El capitalisme ens fa precàries

El Centre Social La Màquia i l'assemblea d'Endavant de Girona hem organitzat pel proper dissabte 11 d'octubre una jornada centrada en la cultura popular i més concretament en l'expressió poètica. L'acte, que porta per títol Poesia i cultura popular; encenem el foc de la subversió, es realitzarà al Punt de trobada (a la Rambla de la Llibertat) a partir de les 4 de la tarda.

La jornada es desenvoluparà en tres parts. La primera començarà a les 4 de la tarda al Punt de trobada, i consistirà en una pintada de graffiti que tindrà com a tema central els versos i obres de diversos poetes dels Països Catalans.

La segona part consistirà en un recital poètic a càrrec d'en Carles Rebassa, en David Caño i el grup Ara és demà. En Carles Rebassa és un poeta i rapsode nascut a Mallorca. Des de fa uns anys viu a Barcelona, i ha escrit diverses obres, l'última de les quals "Els joves i les vídues" (Edicions 62, 2006), amb la que va guanyar el XLIV premi de poesia Ausiàs March de la ciutat de Gandia. En David Caño és poeta i natural d'Olot. Resideix a Barcelona des del 1998 i ha escrit "Barcelona" (Editorial Galerada, 2007), el seu primer llibre de poesia que li va valer el Premi Amadeu Oller 2007. Ara és demà és un grup de poesia penedesenc que musica versos i treballs de Miquel Martí i Pol. La seva formació intimista (contrabaix, guitarra i veu) fa encara més propera l'obra i el llegat del poeta de Roda de Ter. El recital començarà a les 7 del vespre, també al Punt de trobada.

La tercera part serà l'única que canviarà d'escenari. El Centre Social La Màquia acollirà un sopar a preus populars per a totes aquelles persones que ho desitgin. A partir de les 9 de la nit, al número 15 del carrer Vern, Girona.

Davant l'alienació que suposa la cultura de les grans masses, feta des d'una perspectiva neoliberal, sempre buscant un benefici i un rèdit econòmic, Endavant i La Màquia apostem per recuperar el sentit i el significat inicial de la cultura popular. Cultura popular entesa com una eina de resistència i de lluita contra un sistema econòmic i social que ha aconseguit banalitzar i pervertir els motius i les finalitats de qualsevol expressió artística. Aquest acte també s'integra dins de la campanya d'Endavant El capitalisme ens fa precàries, iniciada el passat mes de juny.

Endavant (OSAN) - Girona
Organització Socialista d'Alliberament Nacional
www.endavantgirona.blogspot.com
www.endavant.org

Centre social La màquia - Girona
www.lamaquia.org

Comentaris

Jornada Poesia i Cultura popular

Fotografies de la jornada:

Torna a dalt