La fiscalia de l'Audiència Nacional demana 3.600 euros a 16 dels 19 imputats per la crema de fotos del rei

La Fiscalia de l'Audiència Nacional va fer públic el passat dia 17 de gener que demanarà multes de 3.600 € pels acusats de la crema de fotografies del rei. La crema de fotografies es va realitzar com a mostra de solidaritat per les citacions que la mateixa Audiència Nacional havia fet contra dos joves gironins. La citació, d'aquests dos joves, va ser, també en motiu de la crema d'una foto del mateix monarca durant la visita d'aquest a la ciutat de Girona per inagurar el Parc Teconològic de la UdG.

Aquesta citació es va fer publica pocs dies després que un altre jove en aquest cas a la ciutat de Tarragona va haver de declarar acusat d'injúries a la corona per la crema d'una altra foto del monarca. En aquest sentit també a Galicia s'han citat a 4 joves de NÓS-Unidade Popular pel mateix fet de la crema d'un retrat del rei espanyol.

Reproduïm a continuació el comunicat que ha fet Alerta Solidaria responent a la petició de la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

Es demanen sancions per a les persones encausades en el arcosumari del 22 del setembre

Avui s'ha fet pública la petició fiscal per a 16 persones acusades de cremar fotografies dels Reis espanyols el passat 22 de setembre a Girona. Aquesta petició arriba dos mesos tard del termini ordinari del qual disposava la Fiscalia per pronunciar-se. A més, juntament amb la sentència condemnatòria del 20 de novembre per a Met Roure i Enric Stern, aquest suposa el segon atac en pocs dies a la llibertat d'actuació política. Errors formals en les diligències, la responsabilitat de la Generalitat i l'ús d'arxius polítics per a les identificacions marquen l'estat actual del casos.


En aquest sentit, cal subratllar que la ressolució de tancament de les diligències del jutge Grande-Marlaska contenia errors fonamentals, com ara el fet que afirmés que totes les persones que van declarar es van fer responsables dels fets.


Per altra banda, Alerta Solidària vol continuar remarcant la responsabilitat primera de la Generalitat en les acusacions. La conselleria d'Interior, ha través dels Mossos d'Esquadra, va actuar delatant totes aquestes persones i transferint els exepdients al tribunal d'excepció espanyol.
De fet, en el propi judici contra en Met i l'Enric del dia 20 de novembre hi van ser presents com a part acusadora tant l'instructor de l'informe dels Mossos com un dels responsables del dispositiu que va identificar els dos processats. D'aquesta manera, la Generalitat es converteix en part fonamental per acabar condemnant als independentistes.


Previsiblement, els Mossos ara actuaran de la mateixa manera en el judic contra les 16 persones que avui han estat acusades formalment per la fiscalia.
A més a més, totes aquestes identificacions han estat efectuades amb l'empara dels fitxers polítics del Servei d'Informació dels Mossos d'Esquadra. Arxius il·legals que són abastament utilitzats per a iniciar diligències contra militants polítics als Països Catalans.
Això resulta evident si tenim en compte que les citacions que ens ocupen es produeixen a través de trucades telefòniques personals a cada un dels encausats. A més a més, els informes remesos pels Mossos a l'Audiència Nacional contenien frases relatives al fet que el cos autonòmic ja coneixia, d'altres actes polítics, a les persones citades.

En aquesta línia, Alerta Solidària exigeix que les persones processades siguin absoltes de tots els càrrecs i que s'esclareixi l'ús dels arxius polítics per part de la Conselleria d'Interior.

Torna a dalt