Atac a la llibertat d'expressió a l'estació de Girona

Un company i una companya de Lluita Internacionalista a Girona, Miquel Blanch i Sílvia Rispau, han estat denunciats per la companyia de seguretat que té contractada l’empresa ADIF a l’estació de RENFE de Girona, per haver repartit un full explicatiu del programa de LI durant la campanya electoral de les eleccions al parlament de l'Estat espanyol del març passat. El dia 10 de febrer seran jutjats.

El dia 4 de març de 2008 els dos companys de Lluita Internacionalista estaven repartint material electoral quan el servei de Seguretat d’EULEN se'ls va dirigir de manera violenta, recriminant-los i intentant prendre’ls els fulls per la força; després van intentar retenir-los. Avisats per l’empresa els Mossos van aparèixer per l’estació. L’advocat de LI va dirigir-se a la cap d’estació d’ADIF per reclamar-li una explicació de la reacció violenta del servei de seguretat per presentar denúncia per aquest comportament. Ella va demanar que donéssim per tancat l'incident, i des de LI no vam presentar denúncia. Amb quina sorpresa, doncs, vam rebre la notificació judicial que l’empresa de seguretat era qui havia denunciat els nostres companys/es.

El problema de fons no és només la limitació a la llibertat d’expressió, particularment a les formacions polítiques amb un projecte revolucionari, ni els mètodes repressius que cada cop més empren les companyies de seguretat privades, sinó el fet que els espais públics viuen un procés permanent de privatització que es gira contra els nostres drets, també els democràtics.

Des de LI denunciem que la política de privatització dels serveis públics, en aquest cas de RENFE, ha fet que espais que són de tots i totes es regeixin com espais privats. Fem una crida a les organitzacions polítiques, sindicals i socials, i als treballadors/es a manifestar-se contra la denúncia per coartar la llibertat d’expressió i contra la privatització dels serveis públics, i a demanar l’arxiu del cas.

Torna a dalt