Caminada en Defensa del Territori, No a la MAT!


El diumenge 21 de desembre la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) organitza, en col·laboració amb la Plataforma No a la MAT, una caminada en defensa del territori per copsar sobre el terreny l'impacte ocasionat per les obres de la línia de Molt Alta Tensió i  que mitjançant una política de fets consumats els representants de l'empresa Red Eléctrica de España(REE) ja han iniciat en el tram comprès entre Sentmenat-Bescanó, amb el beneplàcit del govern ecologista i d'esquerres de la Generalitat de Catalunya. 

Amb aquesta caminada volem reivindicar una part del territori que estimem i respectem, un espai de la serralada pre-litoral enclavat en el terme municipal de Bescanó que indefectiblement patirà un impacte i degradació ambiental que afectarà indrets i persones.

Des de la CUP refermem el nostre rebuig a la construcció de la MAT i reclamem l'aturada total de les obres fins que el Tribunal Suprem i la Justícia europea dictin sentència sobre la il·legalitat de la línia de Molt Alta Tensió i fins que les administracions públiques demostrin la necessitat de la mateixa mitjançant estudis rigorosos i independents. Així mateix refermem el nostre compromís amb una Nova Cultura de l'Energia, basada en l'estalvi i l'eficiència, la generació distribuïda, l'impuls de les energies renovables, la distribució democràtica i eficient de l'energia i  unes noves pautes de consum que tinguin en compte les necessitats de les persones i la cura del territori.

En aquest sentit defensem que s'obri un espai de debat on es es tinguin en compte totes les alternatives i opinons i que finalment el procés culmini en una consulta popular sobre el model energètic i la necessitat de la mateixa línia.

Per tot això et convidem a caminar contra la MAT i en defensa del territori a Bescanó el proper diumenge 21 de desembre a partir de les 10 del matí. El recorregut tindrà una durada aproximada d'una hora i mitja,
és apta per a tothom (incloses bicicletes). En acabat hi haurà una mica d'esmorzar per als/les participants.

Per una Nova Cultura de l'Energia i el Territori.

No a la MAT, ni aquí ni enlloc!

Comentaris

Tots a caminar

Davant de la imposició de les multinacionals de l'energia i davant de l'actitud còmplice i covarda del Govern de Catalunya no tenim més remei que tornar a alçar-nos i plantar cara, per defensar la nostra terra d'agressions, pel futur del nostre país, per un món més net i humà, No a la MAT! Ni aquí ni enlloc!

Torna a dalt