comarques

Els encausats per la crema de fotografies del rei denuncien als Mossos d’Esquadra per la utilització de fitxers il·legals

Un dels fets més importants de la ràtzia contra els antimonàrquics a Comarques Gironines acusat per la crema de fotos del monarca -a part de l’evident persecució de la llibertat d’expressió i l’intent de criminalització dels moviments dissidents- fou que es va posar de manifest la utilització de fitxers político-criminals per part dels Mossos d’Esquadra.

Durant el judici celebrat a l’Audiència Nacional el passat 29 d’octubre, i a partir de la lectura dels atestats, de la declaració dels agents de la Brigada d’Informació dels Mossos d’Esquadra i de les declaracions sobre els fitxers del mateix jutge, va quedar palesa l’existència d’aquests fitxers que persegueixen les activitats polítiques.

Com a mínim 9 EROs afecten més de 1200 treballadors a Comarques Gironines

Des que s'ha anunciat a bombo i plateret la crisi actual, arreu dels Països Catalans s'han succeït els expedients de regulació d'ocupació (EROs). A les Comarques Gironines com a mínim 1200 treballadors estan patint ja els efectes dels expedients de regulació d'ocupació, i molts agents socials (sindicats, col·lectius anticapitalistes...) ja denuncien que darrera els EROs no s'amaga la viabilitat econòmica de les empreses sinó remodelacions per tal de millorar les taxes de beneficis.

Presentació: "Anarquisme i alliberament nacional" a Girona

El proper divendres 23 de novembre a les 8 del vespre, al Casal Independentista El Forn es farà la presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional". Després de vint anys, l'Editorial Virus i el Col·lectiu Negres Tempestes de Barcelona han tret al carrer la reedició d'aquest recull de textos, descatalogat des de feia anys.

Activitats de l'Assemblea de Joves de Celrà

Tots els diumenges durant els mesos de Novembre i Desembre, l'assemblea de joves de Celrà ha organitzat unes jornades! de cine-forum de temàtica social. Pel·lícules sobre temes com la violéncia de gènere, el tràfic de joies, la homosexualitat...es projectaran al local de joves "les monges" (Pjda. d'en Prat s/n) i després, hi haurà una mica de debat sobre el tema. Podeu consultar les pel·lícules i la temàtica al nostre bloc.

Concentració antifeixista per l'assassinat d'en Carlos

Un centenar de persones s'han concentrat aquest vespre davant la subdelegació del govern espanyol de Girona contra les agressions i assassinats feixistes. Una concentració de suport a la coordinadora antifeixista de Madrid i molt especialment als companys i familiars d'en Carlos.

Ni oblit, Ni perdó!!

A continuació reproduïm el manifest que s'hi ha llegit:

Comunicat de la Coordinadora Antifascista de Madrid

Davant de l'assassinat d'un jove antifeixista en mans de neonazis ahir a Madrid s'ha convocat una concentració antifeixista i d'homenatge al company AVUI DILLUNS 12 A LES 20H DAVANT LA SUBDELEGACIÓ DEL GOVERN ESPANYOL DE GIRONA.

Cap agressió sense resposta!

Carlos, germà, nosaltres no t'oblidem!

Avui, 11 de novembre de 2007, ens l'han robat. Avui els feixistes s'han emportat la vida d'un company, d'un amic, d'en Carlos. Avui, un noi vallecà de 16 anys no tornarà a casa perquè rebutjava el racisme i plantava cara a les agressions xenòfobes que aquests últims dies hem vist en diferents mitjans de comunicació, entre elles, un home congolès que va quedar tetrapléjic a Alcalà de Henares, diverses pallisses a immigrants a Pío XII i a Las Rozas, l'agressió del metro de Barcelona...

Nucleocrates i mercenaris nuclears

El desembre de 2006 el Grup de Científics i Tècnics per un futur no nuclear (GCTPFNN) va publicar un llistat amb les aparicions a l'opinió pública de Catalunya de diversos nucleocrates .Aquesta llista ha anat creixent i es va actualitzant de tant en tant a la seva web (www.energiasostenible.org).

Aquestes i més són les persones que es posen al servei de la nucleocràcia tot col•laborant amb les tasques de desinformació que la indústria nuclear promou.

Cadena humana per protegir la plana d'en Bas

La plana d'en Bas torna a estar amenaçada per l'eix Vic-Olot per Bracons. Ara en forma de forassenyat projecte de soterrament de la carretera en el tram entre Sant Esteve d'en Bas i Olot, o el que alguns anomenen "variant de Les Preses".

Aquest projecte, desmesurat i perillós, destrueix terres de conreu de primera qualitat, amenaça l'aquifer i amenaça el Fluvià, situat a pocs metres dels espais afectats per la possible traça. Us demanem que ara, com molts vàreu fer, per oposar-vos al túnel de Bracons, us mobilitzeu per evitar un dels pitjors escenaris possibles de l'eix de Bracons a la Vall d'en Bas.

Jornada solidària a Bordils amb els encausats per la crema de fotos

Un total de 23 persones han sigut encausades per l'Audiència Nacional per injúries a la corona. Dos dels quals són dos joves independentistes de Bordils.Per això us convoquem a la jornada solidària del proper dissabte dia 10 de novembre a Bordils en solidaritat amb els encausats i les encausades.

L'acte és organitzat per una plataforma d'amics i amigues dels imputats creada arran dels fets, i de la qual en formen part tant persones a nivell individual com l'Ateneu Popular la Pioixa. Ens agradaria d'allò més que totes i tots poguéssiu compartir amb nosaltres aquest dia.

Concentracions contra les expropiacions de la MAT

Aquests primers dies de novembre els representants de REE tornaran a aparèixer pels pobles afectats per aquest primer tram d'interconnexió elèctrica amb l'Estat francès. Unes visites escortades per la policia, estranya manera de venir als pobles, estranya manera de dur a terme projectes de suposada utilitat pública.

La Plataforma No a la MAT ha tornat a convocar concentracions de rebuig davant dels ajuntaments per tal de rebre com cal a aquests cobradors del frac, per denunciar aquesta prepotència empresarial i del poder.

Contingut sindicat

Torna a dalt