Dos joves de Figueres acusats d'Injúries a la Corona.

Les assembles de Maulets-Figueres i La Volta manifesten:

Aquest dissabte 22 de Setembre dos militants de Maulets Figueres han estat retinguts per la policia municipal quan es dirigien als seus domicilis i posteriorment han estat traslladat a les dependències dels Mossos d’Esquadra.

Un primer jove ha estat identificat per part de la policia municipal, i se li ha registrat el seu vehicle particular. Tot això ha tingut lloc després de que apareguessin nombroses pintades anònimes arreu de la ciutat en solidaritat amb el jove de Banyoles, acusat d’injúries a la Corona.
El segon jove, menor d’edat, ha estat citat a la dependències policials, per prendre-l’hi declaració. Aquesta citació s’ha fet il.legalment després de ser intervingut el mòbil del primer jove.
Arran d’aquesta detenció als dos joves figuerencs, els Mossos D’Esquadra, han obert diligències per un suposat delicte de injúries a la Corona, contra els esmentats joves.

Entenem que aquests fets s’inscriuen en el context d’una campanya , que últimament ha pres força, contra l’esquerra independentista, que en aquest cas ha tingut en el seu punt de mira la ciutat de Figueres. Considerem que aquests tipus de repressió no és gratuïta sinó fruit de l’impuls de la recent constituïda assemblea de Maulets, a la capital de l’Alt Empordà.

És per això que davant d’aquests fets, Maulets Figueres i l’Assemblea La Volta, exigim:

. La immediata retirada de qualsevol càrrec que es pugui imputar als dos joves independentistes.

. Que el consistori figuerenc, com a responsable de la policia municipal de Figueres, posi fi a l’actitud repressora i abusiva que ha practicat la Guardia Urbana en aquest cas. Entenem que no es pot vulnerar la llibertat d’expressió dels ciutadans ni criminalitzar els diferents moviments socials que s’expressen a la ciutat.

- Que es deixi de perseguir qualsevol opció política, com la independentista i antimonàrquica, que ha estat assetjada darrerament a les comarques gironines i arreu dels Països Catalans.

Fem una crida a la ciutadania, a que es mobilitzi, en el cas que continuï endavant el procés judicial contra els dos joves.

La repressió no ens tallarà les ales!

Figueres 22 de setembre 2007.

Torna a dalt