Actes Xè aniversari CNT Olot: Presentació del llibre "Anarquisme i alliberament nacional"

El proper dissabe 29 de març la CNT d'Olot celebrarà el seu desè aniversari amb la presentació del llibre "anarquisme i alliberament nacional". La presentació del llibre serà a carrec del col·lectiu co-editor Negres Tempestes a les 17:30h. a la sala d'actes de Can Trincheria d'Olot. Tot seguit hi haurà un debat amb col·lectius de la comarca; Maulets, La Greda i la CNT-Olot.

El llibre "Anarquisme i alliberament nacional" del desaparegut col·lectiu Ikària, ha estat reeditat pels col·lectius Catarko, la Ciutat Invisible, Negres Tempestes i l'editorial Virus. Aquest llibre, editat originariament per l'editorial El Llamp, aborda la revisió del concepte nació dins el pensament anarquista i la lluita anticapitalista.


El col·lectiu Negres Tempestes engega la reedició del llibre perquè és uns dels pocs assaigs que d'una manera extensa explica, des del moviment anarquista dels Països Catalans, l'alliberament nacional des d'una perspectiva llibertària . A més, constata que durant les seves activitats realment hi ha interès per aconseguir algun exemplar del llibre que es trobava descatalogat.

L'entén com un altra eina per estendre el debat i per trencar amb tots els tòpics i els dogmes que arrossega l'anarquisme pel que fa a l'opressió que els estats exerceixen per tal d'homogeneïtzar els seus territoris. Dins d'aquestes eines inclouen, entre d'altres, la realització del Bloc Negre de la manifestació de la tarda de l'onze de setembre o la publicació de la revista "La Rosa dels Vents".


A la reedició afegeixen material actual (manifests dels últims blocs negres, articles...) i un epíleg de Jordi Martí i Font en el que explica els precedents i la concepció de l'edició original. També repassa la història d'alguns del col·lectius que han tractat el tema, com el ja citat Ikària, els valencians Recerca Autònoma i els propis Negres Tempestes. Per acabar dóna la seva opinió sobre la situació actual a les diferents branques del moviment anarquista, advocant per un "anarquisme catalanista".

 

Torna a dalt