ecologia

Campament Anti-MAT a les Guilleries!

El 17 d'octubre, una cinquentena de solidàries contràries a la MAT van iniciar una acció directa per oposar-se i- en la mesura del possible- impedir la construcció d'aquesta autopista elèctrica. L'acció està consistint en fer un campament aeri a la zona boscosa situada on s'ha d'ubicar la futura torre 114 de la línia- al terme municipial de St.Hilari Sacalm i instal.lar-s'hi.

Es tracta d'un conjunt de persones que s'oposen no només a la MAT, sinó a tota forma de progrés lligat al context capitalista actual, amb governs i empreses que actuen amb total impunitat en aquest sistema egoista i manipulador.

Des de fa dies s'estan portant a terme diferents tipus d'activitats per a difondre l'acció. A part de concerts, xerrades i tot tipus d'activitats per donar vida a l'espai. Per a més info, visitar el seu blog: desdelsboscos.blogspot.com

L'oblit del Ter davant l'actual situació de sequera

Actualització

El debat de l'aigua, a Òmnium
Cultural Gironès.


Aquest dijous 22 de maig, a les 20h, la sala d'actes d'Òmnium Gironès (c/ Nord, 17, 1r 1a) acollirà un debat a l'entorn de la sequera que viu el País i les conseqüències d'aquesta sobre el riu Ter. L'acte, que porta per títol "Aigua a la Mediterrània", comptarà amb la participació de Lluís Sala i Albert Ruhí, biòlegs i membres de l'Ateneu Cultural i Naturalista de Girona.

Fotografies de la Manifestació contra la MAT d'aquest diumenge 30 de març

Altre cop milers de persones van sortir al carrer per rebutjar l'autopista elèctrica de Molt Alta Tensió que amenaça catalunya nord, les comarques gironines, Osona i el Vallès.

Aturem les obres!! Construïm un nou model energètic: descentralitzat, de fonts renovables, respectuós amb el medi ambient i consensuat i gestionat pel poble i no pel capital.

Multitudinària manifestació contra la MAT a Perpinyà

La manifestció contra la MAT d'aquest dissabte 1 de març a Perpinyà ha aplegat unes 13.000 persones. Un cop més el poble ha demostrat que encara està viu i reacciona davant d'amenaces tan greus com aquesta. La MAT no passarà!

Aturem les obres ja! Diumenge 30 de març tothom a Girona!

Reportatge de la manifestació >>>>

Autobusos per anar a la manifestació de Perpinyà contra la MAT

Des dels diferents pobles i comarques gironines i d'Osona s'han organitzat autobusos per assistir a la manifestació contra la MAT d'aquest dissabte a Perpinyà. A continuació es detallen totes les sortides i contactes per a reservar plaça.

La Manifestació comença a les 10:00 des de la plaça Catalunya.
Tothom a Perpinyà! La MAT No passarà!

Temps de re-voltes, posem en marxa el decreixement!

El dissabte passat 10 de febrer va començar la marxa pel decreixement. Temps de re-voltes, posem en marxa el decreixement és

 

---------------per acabar!!!!!

 

je, je, suds, suds,   suds

 

 

SUD!!              SUD! 

La línia de 400.000 volts ja està impactant dins l'Espai Natural Guilleries

Després de començar les obres de la penosa MAT aquesta tardor passada a les primeres poblacions afectades pel projecte d'interconnexió elèctrica amb l'Estat francés, Folgueroles, Tavèrnoles i Sant Martí de Centelles, ara els treballs inicials ja es situen aprop de la ciutat de Vic. Que aquesta zona sigui altament protegida pel Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) Guilleries-Savassona de la Generalitat, la Xarxa Natura 2000 (Directiva Europea) i pel Pla Especial de Protecció de l'Espai Natural Guilleries-Savassona de la Diputació, no ha estat cap obstacle perquè ja es comencin a aixecar els encofrats que sostindran les espectaculars torres.

Presentada la denúncia a la Unió Europea per la pavimentació de la carretera Cabanelles-Lliurona-Albanyà

En data 2 de gener l'Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx) juntament amb l'Associació de Veïns i l'Associació d'Habitants de l'Alta Garrotxa han fet efectiva la presentació d'una denúncia a la UE amb la tramitació de l'expedient de càrrecs davant la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea a Brussel·les.

Manifest per a la gestió ecològica de l'aigua i pel decreixement a la conca del Ter

La Plataforma d'Oposició als Transvasaments (POT) ha elaborat un manifest recollint la preocupació vers la situació de degradació ambiental continuada que pateix el riu Ter.Donades les últimes dificultats, sequera inclosa, en gestionar l'aigua del Ter i la precarietat en que es troba la pròpia conca, s'apunten els següents punts de demandes:

Contra el parc eòlic de Palauborrell i Sant Feliu de la Garriga de 20MW

Aquests dies un col·lectiu de gent afectada pel parc eòlic d'ENDESA al terraprim empordanès, exactament la part de muntanya dels termes de Ventalló (la Muntanya Gran), Viladamat (Palauborrell i Sant Feliu de la Garriga), Albons i la Tallada (Puig Segalar), rebutja aquest deu molins metàlics i els vials que destruiran els camins i marges de pedra seca, patrimoni important del paisatge humà de l'arquitectura rural tradicional de pedra seca, a més, la Muntanya Gran de Ventalló i Palauborrell és un significatiu jaciment arqueològic indiketa, igualment que el cim del Puig Segalar i el conjunt patrimonial de Sant Feliu de la Garriga, que en el decurs del segle vint va estudiar l'erudit arqueòleg alemany Adolf Schulten (materials al magatzem del Museu Arqueològic d'Empúries).

Contingut sindicat

Torna a dalt