Declara a Tarragona en Santi per la crema de fotos dels Borbons dimecres

"No he comés cap delicte. Només he exercit la llibertat d'expressió"

Aquesta ha estat la resposta del Santi, a instàncies d'un jutge de l'Audiència Provincial de Tarragona, en una pregunta que li ha realitzat durant la seva declaració, avui al matí, per ordre de l'Audiència Nacional. Si bé l'Enric i el Jaume, van haver de desplaçar-se a Madrid, en aquesta ocasió, el Santi, militant d'Endavant (OSAN), ha hagut de declarar davant l'Audiència Provincial acusat d'haver cremat un dibuix que representava el rei espanyol. No obstant, Carles Perdiguero -advocat del jove- ha insistit en que només es tractava d'un dibuix, i per tant, només exercia el dret a la llibertat d'expressió. Els fets jutjats, es remunten al 18 d'octubre, quan davant el judici als dos joves de les comarques gironines, els col·lectius de l'esquerra independentista de Tarragona van convocar una concentració per solidaritzar-s'hi i el Santi va cremar un dibuix del rei.
 
Una cinquantena de persones s'han congregat a 2/4 de 10 del matí davant les portes de l'Audiència Provincial de Tarragona, per solidaritzar-se amb el Santi Fortuny, un jove militant de l'assemblea d'Endavant de Tarragona citat per l'Audiència Nacional per haver cremat un dibuix del rei. El Santi, ha declarat durant un quart d'hora a les dependències judicials acompanyat del seu advocat, Carles Perdiguero, i sense que la fiscalia s'hi hagi presentat. El jutge, que en tot moment ha permès al jove declarar en la seva llengua, li ha realitzat una desena de preguntes sobre la seva participació en la concentració el passat 18 d'octubre a la Plaça de la Font de la capital del Tarragonès i en la seva acció, assumida públicament des del primer moment, de cremar un dibuix que representava Juan Carlos I. El jove ha reconegut de nou la seva participació en la concentració i l'autoria d'aquesta acció i ha esgrimit diferents arguments sobre la consideració d'aquesta acció. Si bé, el jutge si ha referit com a delicte, el Santi ha contestat que "no he comés cap delicte. Només he exercit la llibertat d'expressió" i que d'aquesta forma es volia solidaritzar amb els militants de l'esquerra independentista gironina que havien estat citats a l'Audiència Nacional a Madrid per haver cremat una fotografia dels monarques espanyols.
 
Mentrestant, a les portes dels jutjats, una cinquantena de persones, acompanyades per una gran presència de mitjans de comunicació, han recolzat als joves esgrimint lemes com "Jo també cremo la corona espanyola", "Ser antimonàrquic no és cap delicte" o "Audiència Nacional tribunal d'excepció". Dos companys de militància del Santi, han llegit un manifest, en que s'ha remarcat la necessitat de participar en els actes de suport als i les encausades per demostrar que no estan soles. A més, membres d'Alerta Solidària que han volgut acompanyar al jove i a l'advocat, han recordat als concentrats que la citació judicial del Santi forma part d'una operació repressiva global que afecta a més d'una desena de joves independentistes d'arreu dels Països Catalans que estan pendents de ser jutjades.
 
Un cop acabada la declaració, Santi Fortuny ha sortit al carrer per agrair la presència del concentrats, enmig dels aplaudiments de suport d'aquests i els crits de "La repressió no és la solució". Caldrà esperar quina és la decisió de l'Audiència Nacional després de la declaració del Santi i quin rumb pren aquesta operació repressiva que podria afectar a quasi mig centenar de joves independentistes que es concentraren durant el judici del Jaume i l'Enric en més d'una vintena de poblacions dels Països Catalans.
 
Font: Pobleviu.cat

Més informació i fotos a: Aquí

Torna a dalt