Setmanari Directa
Corresponsalia Girona
Aquestes ajudes estatals d'inversió local tenen com a objectiu la creació de llocs de treball com a eina per a lluitar contra la crisi que té en l'atur un dels seus principals efectes. Aquest objectiu és difícil d'acomplir en una demarcació en que de desembre a gener hi ha hagut un augment de l'atur de casi 3.000 persones i on les obres marcades per l'Ajuntament són puntuals i sense una creació d'ocupació posterior a la seva finalització. En aquest sentit només l'obra amb un pressupost superior a la reforma de l'estadi de futbol, la construcció d'una nova escola bressol, aportarà nous llocs de treball de forma estable.
El beneficiari d'aquesta forta inversió, el FC Girona, està actualment involucrat en la seva transformació per passar a ser una societat anònima esportiva, amb la corresponent compra d'accions per part de tots aquells socis que ho demanin. Així les inversions i millores que l'Ajuntament destini a l'estadi tot i ser de titularitat municipal seran gestionades exclusivament per la directiva del club i en un últim cas pels seus socis.
Abans de l'inici de la temporada a la segona divisió el consistori ja va sufragar les obres necessàries per permetre al club gironí complir amb el reglament de la federació espanyola de futbol en matèria de seguretat al camp. Així l'instal·lació de cadires per als aficionats, l'instal·lació de tanques per separar les aficions i la millora dels accessos a l'estadi van formar part d'aquestes millores. L'inversió en projectes esportius d'elit en mans privades no és el primer cop que es dona a la ciutat de Girona. El pavelló de Fontajau va construir-se per permetre dotar d'infraestructura un club de bàsquet com va ser el Valvi. Posteriorment i després de passar per diverses mans el club va acabar en fallida econòmica i sense capacitat de mantenir el cost que representava el club.
La policia silencia la denúncia de l'existència d'un grup feixista a l'estadi feta per la Cup
L'ascens del FC Girona a la 2A ha comportat un augment de l'afició i l'aparició de diferents penyes, entre elles els “Ultras Gerona” de marcat caràcter ultradretà. Aquest grup que assisteix a tots els partits que es juguen a Girona amb banderes espanyoles i realitzant salutacions feixistes, també ha seguit l'equip en algun dels seus desplaçaments. Va ser en el partit jugat a Tarragona entre el Nàstic i el Girona on aquesta penya va protagonitzar els incidents més greus amb crits nazis, amenaces i destrosses en l'autocar en el que van viatjar. Tot i que els fets es van fer públics en diversos mitjans de comunicació la directiva del club va descartar cap acció contra aquests aficionats i el grup que formen.
Davant d'aquest fet la CUP de Girona va enviar una carta a la mateixa directiva en la que se'ls demanava accions immediates per evitar les actituds feixistes a l'estadi, petició que el club va rebutjar. Aquest dissabte i aprofitant el partit entre el Girona i l'Albacete membres de la Cup van repartir octavetes entre el públic denunciant l'actitud del club davant d'aquests fets. Agents de paisà de la policia municipal i els Mossos d'Esquadra van reduir els militants i van impedir que seguissin repartint els fulls on es denunciava la permissivitat amb el grup d'ultres.
Comentaris
No anem bé
Sort que hi ha algú que planta cara als feixistes, com és possible que a Girona sempre hi hagi algún grupuscle feixista? Ja fa anys que dura això.