Roda de premsa de la campanya "Jo també cremo la corona espanyola"

Crema de fotos en solidaritat amb els primers represaliats per l'Audiència Nacional

Tres encausats en el judici per la crema de fotos del rei han realitzat una roda de premsa aquest matí a la seu del col·legi de periodistes de Girona. Cal recordar que els fets pels quals tindrà lloc el judici del proper dia 29 es remunten al 22 de setembre del 2007, quan unes 200 persones van calar foc a fotografies del rei a la plaça del Vi de Girona. L'acció s'inscrivia en la campanya de solidaritat iniciada una setmana abans per protestar contra la imputació del militant independentista Jaume Roure. En l'acció del 22 de setembre foren identificades 19 persones, que al llarg del mes d'octubre anaren a l'Audiència Nacional a declarar, acusades d'injúries a la corona. El jutge instructor, Fernando Grande Marlaska, decidí finalment arxivar la causa contra tres dels imputats. Per això, un any després, en el judici s'acusarà a 16 persones.
 

L'Audiència Nacional i els Mossos d'Esquadra el mateix bàndol amb diferents colors

Els acusats per aquests fets admetran públicament haver participat en la crema de fotos tal com ja van fer en la primera declaració davant l'Audiència Nacional. En aquest sentit, basen la seva declaració en el fet que l'acció s'emmarca dins el dret a la llibertat d'expressió i en la denúncia d'una institució tant antidemocràtica com és la monàrquica. Tot i això en l'inici del judici se'n demanarà la nul·litat per les irregularitats comeses pels Mossos d'Esquadra a l'aportar les proves que incriminen els acusats. La portaveu de la campanya ha recordat en aquest cas, que durant tot el temps han denunciat la utilització per part d'aquest cos polical de fitxers policials il·legals. Prova d'això és la citació dels acusats a través dels seus mòbils particulars, quan aquesta informació, és clar, que no va ser aconseguida a través de les fotos i vídeos de l'acció de la crema de fotos.
Aquest treball dels Mossos d'Esquadra, i en conseqüència dels seus superiors polítics a la Generalitat, així com l'Audiència Nacional com a tribunal d'excepció també seran denunciats durant el judici. En referència al paper dels responsables dels Mossos d'Esquadra des dels portaveus de la campanya s'ha denunciat el fet que tot i que amb els últims acusats per la crema de fotos del rei l'AN ja no ha tirat endavant les denúncies els Mossos segueixen confeccionant informes que entreguen a aquest tribunal. Sobre L'AN han recordat que és un tribunal que és l'herència directa del Tribunal de Orden Publico del franquisme i en aquests moments és una eina més en la repressió dels conflictes polítics a l'estat espanyol.
 

Actes en solidaritat amb els encausats

En la roda de premsa també s'han fet públics els actes preparats per denunciar el judici a l'Audiència Nacional d'aquest dimecres 29. Els actes emmarcats dins la campanya “Jo també cremo la corona espanyola” començaran aquest dimarts amb una concentració a la Plaça del Vi de Girona amb la presència de tos els imputats en el cas de la crema de fotos. Durant la concentració es faran parlaments polítics i després hi haurà l'actuació de Cesk Freixas i Atversaris. Finalment una manifestació transcorrerà pels carrers de Girona fins a arribar a l'espai de barraques des d'on sortiran els autobusos que aniran fins a Madrid. El mateix dimarts hi haurà concentracions a diferents ciutats dels Països Catalans (València, Barcelona, Lleida, Manresa, Vic...) i l'endemà hi ha convocada a les 12h una concentració davant els jutjats de Girona.
Roda de premsa

Comentaris

Concentracions a tot el país, no hi ha excusa

Les concentracions d'Alerta Solidària són dimecres, el mateix dia del judici a les ciutats següents:

Alacant, Barcelona, Ciutat de Mallorca, Manresa, Tarragona, Tortosa, València, Vic i Vilafranca del Penedès.

A les 20 del vespre davant dels ajuntaments. No hi ha excusa, suport als antimonàrquics!

Els catalans i les catalanes no tenim rei!

Concentració

Demà a les 8 del vespre, la concentració també es farà a la plaça de la vila de Ribes. Endavant companyes!!!

Coordinadora Antirrepressiva del Garraf.

Torna a dalt