Rebutjada moció a Cassà en suport als encausats per la crema de fotos

El passat dimecres 31 d'octubre, el Ple de l'Ajuntament de Cassà va rebutjar una moció de suport als encausats en la crema de fotos del rei (text adjunt).
La moció l'havia presentat la llista independent l'Alternativa prenent de model les ja aprovades a Celrà, Bescanó, etc.
Hi van votar a favor el regidor de l'Alternativa i els 4 d'ERC, es van abstenir els 2 del PSC i hi van votar en contra els 6 de CiU. L'Alternativa coneixia les postures d'ERC i PSC, però es confiava aprovar-la amb l'abstenció de CiU. S'està plantejant de cares al següent ple modificar el text per tal d'aconseguir tirar-la endavant.

TEXT DE LA MOCIÓ

Moció sobre el procés obert contra els autors de la crema de fotos del rei

Els fets ocorreguts a partir de la crema d’una fotografia dels Reis d’Espanya durant una concentració de rebuig a la presència del monarca en la inauguració del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, i sobretot el processament d’un mínim de 12 persones per injúries a la Corona, reclamen de les institucions un posicionament clar.

Que la crema del retrat d’una persona, sigui quina sigui la seva condició, és un acte simbòlic que s’emmarca dins la més estricta llibertat d’expressió i que independentment de l’opinió que pugui merèixer en cap cas es pot considerar una acció violenta.

Que la decisió de la Fiscalia de l’Audiencia Nacional d’obrir investigacions, la crida a declarar els autors dels fets i el seu possible processament atempten contra la llibertat d’expressió, de manifestació i d’opinió.

Que la col.laboració per part dels Mossos d’Esquadra i del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya fan possible aquestes identificacions, amb l’agreujant que han estat fetes seleccionant d’entre totes les presents a les manifestacions aquelles persones implicades en els moviments socials més crítics.

Per això, des de l’Alternativa demanem que el Ple Municipal aprovi els acords següents:

1. L’Ajuntament de Cassà de la Selva es posiciona públicament a favor de la finalització de les investigacions i l’arxivament immediat del cas obert contra els autors de la crema de la fotografia dels Reis. I per coherència demana la derogació dels articles del Codi Penal que ho fan possible.

2.- L’Ajuntament de Cassà de la Selva demana al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya la fi de la repressió dels actes públics i la criminalització de les persones relacionades amb els moviments socials més crítics.

3. L'Ajuntament de Cassà de la Selva està a favor de la llibertat d'expressió. La democràcia es caracteritza pel respecte a totes les expressions i sensibilitats.

Cassà, 30 d’octubre de 2007

Torna a dalt