antimonàrquics

Arxiven el cas dels dos figuerencs acusats d'injuriar el rei

L'assemblea Maulets Alt Empordà celebra l'arxivament de la causa contra en Guillem i en Francesc acusats d'injúries a la corona, i exigeix responsabilitats a l'Ajuntament de Figueres.

L'Audiència Nacional espanyola ha decidit arxivar la causa que pesava sobre els dos joves militants de l'assemblea de Maulets Alt Empordà al considerar que no hi havia proves que responsabilitzessin en Francesc i en Guillem de l'autoria de les pintades contra la monarquia que van aparèixer durant la nit dels fets.

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica

Concentració a la plaça del Vi (Girona) el dimarts, 14 d'abril a 2/4 de 8 del vespre.

Ni Fundació Príncep de Girona ni Monarquia borbònica, Si a la República Catalana!

Ara fa unes setmanes vam saber que quantre institucions gironines vinculades a l'àmbit econòmic i artístic: *la Caixa, la Caixa de Girona, la Cambra de comerç i la Fundació Gala-Dalí*, van impulsar la creació de la Fundació Príncep de Girona, una nova institució monàrquica que serà presidida pel príncep Felip de Borbó.

Des del nostre punt de vista aquesta ha estat una operació per promoure la imatge de la monarquia espanyola a les comarques gironines, una operació dirigida per l'Estat i que ha comptat amb el col·laboracionisme dels poders fàctics i econòmics. En definitiva una operació per a contrarrestar el potent moviment antimonàrquic que des de fa tants anys està arrelat a la ciutat de Girona i al conjunt de comarques gironines.

Comunicat davant la presència de la família reial espanyola a Figueres el proper dimarts 17 de març

Davant la decisió de quatre entitats privades catalanes de constituir la Fundació Príncep de Girona, i arran la inesperada visita de la família reial el proper dimarts a la ciutat de Figueres; l'Assemblea de Maulets Alt Empordà volem manifestar el nostre rebuig als fets pels següents motius:

L'Agència Catalana de Protecció de Dades investiga l'ús dels fitxers policials en el cas de la crema de fotografies del rei

La plataforma 'Jo també cremo la corona espanyola' ha emès el següent comunicat:

Els encausats per la crema de fotografies del rei denuncien als Mossos d’Esquadra per la utilització de fitxers il·legals

Un dels fets més importants de la ràtzia contra els antimonàrquics a Comarques Gironines acusat per la crema de fotos del monarca -a part de l’evident persecució de la llibertat d’expressió i l’intent de criminalització dels moviments dissidents- fou que es va posar de manifest la utilització de fitxers político-criminals per part dels Mossos d’Esquadra.

Durant el judici celebrat a l’Audiència Nacional el passat 29 d’octubre, i a partir de la lectura dels atestats, de la declaració dels agents de la Brigada d’Informació dels Mossos d’Esquadra i de les declaracions sobre els fitxers del mateix jutge, va quedar palesa l’existència d’aquests fitxers que persegueixen les activitats polítiques.

Solidaritat amb l'Enric i en Met.

La concentració d'ahir en suport als encausats per la crema de fotografies del rei d'Espanya va aplegar un centenar de persones a la plaça del vi de Girona. Aquest nou acte públic de solidaritat s'ha organitzat arran de la repetició del judici a l'Enric i en Met que té lloc avui a l'Audiència Nacional de Madrid (hereva del Tribunal d'Orden Público franquista).

Citat un veí de Tarragona per cremar fotos del rei

Nova citació per injúries a la corona espanyola: Un veí de Tarragona ha estat citat a declarar davant el Jutjat d'Instrucció Número 4 de Tarragona el proper 16 de gener, a les 9:30 del matí, per ordre del Juzgado Central de Instrucción número 2 de Madrid.

Contingut sindicat

Torna a dalt