Comunicat de premsa de la CNT davant el conflicte laboral a Olot a l'empresa "La botiga del pa"

En aquest moment (dimecres dia 24 de febrer), no s'ha pogut arribar a un acord amb la direcció de “La botiga del pa” per acabar amb les mobilitzacions que estem portant a terme, per aconseguir la readmissió als seus llocs de treball de les nostres companyes acomiadades per defensar els drets laborals a l'esmentada empresa. +info

Després de les concentracions informatives dutes a terme el dissabte dia 13 de febrer simultàneament als 4 centres que té l'empresa a Olot i Banyoles, l'empresa es va posar en contacte amb la CNT d'Olot per intentar negociar una sortida al conflicte, ja que des de CNT Olot els vam enviar un correu electrònic el dia següent a les exitoses concentracions aconsellant una reunió per arribar a un acord.

Ens vam emplaçar per trobar-nos al local de la CNT d'Olot el dijous dia 18 de febrer, i es va fer
saber al representant de l'empresa les nostres condicions per acabar el conflicte i el representant de l'empresa ens va fer saber el seu punt de vista, acordant que dilluns es reuniria amb la direcció per valorar la nostra proposta. El representant, ens va dir que si la direcció no volia cedir se'ns comunicaria telefònicament el mateix dilluns. En cas contrari no hi hauria trucada i ens trobaríem dimarts a les 19h. Al local de CNT per començar a redactar l'acord (volem recalcar que aquest dimarts operaven per segona vegada la nostra companya acomiadada i de baixa per accident laboral al centre de treball i pel qual l'operaven un altre cop, donada la manca de mobilitat que pateix al braç a conseqüència de la manca de mesures de seguretat a l'empresa).

Finalment, arribat el dimarts sense trucada negativa de l'empresa el dia anterior, ens sorprenen quan ja era més tard de les 19 h. del dimarts, dient-nos telefònicament que no volen readmetre a ningú i per tant no es presentaran a la reunió (impresentables com ja va essent habitual).
Arribats a aquest punt, la Secció Sindical de CNT a l'empresa i el comitè Local del sindicat, hem acordat reemprendre les mobilitzacions a partir d'aquest proper dissabte, realitzant més concentracions davant dels diferents establiments.

Així mateix, també hem valorat el fet d'iniciar altres vies d'actuació (encartellaments, recollides de signatures, reunions amb entitats socials, etc.).
Evidentment la via judicial ja fa setmanes que està en marxa, amb el corresponent acte de conciliació al departament de Treball prèviament a la celebració del judici en cas de que no s'arribi a cap acord.

També es tindrà puntualment informada a tota la plantilla de treballadors/es de Pa artesà Olot de la situació real de l'empresa, ja que la direcció de l'empresa està jugant la “carta de la por”. Fa servir d'eina per aconseguir els seus propòsits els acomiadaments per defensar els drets laborals (el cas de les nostres companyes), i argumenta que totes aquestes mesures (injustes) són per salvar el vaixell, però no informa a les botigues de que l'altra branca de Pa artesà Olot S.L. , “Pastiolot”, té grans beneficis econòmics en augment els últims temps.

També tenim coneixement des de fa mesos que la direcció pot estar pensant en optimitzar beneficis i reduir “costos” tancant algun dels centres de treball (cosa que ens va “confirmar” l'advocat de l'empresa el passat desembre de 2009 en una de les diferents converses mantingudes per intentar comprar la voluntat de CNT). Aquest rumor és de domini públic entre la plantilla, però és possible que la direcció utilitzi aquest plantejament “estratègic” ja acordat prèviament, per atacar en els mitjants de comunicació a CNT, intentant d'aquesta manera fer aparèixer a CNT com a causa del tancament un cop les mobilitzacions portin un cert temps més en marxa.

Davant d'aquesta possibilitat, volem dir que CNT no és la causa del abusos patronals als llocs de treball, sinó la conseqüència.

● Readmissió de les companyes acomiadades amb les mateixes condicions laborals i econòmiques.

●  Garanties de compliment de la legislació laboral a l'empresa (calendari laboral anual, mesures de seguretat, etc.) .

Més informació relacionada:
WEB CNT OLOT.
Entrevista a OLOT TV.
El Punt:
GRUP NACIÓ DIGITAL:
Radio Banyoles:

Torna a dalt