L’Ajuntament de Celrà també demana l’arxivament del cas de la crema de fotos

El Ple de l'Ajuntament de Celrà format per l’ Entesa per Celrà, Icelrà, CiU, i CUP, va aprovar, el passat dimarts 9 d’octubre, una moció en la qual demana l'arxivament del cas de la crema de fotos reials i la finalització de les investigacions per part de la Fiscalia de l’Audiència Nacional. En aquesta moció l’Ajuntament de Celrà es posiciona a favor de la llibertat d’expressió, marc en el qual s’emmarquen aquests fets. La moció va ser presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Celrà que actualment compta amb un regidor al consistori.

A continuació podeu llegir el text de la moció íntegrament.Moció sobre el procés obert contra els autors de la crema de fotos del rei

Els fets ocorreguts a partir de la crema d’una fotografia dels Reis d’Espanya durant una concentració de rebuig a la presència del monarca en la inauguració del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, i sobretot el processament d’un mínim de 12 persones per injúries a la Corona, reclamen de les institucions un posicionament clar.

Que la crema del retrat d’una persona, sigui quina sigui la seva condició, és un acte simbòlic que s’emmarca dins la més estricta llibertat d’expressió i que independentment de l’opinió que pugui merèixer en cap cas es pot considerar una acció violenta.

Que la decisió de la Fiscalia de l’Audiencia Nacional d’obrir investigacions, la crida a declarar els autors dels fets i el seu possible processament atempten contra la llibertat d’expressió, de manifestació i d’opinió.

Per això, des de la CUP demanem que el Ple Municipal aprovi els acords següents:

1. L’Ajuntament de Celrà es posiciona públicament a favor de la finalització de les investigacions i l’arxivament immediat del cas obert contra els autors de la crema de la fotografia dels Reis.

2. L'Ajuntament de Celrà està a favor de la llibertat d'expressió. La democràcia es caracteritza pel respecte a totes les expressions i sensibilitats.

Celrà, 9 d’octubre de 2007

Torna a dalt