El centre Social la Màquia i l'esquerra independentista consoliden diferents espais a Girona

Notícies del setmanari Directa

Corresponsalia Girona (gironaARROBAsetmanaridirecta.info)

 

Aniversari de la MàquiaAquesta passada setmana hi ha hagut, a Girona, dues celebracions que tenen en comú la consolidació de diferents espais de lluita a la ciutat. Un de les celebracions va ser el 6 aniversari del   Centre Social la Màquia. Aquest projecte iniciat per persones que havien militat en diferents moviments socials ha passat per diferents etapes, fins a arribar a aquest 6 aniversari. Entre aquestes etapes cal destacar el canvi de local, per un de més cèntric.

A banda de la gestió d'una cuina i barra l'assemblea de la Màquia ha tirat endavant diferents campanyes així com a donat difusió a multitud d'actes que s'han fet a la ciutat. Ha estat sobretot en campanyes importants com la del no a la guerra d'Irak, o contra la constitució europea on el fet de ser un punt d'informació i de reunió ha permès dotar aquestes lluites d'una infraestructura que anteriorment no hi havia a Girona.


Per celebrar aquests 6 anys de lluita es va fer una arrossada i un concert on hi van actuar els grups: Chaqlalà, Antiherois, The Patillas i djs sud. La festa que es va fer a l'exterior del Centre Social va reunir un centenar de persones.

Per altra banda el passat dijous 2 d'octubre l'esquerra independentista inaugurava el seu nou local polític a la ciutat de Girona. Aquesta nova seu serà gestionada per la SEPC, la CUP, Maulets i la COS dotant aquests col·lectius d'un espai fix on poder-se reunir així com fer-hi xerrades o diversos actes. Un altre dels projectes que tenen pensat tirar endavant és l'obertura del local perquè els ciutadans interessats puguin formular les seves queixes o gestionar les diferents informacions sobre tràmits municipals. En aquest sentit també pensen oferir l'espai de reunions o actes als diferents col·lectius de la ciutat perquè puguin tirar endavant les seves pròpies campanyes.


En la inauguració hi va haver un pica-pica i parlaments de cadascun dels grups que gestionaran l'espai.

Torna a dalt