Declaren els detinguts de l'assemblea Núria Lliure

Aquest matí han declarat els tres detinguts per al policia municipal detinguts ahir al vespre per la policia municipal a Girona.

Segons han declarat, ahir mentre penjaven cartells convocant a una calçotada solidària el proper diumenge, varen ser envestits per un agent de la policia municipal, les agressions varen seguir fins a la seva detenció.

Ahir, dia 19 de març a la tarda, 3 membres de l'Assemblea de Suport a la Núria Pórtulas, que estaven penjant cartells, van ser brutalment agredits -fins i tot un cop emmanillats i dins del vehicle policial- i detinguts per la policia municipal de Girona. Al vespre mateix van sortir en llibertat. Segons es desprèn del seu comunicat oficial, la policia municipal tenia la intenció que tots 3 acabessin condemnats en un judici ràpid per atemptat a l'autoritat. Malgrat això de les declaracions dels agents es desprèn que 2 dels companys - entre ells la Núria Pórtulas- només intentaven evitar la detenció de l'altre company. A més a més aquest matí, amb les declaracions i els exàmens forenses, ha quedat clar que els nostres companys -amb contusions i erosions evidents en diverses parts visibles del cos- van ser agredits per la policia. Per això, després de 5 hores de declaracions, la jutgessa ha acabat instruint diligències prèvies també contra diversos policies municipals, que hauran d'anar a declarar la setmana vinent.


Volem denunciar l'assetjament a què tant els mossos d'esquadra com la policia municipal sotmeten la Núria Pórtulas i el seu entorn per intentar frenar l'àmplia campanya de solidaritat engegada ja fa dos anys. Darrerament -amb escàndols tant diversos com les càrregues contra els estudiants anti-Bolonya, l'ús d'armes prohibides com els kubotans o la criminalització de lluites com la de TMB- s'està mostrant més que mai que no es tracta d'un fet aïllat sinó que hi ha una repressió policial sistemàtica contra els moviments socials i la dissidència.

Així mateix, recordem, que dins de la campanya per l'absolució de la Núria en el judici que ha de tenir lloc el 13 de juliol a l'Audiencia Nacional de Madrid, hi ha convocada una calçotada reivindicativa aquest diumenge 22 de març, a les 12 del migida, a la Font de Can Nadal de Sarrià de Ter.

Comentaris

Suburban

i com ha acabat??

Torna a dalt