme coincidint amb el 78è aniversari de la República Catalana. Mitja hora més tard, a les vuit del vespre, es va dur a terme un ple a l'ajuntament de Girona en el qual s'esperava que els grups municipals recollissin l'esperit de  a moció que la CUP els va presentar fa dues setmanes i escaig. Una moció que exigia respecte a la tradició republicana de la ciutat de Girona i demanava un pronunciament en contra de la Fundació Príncep de Girona i la retirada de la simbologia monàrquica del saló de plens. En aquest sentit, la concentració va esdevenir un clam en contra de la Fundació, que la CUP veu com “un trist exemple del provincialisme i el servilisme dels empresaris a la corona espanyola”.

La CUP de Girona denuncia la presència d’un grup feixista a l’Estadi de Montilivi i la complicitat de la directiva

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona denuncia la presència d’un grup d’ultradreta violent a la grades de l’estadi. S’anomenen “Ultras Gerona” i tenen connexions amb el “Comando Gerona”. Els seus membres sempre són presents als partits. Proclamen consignes racistes o espanyolistes sense haver rebut mai cap advertiment de part del club. Els espectadors del Girona tampoc es lliuren de veure com els integrants del grup fan la salutació feixista. Davant de la queixa presentada per la CUP, la resposta de la directiva del Girona F.C no ha estat gens satisfactòria, ja que ha pretès equiparar la simbologia catalana i la del grup ultra.

Caminada en Defensa del Territori, No a la MAT!


El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada en defensa del territori per copsar sobre el terreny l'impacte ocasionat per les obres de la línia de Molt Alta Tensió i  que mitjançant una política de fets consumats els representants de l'empresa Red Eléctrica de España(REE) ja han iniciat en el tram comprès entre Sentmenat-Bescanó, amb el beneplàcit del govern ecologista i d'esquerres de la Generalitat de Catalunya. 

Amb aquesta caminada volem reivindicar una part del territori que estimem i respectem, un espai de la serralada pre-litoral enclavat en el terme municipal de Bescanó que indefectiblement patirà un impacte i degradació ambiental que afectarà indrets i persones.

Punt de trobada sobre el nou POUM municipal de Blanes

La Candidatura d'Unitat Popular de Blanes convida a tots els blanencs i blanenques a participar en el "Punt de trobada i reflexió sobre el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM)"que tindrà lloc el proper divendres dia 24 d'octubre, a les 20 hores del vespre, a la sala de la biblioteca comarcal.

Contingut sindicat

Torna a dalt