cultura popular

Properes activitats LOGOFOBIKOKANKOLMERAS

Aquest divendres vinent continuen les activitats Logofobikokankolmeras.

Aquesta setmana es projectarà el documental "Vivir la utopia".
Un
documental que tracta sobre les experiències d'autogestió i revolució
que es van viure a l'Espanya dels primers 40 anys del segle 20.

El Dimarts 3 de setembre a les 18h. es presentessin les jornades antimilitaristes de Barcelona que es duran a terme a partir del dia 24.
Aquest acte inclou la presentació del llibre "El ejercito en las calles" i la projecció del Documental "Insurgentes".

Per
ultim, el Divendres 10 de setembre es projectara el documental "Un
pueblo en armas" que tracta sobre la revolució que van dur a terme els
homes i dones de la CNT durant la guerra civil.

Els dos documentals, tant "Vivir la utopia" com "Un pueblo en armas" estan enfocats de cara a la pròxima vaga del 29 de setembre.

Ens agradaria que després de les projeccions s'obrís un debat.

Les dues projeccions dels Divendres seran a les 20h.

Per acabar us informem que a partir de Divendres vinent Logofobia i la kafeta del Kolmo obren de 18h. a 22h.

Concurs literari Any 2019

La idea d'aquest concurs literari sorgeix a partir de la sensació que vivim en un context marcat per la incertesa i en el qual ens reconeixem sovint confusos. L'objectiu, doncs, és  imaginar quina societat en sorgirà d'aquesta crisi i al mateix temps compartir les diferents visions. Així doncs, som conscients que tot i que no deixa de ser un exercici lúdic i espectulatiu pot ser al mateix temps una eina més a l'hora de plantejar-nos alternatives i lluites.

Fires populars de Girona 2008

Com cada any l'Ateneu 24 de juny de Girona organitza les Fires Populars de la ciutat. La programació d'aquest any inclou concerts la majoria de nits, una xocolatada a les 6 de la tarda del dissabte 1 de novembre i una exposició sobre Marroc. Totes les activitats es faran dins i fora de l'Ateneu (c/Auriga, 6). Dins el programa de Fires Populars nosaltres organitzem, des de fa 4 anys, el torneig de futbol d'elsud.org. Serà el dissabte 1 de novembre a partir de les 15:00 h. al col·legi Migdia.

Presentació del documental "El món a Salt"

EL MÓN A SALT és un programa de ràdio fet pels joves del món que viuen a Salt.

Al mes de gener de 2008, del projecte d'"Acollida i Formació de joves estrangers nouvinguts d'entre 16- 18 anys a Salt" realitzat per l'associació EINA, es desprèn una nova proposta pedagògica per tal de donar continuïtat a alguns dels objectius del projecte, i també per donar resposta als joves participants que demanaven realitzar activitats de perfeccionament i pràctica del català, així com trobar-se amb els companys i companyes del curs. Aquesta nova proposta ha estat la realització d'un programa de ràdio a l'emissora local Radio SALT.

Al llarg del procés de formació dels joves i d'elaboració i gènesi del primer programa, s'ha elaborat un documental que mostra el pas de la idea inicial a l'emissió d'"EL MÓN A SALT".

El capitalisme ens fa precàries

El Centre Social La Màquia i l'assemblea d'Endavant de Girona hem organitzat pel proper dissabte 11 d'octubre una jornada centrada en la cultura popular i més concretament en l'expressió poètica. L'acte, que porta per títol Poesia i cultura popular; encenem el foc de la subversió, es realitzarà al Punt de trobada (a la Rambla de la Llibertat) a partir de les 4 de la tarda.

La jornada es desenvoluparà en tres parts. La primera començarà a les 4 de la tarda al Punt de trobada, i consistirà en una pintada de graffiti que tindrà com a tema central els versos i obres de diversos poetes dels Països Catalans.

Acció Cultural de Celrà organitza les 3eres Jornades en defensa de la llengua i la cultura.

Acció Cultural de Celrà organitza per tercer any seguit, les Jornades en Defensa de la Llengua i la Cultura. Aquest any com a innovació trobem la xerrada sobre la situció lingüística a la Catalunya Nord a càrrec del Sr. Cala. Cada any es presentaran les jornades dedicant a una part dels PaÍsos Catalans, l'edició de l'any.

Com sempre els més petits i els més grans podran disfrutar d'un seguit d'activitats durant el dissabte 26 i el diumenge 27 de setembre. Cal destacar l'actuació de l'Àngel Daban, la cercavila, l'actuació dels bastoners de Bescanó i el sopar popular. Un any més podrem gaudir amb els Cuiners Solidàris d'una bona escudella i carn d'olla, seguidament actuarà el Punxadisc Pollo.

Us hi esperem a tots i totes!!

Crònica Jocs populars a la Rambla de Figueres

La jornada de jocs populars que va programar l’assemblea de Maulets Figueres dissabte passat a la Rambla de Figueres va ser tot un èxit. Més d’una cinquantena de persones, la majoria nens, van gaudir de les activitats proposades pel joves figuerencs.

Campanya de Maulets Figueres en defensa del Tió

L'Assemblea de Maulets de Figueres ha iniciat una campanya en defensa del tradicional Tió de Nadal que porta per nom "Aturem la globalització: caguem el tió". Durant els dies 15, 16, 22, 23 i 24 de desembre els podràs trobar a l'encreuament del carrer Girona amb la Rambla de Figueres de 6 de la tarda a 9 del vespre.

A tots aquells que portin un Pare Noël els el canviaran per un Tió!

Contingut sindicat

Torna a dalt