L'Ajuntament de Sant Gregori demana l'arxivament del cas de la crema de fotos reials

L'Ajuntament de Sant Gregori (Gironès) va aprovar al ple d'ahir una moció en la qual demana l'arxivament del cas de la crema de fotos reials. La moció va ser presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Sant Gregori, que no té representació, i assumida per tots els grups del consistori (CiU, ERC i PM).

En el text aprovat, a més de demanar l'arxivament immediat del cas, l'Ajuntament es compromet a fer-la arribar a l'Audiència Nacional i al Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya per mostrar la seva preocupació pels atacs a l'independentisme català. L'Ajuntament de Sant Gregori també es va comprometre a assumir part de les despeses derivades del procés judicial en cas que hi hagués algun encausat del municipi.

Transcrivim la moció integrament:

Tots els grups de l'Ajuntament de Sant Gregori (CiU, PM i ERC), a instància de la Candidatura d'Unitat Popular, aproven una moció d'urgència en la qual

EXPOSEN:

Que la decisió de la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola de citar a vàries persones per la crema de fotografies dels Reis d’Espanya a Girona atempta contra la llibertat d’expressió, de manifestació i d’opinió.
Que és una decisió motivada per un estat d’opinió preelectoral de la política espanyola.
Que les mostres de suport rebudes durant els darrers dies i la indignació que ha generat aquest cas al nostre país reclama de les institucions un posicionament clar i ferm per la llibertat i contra la intransigència de determinats cercles mediàtics, jurídics i polítics de l’Estat espanyol.
Que el desplegament policial efectuat pel Departament d’Interior el propassat 15 de setembre en la manifestació de suport als possibles encausats va ser desproporcionat i buscava acontentar les exigències d’aquests pols de poder intransigents.
Que onze o més persones podrien ser processades per motius ideològics per un tribunal d’excepció, l’Audiència Nacional espanyola.

Per tot això, el Ple de l’Ajuntament de Sant Gregori adopta els següents ACORDS:

1-Posicionar-nos públicament a favor de l’arxiu immediat del cas i reclamar a les institucions del Principat i a la mateixa Audiència Nacional que tiri enrere aquesta nou atac contra l’independentisme català.
2-Expressar la nostra preocupació al Departament d’Interior per l’augment de la pressió policial dels darrers mesos i molt específicament contra expressions de l’independentisme als Països Catalans.
3-Donar suport a les possibles concentracions de rebuig a l’acció de l’Audiència Nacional i en suport als encausats/des.
4-Fer arribar aquesta moció a l’Audiència Nacional i al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.
5-Comprometre's a assumir part de les despeses que pugui generar el procés judicial en cas d'haver-hi algun encausat al municipi.

Sant Gregori, 1 d’octubre de 2007

Torna a dalt