La CUP de Girona denuncia la presència d’un grup feixista a l’Estadi de Montilivi i la complicitat de la directiva

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona denuncia la presència d’un grup d’ultradreta violent a la grades de l’estadi. S’anomenen “Ultras Gerona” i tenen connexions amb el “Comando Gerona”. Els seus membres sempre són presents als partits. Proclamen consignes racistes o espanyolistes sense haver rebut mai cap advertiment de part del club. Els espectadors del Girona tampoc es lliuren de veure com els integrants del grup fan la salutació feixista. Davant de la queixa presentada per la CUP, la resposta de la directiva del Girona F.C no ha estat gens satisfactòria, ja que ha pretès equiparar la simbologia catalana i la del grup ultra.

La CUP, a través del seu portaveu Jordi Navarro considera que “Les consignes que quinzenalment fan els membres d'aquest grupuscle mostren un odi clar envers la ciutat i la terra on viuen i, a més, tenen en moltes ocasions contingut de caire feixista i racista. Atempten contra la convivència entre els veïns i les veïnes de la ciutat”.

Per aquest motiu la candidatura independentista s’ha dirigit a la directiva del Girona F.C perquè es prenguin mesures. La CUP té en compte la voluntat majoritària dels espectadors a l’estadi, que amb una “actitud valenta i ferma” han reaccionat sempre als càntics i a les actituds del grupuscle feixista. Per la CUP, la voluntat dels mateixos aficionats seria la de no permetre actituds com aquestes a l’estadi.

La resposta de la directiva a les queixes de la CUP no ha estat satisfactòria. Responent a la carta del seu portaveu, el Vicepresident del Girona C.F., Jordi Miró Angelats, va explicar que “només esperem i demanem als nostres aficionats que animin l’equip”. Des de la CUP, però, es recorda que els càntics dels “Ultras Gerona”poques vegades van dirigides a l’equip i sovint només tenen un contingut denigrant contra el poble català.

En aquesta mateixa línia, el Vicepresident continua: “... i els recordem... tant racista i xenòfob és voler fer fora de Montilivi... les banderes espanyoles com qualsevol bandera que sigui constitucional i legal”. La CUP ha pogut constatar, però, que la majoria dels membres del grup ultra vesteixen indumentària de caràcter feixista, a més de mostrar simbologia explícitament espanyolista.

En darrer terme, el mateix directiu del club apunta que: “les banderes no deixen de ser un tema folklòric”. De nou, la candidatura independentista recorda que el club és un ambaixador de la ciutat i dels seus valors, i que Girona no es pot permetre tenir una tribuna pública des d’on es mostrin actituds totalitàries.

Davant de la poca voluntat mostrada per la directiva, la CUP de Girona demana l’actuació urgent de l’Ajuntament per reconduir la situació i evitar que el grup ultra continuïi mostrant aquesta actitud a les grades.

Comentaris

La Policia Municipal agredeix als militants de la CUP !

 

Del blog d'en Jordi Navarro (http://elblocdenjordinavarro.blogspot.com/): 

Avui, dissabte 14 de febrer la Candidatura d'Unitat Popular de Girona s'ha personat a l'estadi de Montilivi per tal de mostrar la seva disconformitat amb la presència continuada de banderes espanyoles i càntics racistes, xenòfobs i homòfobs que un grup d'aficionats ultres vinculat al grupuscle "Comando Gerona" realitza des de fa temps en els partits que disputa el Girona F.C. Fa unes setmanes aquest grupuscle va protagonitzar uns incidents al camp del Nàstic que van ocupar portades de mitjans de comunicació, embrutint així la imatge del nostre equip de futbol i de la nostra ciutat.

Per això membres de la CUP ens hem adreçat a l'estadi i ens hem situat a la via pública, fora del recinte esportiu, amb la intenció de repartir fulls informatius. I la nostra sorpresa ha estat majúscula quan de cop han aparegut membres de la policia local dels Mossos d'Esquadra i ens han notificat que no podiem repartir fulls informatius. La nostra resposta ha estat demanar una explicació però l'únic que hem rebut ha estat una negativa, no podiem ser allà.

Val a dir que nosaltres ens hem resistit tant com hem pogut i hem reclamat reiteradament el nostre dret a la llibertat d'expressió i la lliure associació i reunió en la via pública, amparats per un ampli ventall de la legislació estatal i internacional. Tanmateix la tensió ha pujat i entre cops i empentes hem estat obligats per una trentena d'agents ( entre Mossos uniformats, de paisà, antiavalots i policies locals) a abandonar el sector i allunyar-nos de l'estadi.

El que més greu em sap és que un dels membres de la CUP, un militant histroic de més de seixanta anys, ha estat agredit i reduït per alguns agents, que actuant com matons a sou, han donat una bona mostra de quin és el tarannà antidemocràtic i autoritàri dels cossos policials.

Personalment no he viscut els anys de la dictadura però si els de la transició i val a dir que encara avui els cossos policials actúen amb prepotència i impunitat quan es tracta de qüestions amb connotacions polítiques, em pregunto si l'actitud vehement i bel·ligerant que ha tingut avui la policia l'hauríen tingut també amb persones que repartissin propaganda comercial.

En tot cas acabo refermant el meu compromís amb els valors democràtics, la llibertat d'expressió i el país, també amb l'esport i el Girona F.C, que li desitjo el millor a ell i la seva afició.

Torna a dalt