anticapitalisme

El moviment pel decreixement fa xarxa!

Abans d'acomiadar l'any membres de la Xarxa pel Decreixement dels diversos territoris dels Països Catalans es varen reunir per valorar les «Trobades per la Cooperació Local: podem decréixer per viure com volem» del 17 i 18 d'octubre de 2009. La reunió va tenir lloc a l'Ateneu Alomà de Tarragona i hi van assistir una vintena de persones, com a membres dels grups de Barcelona, Vallès, Osona, Ponent, Vegueria Penedès, Girona, Pallars-Ribagorça, València i Camp de Tarragona, les quals van coincidir a afirmar que la participació havia estat molt positiva, en alguns llocs més que en d'altres, però que en general les Trobades decreixentistes havien estat un èxit.

A l'assemblea es va explicar el desenvolupament de cada una de les Trobades, es van conèixer els projectes que van sorgir i els que s'estan duent a terme, es va exposar la situació actual en cada territori i també es va tractar la voluntat de crear sinergies entre les diferents zones que comparteixen projectes semblants per avançar cap a un model social que no requereixi el creixement econòmic constant. Durant el transcurs del dia es van tractar diversos temes, que van des de l'economia fins a l'educació, passant per l'enfortiment del moviment pel Decreixement, la sobirania alimentària, l'energia, el transport, la sanitat, la defensa del territori, la política, la difusió o la comunicació. Per finalitzar l'assemblea, es van plantejar algunes propostes de futur i es va acordar una Assemblea de tota la Xarxa pel Decreixement pel febrer, així com la II Trobada pel Decreixement a cada territori, que tindrà lloc l'octubre de 2010.

17 de setembre a les comarques gironines

Com a persones lliures, fartes de la impunitat de la banca i la hipocresia de la classe polí­tica, fem saber a tots els veïns i veïnes que el proper dijous 17 de setembre, exercirem el nostre dret a reunió per trobar-nos i posar en marxa solucions a la crisi des del poble i pel poble.

Tots i totes esteu convidades a participar. Compartirem informació sobre pràctiques de canvi social i farem assemblees populars per poder cobrir amb la solidaritat i la força del col·lectiu les necessitats que més ens manquin, com poden ser, habitatge, treball, alimentació, educació, transport i d'altres.

Punt de trobada: Banyoles, plaça dels estudis 2

Hora: 18h a 21h

Punt de trobada: Figueres, rambla amb C/ Girona

Hora: 16h a 21h

Punt de trobada: Girona, pont de pedra amb la rambla

Hora: 18h a 21h

Punt de trobada: Olot, plaça major

Hora: 18h a 21h

Serà ajuntant-nos totes les persones que VOLEM treure el capitalisme de les nostres vides i de les nostres comrades, com trobarem la solució a la crisi.

L'Enric duran surt en llibertat sota fiança

La gent de liberinfo.net ens fa arribar un breu comunicat explicant que l'Enric Duran ha sortit avui a la tarda de la presó Brians 1 on estava tancat, hi ha una fiança de 50.000 euros.

Detenció d'Enric Duran al rectorat de la UB

Avui 17 de març cap a les 18h una dotació del cos dels mossos d'esquadra (tres furgonetes) han entrat al Rectorat de la UB ha detenir a Enric Duran.
Ahir dilluns 16 de març va reaparèixer públicament en una roda de premsa on s'anunciava la edició de la publicació "Podem", que s'està repartint al llarg del dia d'avui, 200.000 en català i 150.000 en castellà, per tota Catalunya i part de l'Estat Espanyol.
Aquesta tarda, a les 20,30, s'ha convocat una concentració davant la comissaria de Les Corts.

Enric Duran torna i presenta la campanya "Podem viure sense capitalisme"

Ahir, Enric Duran va reaparèixer a l'edifici central de la Universitat de Barcelona, després d'un exili "preventiu", per presentar una nova iniciativa contra el sistema capitalista "Podem viure sense capitalisme" en què es recomana treure tots els diners dels bancs o no pagar els crèdits.

La publicació Podem!, surt amb 220.000 exemplars en català que es distribuiran arreu del país, i 130.000 en castellà que es distribuiran a l'estat espanyol, arribant a més de 400 localitats gràcies a nombrosos col·lectius i a uns 2.000 voluntaris.

Sobre la meva situació legal i la data de tornada.

Companys i Companyes,

Escric per informar-vos en primer lloc de quina és la meva situació legal a tres mesos des que vaig fer pública la meva acció d'insubmissió financera.

A data actual, el jutjat d'instrucció nº 29 de Barcelona, ha rebut quatre denúncies penals en contra meva, que m'han fet les següents entitats: La Caixa, Bancaja, Caixa Sabadell i Bankpime.L'actuació del jutge davant d'aquest sumari ha estat l'arxiu provisional del cas. La causa d'aquest arxiu no ha trascendit però tot indica que en haver fet públic que amb l'argument que sóc fora del país, el jutge ha preferit arxivar almenys fins que torni, en lloc de citar-me a declarar i haver-me de posar en búsqueda, amb l'impacte mediàtic que això probablement tindria. Per reobrir el cas caldria en tot cas que alguna d'aquestes entitats que m'acusen o el fiscal de l'estat ho reclamés.

Trobada de moviments socials, temps de re-voltes!

Aquest proper cap de de setmana, del 4 al 6 de juliol, es celebra a la masia de Cal Cases (Sta. Maria d'oló, Bagès) la trobada de moviments socials "posem en marxa el decreixement, construïm contrapoder". Aquesta trobada arriba després de quèla marxa pel decreixement hagi recorregut per molts dels pobles i ciutats del nostre país per a posar sobre la taula el debat del decreixement i la necessitat de construir una altre manera de viure.

Contingut sindicat

Torna a dalt