Enric Duran torna i presenta la campanya "Podem viure sense capitalisme"

Ahir, Enric Duran va reaparèixer a l'edifici central de la Universitat de Barcelona, després d'un exili "preventiu", per presentar una nova iniciativa contra el sistema capitalista "Podem viure sense capitalisme" en què es recomana treure tots els diners dels bancs o no pagar els crèdits.

La publicació Podem!, surt amb 220.000 exemplars en català que es distribuiran arreu del país, i 130.000 en castellà que es distribuiran a l'estat espanyol, arribant a més de 400 localitats gràcies a nombrosos col·lectius i a uns 2.000 voluntaris.

Duran va assenyalar a la roda de premsa que "no es pot solucionar sense canviar d'idees" i va fer una crida a l'autogestió i a acabar amb "la propietat privada especulativa". Per la seva banda, el Col·lectiu Crisi, va remarcar que la situació actual "no té solució dins del sistema", ja que el capitalisme "sempre necessita créixer" i en els últims temps només ha crescut en "economia especulativa".

El col·lectiu ha posat el 30 de juny com a data perquè "els governs" responguin a les seves iniciatives amb una "proposta de transició real" cap a aquest nou model econòmic. Si no ho fan, insten la població que, com a màxim el 17 de setembre, "abandonin els llaços amb el sistema capitalista"; per exemple, traient tots els diners dels seus comptes bancaris, deixant de pagar la hipoteca o el lloguer a les immobiliàries.

De moment es promouran mobilitzacions, com la del cap de setmana que ve contra la política mediambiental del tripartit o la del 28 de març contra la reunió del G-20 a Londres.

El 17-M també ha estat la data escollida per l'editorial Ara Llibres per presentar el llibre escrit per Duran, Abolim la banca.

Aquesta nit, el programa de TV3 "Hora Q" entrevistarà Enric Duran

Sumari de la publicació Podem!

via: http://www.llibertat.cat/content/view/4976/1/

més info:  http://podem.cat/

Torna a dalt